Főoldal » Receptek » Reform ételek receptjei » Házi készítésű kókusztej recept

Házi készítésű kókusztej recept

Elkészítési idő 65 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Házi készítésű kókusztej hozzávalói:
1 literhez:
10 dkg kókuszreszelék,
1 liter tisztított víz (a legjobb a desztillált víz),
1 csipet só
Édesítéshez: kevés virágméz, vagy édesítőszer (de el is hagyható)


Házi készítésű kókusztej

A Házi készítésű kókusztej elkészítési módja:
A kókuszreszeléket beáztatjuk 2 dl felforralt tisztított vízbe legalább 1 órára. Ezután a beáztatott kókuszreszeléket az áztatólével együtt egy turmixgépbe tesszük és nagy fordulaton alaposan összeturmixoljuk. Legalább 2 percig kell turmixolni, majd beleöntjük a maradék vizet, egy csipet sóval és ízlés szerint mézzel vagy édesítővel ízesítjük. Még egyszer alaposan összeturmixoljuk, hogy minden jól elkeveredhessen. Ezután egy szűrőn, majd egy pamut ruhán is átszűrjük a kókusztejet és jól kinyomkodjuk a maradék kókuszreszeléket. És el is készült a házi kókusztejünk. Azonnal fogyaszthatjuk, de hűtőben zárt üvegben jó pár napig is eláll.


Kategória: Reform ételek receptjei


A házi készítésű kókusztej elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook