Házi pizza: megkel a tészta, a sütőből kivéve mégis lapos, teljesen száraz. Miért? (tudásbázis kérdés)
Még nem vagyok egy házi tündér. :D
Jól jön a segítség. Köszönöm.
Szerintem a fontos hogy nagy hőfokon süsd rövid ideig. Én egyből rápakolok mindent, nem bajlódok vele.
Van egy munkatársam, aki előtte pizzérában volt pizzagyártó (szakácsnak nem mondanám), és ő mondta, hogy olyan hőfokon az igazi, amilyet mi itthon nem tudunk úgyse produkálni. És a titok egy kis méz a tésztájába.
Én amúgy Jamie Oliver félét csinálom, nekem ez jött be legjobban.
Eggyik tál:fél kiló liszt,1 evőkanál só, és pizza füszerkeverék
Másik tál:3 deci langyos víz,1 szárított élesztő és 3 evőkanál olivaolaj
a 2.dik tálba szépen lassan robotgéppel beleszitálom az 1.tál tartalmát.
Utána még kb. 5 percig kézzel dagasztom.
Olivaolajjal kikenem a tálat és beleteszem a kész tésztát.
Hagyom állni egy 30-40 percet.
Amikor feljön a tészta két felé szedem.
Két nagy pizza lesz belőle.
25 percig sütöm nem tovább.
A családomnak nagyon ízlik. :)
Itt olvastam a receptet a hoxán.
Megköszönném, ha küldenél másik receptet .
Köszi
Ha ilyen tapasztalatod van, akkor a tésztában vagy a folyadék kevés vagy a zsiradék. De okozhatja a rosszul megválasztott főfok is.
Milyen recept alapján sütöd?
Ha gondolod írok receptet priviben. Eredeti olasz recept.
Igen, szoktam tenni egy pici olajat a tésztába.
itt a hoxán is millió recept van. Tud valaki egyet küldeni, ami tényleg szuper, és egyszerű???
köszi
Igen akkor lehet ez a baj. És én mindig rögtön ráteszem a dolgokat, és úgy sütöm.
Egyébként kezdő házitübdér vagyok. Ez kifogott rajtam. lapos és írtó kemény.
érdekel, ha van klassz recept. Én innen lestem a netről.
Magában sütöd, csak a tésztát?
Együtt kell az egészet, én legalább is így csinálom, nyersen bele, rá a szószt, és arra bármit tehetsz, úgy bele a sütőbe, majd ha készen van, még jön rá a sajt, lehetőleg 2 féle, az egyik füstölt.
További ajánlott fórumok:
- Miért esik össze a tészta ha kiveszem a sütőből? Mit rontok el?
- Hova rakjam megkelni a kelt tésztát?
- Update zserbót készítek, de csak xillitem van itthon! Ha csak a töltelékbe teszek belőle, a tésztába nem, attól még megkel?
- S.O.S. - Honnan tudom, hogy a tésztám megkelt, és már nem fog tovább "nőni", elkezdhetem nyújtani?
- Miért nem akar megkelni a tésztám?
- Ha előző este meggyúrom a tésztát, hova tegyem vagy mit csináljak, hogy a tészta megkeljen és reggelig kibírja, hogy már csak sütni kelljen?