Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Light almamártás recept

Light almamártás recept

Elkészítési idő 30 perc
Kalóriaszegény Kalóriaszegény

A Light almamártás hozzávalói:
60 dkg alma,
5 evőkanál édesítő por
1 dkg só,
10 dkg graham liszt,
0,5 dkg szegfűszeg,
1 db citrom,
3 dl 1,5 %-os tej,
0,5 dkg fahéj,
8 dkg vaj,
3 dl 12%-os tejföl,
1 db citrom.


A Light almamártás elkészítési módja:
Az almát meghámozzuk, szép apró kockákra vágjuk, és az édesítővel, szegfűszeggel, sóval, citromhéjjal ízesített vízben felpuhítjuk. Világos, vajas rántást készítünk, tejjel felengedjük, simára keverjük és besűrítjük a mártást. Tejfölt adunk hozzá, fellforraljuk, simára keverjük. Fehérborral és citrommal ízesítjük. Főtt húsokhoz is tálalhatjuk ,de önmagában pirított morzsával,esetleg krokettel is nagyon finom.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A light almamártás elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook