Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Házi pizza: megkel a tészta, a sütőből kivéve mégis lapos, teljesen száraz. Miért? fórum

Házi pizza: megkel a tészta, a sütőből kivéve mégis lapos, teljesen száraz. Miért? (tudásbázis kérdés)


1 2 3
20. moncsicsi83 (válaszként erre: 12. - Szép szájú)
2009. jan. 20. 22:19
Eredeti olasz receptet én is kérhetek?
2009. jan. 20. 22:19

Még nem vagyok egy házi tündér. :D

Jól jön a segítség. Köszönöm.

18. 50d0def203 (válaszként erre: 15. - Koszti40)
2009. jan. 20. 22:18
Köszönöm. Kipróbálom. És előbb-utóbb mindet, amit ajánlottok. Amelyik sikerül, azt alaklmazom ezentúl. Nagyon szépen köszönöm.
17. zsuzso100 (válaszként erre: 12. - Szép szájú)
2009. jan. 20. 22:16
De ez az eredeti olasz reci érdekelne!
2009. jan. 20. 22:16

Szerintem a fontos hogy nagy hőfokon süsd rövid ideig. Én egyből rápakolok mindent, nem bajlódok vele.

Van egy munkatársam, aki előtte pizzérában volt pizzagyártó (szakácsnak nem mondanám), és ő mondta, hogy olyan hőfokon az igazi, amilyet mi itthon nem tudunk úgyse produkálni. És a titok egy kis méz a tésztájába.

Én amúgy Jamie Oliver félét csinálom, nekem ez jött be legjobban.

2009. jan. 20. 22:14

Eggyik tál:fél kiló liszt,1 evőkanál só, és pizza füszerkeverék

Másik tál:3 deci langyos víz,1 szárított élesztő és 3 evőkanál olivaolaj

a 2.dik tálba szépen lassan robotgéppel beleszitálom az 1.tál tartalmát.

Utána még kb. 5 percig kézzel dagasztom.

Olivaolajjal kikenem a tálat és beleteszem a kész tésztát.

Hagyom állni egy 30-40 percet.

Amikor feljön a tészta két felé szedem.

Két nagy pizza lesz belőle.

25 percig sütöm nem tovább.

A családomnak nagyon ízlik. :)

14. 50d0def203 (válaszként erre: 12. - Szép szájú)
2009. jan. 20. 22:12

Itt olvastam a receptet a hoxán.

Megköszönném, ha küldenél másik receptet .


Köszi

2009. jan. 20. 22:11
Tényleg sokáig sütöm, és alacsony hőfokon, mert mindig félek, hogy megég. már próbáltam vagy 3-szor, de folyton elrontom. Borzalom.
12. szép szájú (válaszként erre: 1. - 50d0def203)
2009. jan. 20. 22:10

Ha ilyen tapasztalatod van, akkor a tésztában vagy a folyadék kevés vagy a zsiradék. De okozhatja a rosszul megválasztott főfok is.

Milyen recept alapján sütöd?

Ha gondolod írok receptet priviben. Eredeti olasz recept.

2009. jan. 20. 22:09
Én tejfölös pizza tésztát szoktam sütni.50 dkg liszt,1 csomag szárított élesztő 3 evőkanál olaj,3 evőkanál tejföl,2,5 dl víz.Olajos kézzel csak nyújsd szét rá szósz és a feltét és sajt.
10. 50d0def203 (válaszként erre: 7. - _kleo_)
2009. jan. 20. 22:09

Igen, szoktam tenni egy pici olajat a tésztába.

itt a hoxán is millió recept van. Tud valaki egyet küldeni, ami tényleg szuper, és egyszerű???

köszi

2009. jan. 20. 22:07

Igen akkor lehet ez a baj. És én mindig rögtön ráteszem a dolgokat, és úgy sütöm.

Egyébként kezdő házitübdér vagyok. Ez kifogott rajtam. lapos és írtó kemény.

érdekel, ha van klassz recept. Én innen lestem a netről.

2009. jan. 20. 22:07
próbáld meg az élsztő nélküli receptet
2009. jan. 20. 22:07
Én mindig egybe sütöm, nem sütöm elő a tésztáját, és szépen átsül. Havonta többször eszünk pizzát, imádja az egész család, és mindig jól sikerül.
2009. jan. 20. 22:05
Hány fokon sütöd? A pizzának nagy sülés kell, én 220 fokon szoktam sütni addig, amíg a széle pirulni kezd, kb. 15-20 percig egy nagy tepsi pizzát. Ha száraz, akkor túl alacsony hőfokon túl sokáig sütöd, és egyszerűen kiszárad. A tésztájába teszel egy kis olajat?
2009. jan. 20. 22:03
Szerintem sokáig sütöd. Ahogy Venes is írta, nem szabad olyan sokáig sütni. Süsd egy kicsit (félig nyersre), majd pakold meg a feltéttel és ha ráolvadt a sajt, akkor készen is van. Egy ideje így csinálom, nekem most már nincs gond a tésztával. Kb 1 éve még én is így jártam, mint Te.
4. 2577cdcc12 (válaszként erre: 1. - 50d0def203)
2009. jan. 20. 22:02
Nekem még sosem volt ilyen problémám. Ha gondolod, próbáld ki az én receptemet, fent van a receptjeim között. Egyszerű, és nagyon finom :o)
3. Katinkaboszi (válaszként erre: 1. - 50d0def203)
2009. jan. 20. 22:02

Magában sütöd, csak a tésztát?

Együtt kell az egészet, én legalább is így csinálom, nyersen bele, rá a szószt, és arra bármit tehetsz, úgy bele a sütőbe, majd ha készen van, még jön rá a sajt, lehetőleg 2 féle, az egyik füstölt.

2009. jan. 20. 22:01
Élesztő hiba. És ne süsd meg nagyon, nem baj ha a tészta kicsit olyan nyersnek tűnik a szósznál, csak a folyékony szósz teszi. Stahl receptje nagyon jó! (Ha érdekel, felkutatom.)
2009. jan. 20. 21:59
Tudna valaki segíteni? Mindent jól csinálok, meg is kel a tészta az élesztőtől, de a sütőből kivéve mégis lapos, teljesen száraz. Miért?
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook