Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Hercegnő torta (Fotó az adatlapomon) recept

Hercegnő torta (Fotó az adatlapomon) recept

Elkészítési idő 120 perc

A Hercegnő torta (Fotó az adatlapomon) hozzávalói:
tésztához:
10 db tojás
10 evőkanál cukor
2 cs vaníliás cukor
10 evőkanál liszt
1 cs.sütőpor
1 dcl étolaj
krémhez:
3 tábla csokoládé
10 dkg margarin
mázhoz:
6 tojásfehérje
25 dkg porcukor
1 evőkanálnyi citromlé
dekorációhoz:
marcipán virágok,
szívecskék,
cukorgyöngyök
1 db barbie baba


A Hercegnő torta (Fotó az adatlapomon) elkészítési módja:
A tészta alapanyagaiból szokásos módon piskótát sütünk. Amíg sül felolvasztjuk a csokoládét,hozzákeverjük a margarint. Ha kisült kihűtjük és elkezdjük a formázást. Én tányérokat használok.Mélytányért vágok elsőre körbe ,majd egy kistányért,legvégül egy desszertes tálkát.Mindegyik körpiskótát kétfelé vágom és csokival egymásra ragasztom a darabokat. Kapok egy gúlát.A gúla közepébe beleállítom a babát úgy,hogy egy az egyben a lábaival szúrom át a tésztát.Vigyázni kell ,hogy valóban egyenesen állítsuk bele ,mert a lyukasztás után már nem lehet igazgatni.A derekát külön kis darabkákból állítjuk össze.Ahogy az egész masszívan áll,éles késsel körbeformázzuk a szoknya alakját. Most elkészítjük a mázat.Gőz felett a tojásfehérjét felverjük a porcukorral nagyon kemény habbá és amikor már alaposan felvertük ,hozzáadjuk a citromlét és azzal is még jól átverjük..Ettől lesz szinte üveges hatású. Csillagcső segítségével a szoknyára felhordjuk és a bluz részét egy vékonyabb csillagcsővel alakítjuk ki a babán. A dekorációs anyagokkal ízlés szerint diszítjük.

Én a szülinapi gyertyákat úgy helyezem el,hogy a kis tartók szárát derékszögbe hajtottam ,ezáltal be tudtam szúrni a szoknya alsó részébe.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A hercegnő torta (fotó az adatlapomon) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook