Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Reform ételek receptjei » Mákos kukoricatorta recept

Mákos kukoricatorta recept

Elkészítési idő 60 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Mákos kukoricatorta hozzávalói:
- 20 dkg. kukoricadara
- 20 dkg mazsola
- 10 dkg darált mák
- 10 dkg kókuszreszelék
- KAROB-por
- víz (desztillált vagy szűrt)
Édesítő:
- 1 ek. agavészirup (juharszirup, rizsmaláta, maltex, sztívia)
Díszítéshez:
- mandula / dió / aszalt gyümölcs


A Mákos kukoricatorta elkészítési módja:
- A kukoricadarát beáztatjuk egy éjszakára.
- A mazsolát megmossuk és szintén beáztatjuk, kb. 4-6 órára.
- A darát másnap kb. háromszoros mennyiségű vízben sűrűre főzzük, fedő alatt 10 percig puhulni hagyjuk.
- Ezután tortaformába öntjük (2-3 cm vastagon), és hagyjuk kihűlni.
- A lecsepegtetett mazsolát ledaráljuk, a darált mákkal és az édesítővel jól összekeverjük.
- A masszát rákenjük az alap tetejére.
- A KAROB porból bevonót készítünk és körbe kenjük a tortát.
- A kókuszreszelékkel egyenletesen meghinthetjük.
- Díszítjük.


- Hagyhatjuk egy kicsit szikkadni, összeérni, de … azonnal is fogyasztható.

Kategória: Reform ételek receptjei

A receptet beküldte: , 2008. márc. 8. 21:31

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook