Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Hármasikres kismamák fórum

Hármasikres kismamák (beszélgetés)

❮❮ ... 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 ... ❯❯
514. paskati (válaszként erre: 508. - Dubadri)
2010. okt. 20. 08:02

Szia Kismama!

A felkiáltó jelet a kislányom küldte, míg én egy pillanatig hezitáltam, hogy gólyát, lóherét, vagy egy biztató baráti ölelést küldjek, ezért bocsi, szerintem szuper anyának lenni. Lehet, a lányom belátja, nem mindig fenékig tejföl... Panka most lökte el Vercsit a játszószéktől, Katinka meg célbadob a távirányítóval... Mennem kell, de szorítok!!! Lehet hármat egymás után is:)

513. e2add1f84e (válaszként erre: 509. - 3b1674fe1a)
2010. okt. 20. 05:40
Minden reggelre kívánok masszív hányingert neked!:-))) Az majd elmúlik, de az okozói megmaradnak!!!
512. ada75
2010. okt. 19. 22:46

Akkor egy pár gondolat, az elmúlt hozzászólásokhoz:

-Tápszer/tejci/alvás/napirend:

Nálam a srácok 1 éves korukig ették a HUMANA tápszert, mert a doki azt mondta, hogy addig lehet felírni receptre.Utána vettem nekik több félét, ami éppen akcióban volt,(nagyrészt HUMANA-t) és vártam, hogy másfél évesek legyenek végre.

(dokim azt javasolta, hogy addig ne adjak nekik tejet, ha lehet)

Aztán 17 hónapos korukban végül is elfogyott az utolsó nagyobb adag tápszer, és onnantól kezdve tejcit kapnak.(reggel és este 2,5 dl-t)

Szerencsére eddig semmiféle allergiára utaló jel nincs náluk.

Bár azóta egy kicsit átalakult az étkezési rendjük is.

Most egy átlagos napon:

7- negyed 8 körül kelnek--> tejeskávé az ágyban

8-fél 9 körül reggeli--> kakaóskalács, vagy csokigolyó, v. fonottkalács, kifli általában

fél 12- 12 körül ebéd--> leves+ második (nagyjából már mindent esznek, abból amit mi is)

15.30 körül uzsonna--> joghurt, gyümölcs, túrórudi, tejberizs, tejszelet...stb(persze ezek közül valamelyik, és nem mind:D)

18 körül vacsi--> szalámiskenyér,v. főzelék, v. tojásrántotta,v. virsli stb..., akár a felnőttek

19 körül fürdés, majd tejci az ágyban.

Általában 20 órára már mindenki alszik... és reggelig nyomják.

Ritkán van valami éjszakai ébresztő, de akkor is oka van...(betegség, fogzás...)

Általában ha felsírnak éjszaka, akkor elég szokott lenni, ha visszarakom a cumijukat.

-Szeparációs félelem:

vissza-visszatérő dolog.

Néha észreveszem náluk, aztán meg hetekig, hónapokig semmi, majd ismét.

Volt nekem is olyan, hogy a babakocsiban visítottak, ha megáltunk, vagy próbáltak "elbújni" idegen láttán.

Van, amikor éjszaka riadnak fel...

És van, mikor "idegen" látogatásakor bujdosnak el a szobájukba a szekrény mögé...

Aztán 5 perc múlva meg már önfeledten játszanak...:)

-Bölcsi:

én is szerettem volna már egy kis "levegőhöz jutni", és beadni őket, de aztán másképp alakult.

Igazából egyik szemem sír, a másik meg nevet.

Jó lett volna egy kis szabadság, de biztosan agyon aggódtam volna magam miattuk...

-Öltözködés:

emlékszem, hogy tavaly még rengeteget paráztam rajta én is, hogy elég melegen/ ill. nem túl melegen öltöztetem-e fel őket...

Idén már annyira nem csinálok belőlük MICHELINE babát (talán jól írtam...)

Úgyan úgy öltöztetem őket, mint ahogy én öltözöm, és a lakásban sincsen 21°C-nál melegebb.(fürdésnél csavarom fel egy kicsit, arra a fél órára, de akkor is csak 1 °C-t...)

Szerencsére eddig még nem is igazán voltak megfázva sem.

(Márknak most volt egy mandulagyulladása, de az is bacitól...)

Na, azt hiszem, egyenlőre ennyi.

Ritkábban írok, de akkor sikerül jó hosszúra...

PAGI!!

Bölcsivel hogy állnak a csajszik??

511. ada75 (válaszként erre: 509. - 3b1674fe1a)
2010. okt. 19. 22:18

Szia Ági!

Mennyi idős kismami vagy?

Nektek is nagyon szorítok!

És persze nálad is várom a fejleményeket, ha van időd, írj...!

510. ada75 (válaszként erre: 508. - Dubadri)
2010. okt. 19. 22:16

Szia Adri!

Olvastalak (a "felszólítás" nélkül is...)

Gratulálnék, de egyenlőre inkább nagyon szorítok nektek:D!

Minden okés lesz!!!Csak pozitívan!

Na és persze várom a fejleményeket!

2010. okt. 19. 19:38

sziasztok!

én a múlt pénteken tudtam meg, hogy hármasikreim lesznek. félév próbálkozás után spontán fogantak, a doki szerint tökéletes helyen vannak, volt szivhang mindenkinél. velem is minden ok, terhestünetem is alig van, bár ma reggel egy masszív hányingerre ébredtem.

egyenlőre ennyit rólunk, inkább olvasgatlak titeket egy kicsit... és ismerkedem a csapattal :)

508. dubadri
2010. okt. 19. 12:04

sziasztok csajok!

Aki tudja ki vagyok,és hogy min mentem keresztül,annak üzenem,hogy nézzen be a naplómba 1 pillanatra! :)

puszi nektek és jó babázást mindnekinek! :)

507. Jevus77
2010. okt. 19. 11:06

Sziasztok!

Én is olvasok inkább, ha írok, soha nem sikerül egy üléssel...

Kicsit nehéz napjaink voltak, a frontokat nagyon megérzik, tiszta dilisek, meg a fogzás is közrejátszott. Tegnapelőtt ki is bújt az első fogacska Rékánál, és ma már kettő van. A többieknél is látszanak már, de még nem törtek át.

Nálatok mennyire van/volt szeparációs szorongás? Mostanában rettegek minden sétától, nehogy megállítsanak minket (ez gyakran megesik, gondolom veletek is), mert legtöbbször sírni kezdenek idegen láttán.(régebben mindenkire mosolyogtak...) Sokan meg annyira nem értik meg, és tovább zaklatják őket. Tök ki tudok akadni.

Múlt héten voltunk zenebölcsiben. Nagyon élvezték! Jó lenne többször kimozdulni, de olyan macerás. Várom már, hogy elinduljanak, akkor ez a része talán könnyebb lesz. De lehet, hogy tévedek...

Judit! A blogodat úgy találtam meg, hogy beírtam a keresőbe: hármasikrek :) Az első találat a blogod :)

506. ada75
2010. okt. 19. 10:44
Este ide fogok írni egy kicsit hosszabbat, mert 1-2 dologhoz nekem is van gondolatom...
505. ada75 (válaszként erre: 504. - Paskati)
2010. okt. 19. 10:43

Szia!

Üdv köztünk:D!!

Bár már én is nagyon régen írtam megint ide...(irul-pirul)

Folyamatosan olvasom, hogyha ír valaki, csak hát az írás...

Hol ide írok, hol a naplómba, már ha a srácok is úgy akarják...

504. paskati
2010. okt. 18. 17:16

Sziasztok!

Már egy párszor olvastalak benneteket, de még nem volt időm írni. Az én lányaim ma 13 hónaposak. Még nem sikerült megnéznem a képeiteket, de már nagyon kíváncsi vagyok! Judit ajánlotta linkről találtalak meg benneteket, csatlakoznék, ha megengeditek, és a csemetéim is támogatják a doldot egy kis szabadidővel...

Üdv! Kati

503. jud69
2010. okt. 18. 12:36

Látom nagyon elfoglalt mindenki, remélem nem miattam nem jöttök, ha túl sokat "beszélek", szóljatok, nem akarok zavarni.

Pagi, nagyon ügyesek a lányok, hogy ilyen jól beszoknak,nem féltél otthagyni öket? èn olyan kuka vagyok, el sem tudom még képzelni, hogy valahol otthagyjam öket, persze muszáj lesz hamarosan, de akkor is:-)

De hihetetlen, hogy most voltak kisbabák, most meg bölcsis nagylányok:-)

Az udvarra átöltöztetik öket meleg ruhába a gondozónök? Èn néha nem tudom, mennyire öltöztessem fel öket, de azt hiszem mindig túlöltöztetem öket, még mindig jobb, mintha fáznának.Mondta is az egyik szomszéd, hogy ezekböl a babákból alig látni valamit, úgy be vannak mindig bugyolálva.

Az Obaby-t ismerem, már én is próbálkoztam az Ebay-en, de lecsúsztam egy licitröl, azóta meg nem volt másik fent.Nagyon tetszik az a kocsi.

Meg vagytok vele elégedve?(Tigriske és Pagi?)

Most egy német fórumon találtam egyet használtam, egy éves, fekete. Csak Németo.-ból biztos drága postán ideküldeni, ezért még nem tisztáztuk a részleteket, ha nem lesz túl drága, megvenném.Lemértem, beférne a kocsiba is.

Hétvégén hazament anyukám, most egyedül vagyok, de azért elvagyunk.

Szombaton hajnali fél 4ig hol egyik, hol másik gyerek volt fenn, másnap délelött, mikor aludtak, nekem is le kellett feküdnöm, mert annyira k.o voltam. (a férjem csak a legngyobb vészhelyzetben kel fel éjjel:-(

Erre ma éjjel átaludták az éjszakát, pedig mindent úgy csinálok minden este, én már nem tudom, mit csinálok jól vagy rosszul.

A tápszert nálunk sajnos nem írják fel receptre, hát ez van, de ameddig kell, kapják.

Majd novemberben megyünk koraszülött kontrollra, ott majd megkérdezem, jó-e nekik még, mert arra is gondoltam, azért nem alszanak éjjel, mert nem laknak jól a tápszerrel.

Az enyémek Beba3-at kapnak.Vettem már azt a Jò éjt grízt is, hátha azzal jobban eltelnek, de nem kellett nekik.(mert anyukám szekált,hogy az öcsém már 4 hónaposan grízt kapott feles tejjel, aztán hogy aludt éjjel) Na ja, az akkor volt.

Na megyek, ebédelünk mindjárt.

502. pagi82
2010. okt. 13. 20:49

Halihó! Bocsi, hopgy nem jöttem, de tudjátok most a héten kezdtük a bölcsit és ilyenkor már készülődök a másnapra, meg amit eddig délelőtt meg tudtam csinálni, azt most nem, mert már 9-r emegyünk. Szóval eddig minden rendben, szépen haladunk. Hétfőn csak 1 órát voltunk, végül is úgy viselkedtek, mintha játszótéren lettünk volna, vagy nem is tudom. Én is és az apjuk is ott volt végig, szóval nem is lehetett volna semmi gond. Aztán kedden már csak én voltam és másfél óra alatt tízóraiztunk, majd udvar, ott le kellett kicsit bújnom előlük, hogy nem lássanak mindig (na jó, azért nem egy bokor közepébe :D ) Akkor se volt gond. Ma meg már két órát voltunk, fél órát még velük voltam, de aztán kiküldtek, hgoy nézzük meg, milyenek, hogy viselik. A tízórai már egyedül volt. Nem volt gond, így mondták, menjek, ha akarok, majd 11-re érjek vissza. Az udvaron voltak, minden rendben volt, Nati egy kicsit sírogatott, de nem nagyon, Noémi is sírt, de azért mert összefejeltek egy kisfiúval, Nikol meg képzeléjétek még csak rám se hederített. Szóltam neki, és se kép se hang, ő csak ment tovább motorozni. Szóval egyelőre így állunk.

Judit! Obaby a márkája a mi kocsinknak, nekem nagyon tetszik, már kb. április óta használjuk (nem emlékszem pontosan, de tavassszal sikerült megszerezni ebay-ről, csak onnan nem szálítanak magyaro-ba, mert az angolok képtelenek becsomagolni egy ekkora babakocsit, vagyis inkább nem érdekli őket. Szóval nekem is ismerősöm volt kinn, az ő érdeme. Tigriske, meg Andi (ő is hármasikres, vele együtt voltam kórházban, 3 nap különbséggel szültünk) egyszerre rendelték egy cégtől újat, de tényleg sokáig szívatták őket.

Tök jó, hogy sierkült találnod overált! ÉN is most épp azt hajkurászom, mikor van egykis időm. Meg ma vettem sálat. Hát azt is turkálóban, hihetetlen, hogy boltban több ezer forint egy kis semmi anyag, kínaiban meg nincs is, így tökre megörültem a turkálósnak. D ecsak kettőt találtam. Olyan nehéz őket felöltöztetni a bölcsibe. Tök gáz! Benn jó az idő, oda elég szinte egy harisnya vagy egy vékony melegítő naci, viszont ha mennek az udvarra, akkor meg kell a melegebb (de mennyire??? a béleletlen már hideg, a béleltek többsége meg túl meleg) meg jó lenne, ha vízálló lenne, mert a homok és a fű vizes a harmattól, így marha nehéz a dolgom. D eannak örülök, hogy kimennek, amíg csak jó az idő és lehet.

A tápszert én mé gegyáltalán nem tervezem elhagyni. Majdnem ugyanannyira jön ki, mint a sima tej, sőt! Humana baby fit 1-est esznek, 900 forint egy doboz (900 gramm) persze receptre. És amíg az orvos hajlandó felírni, addig kihasználom. Persze 3 évesen már biztos nem ezt fogják inni, de még egy ideig szeretném, azért több benne a vitamin, mint ezekben a tejekben.

Na, most megyek, előkészítem a holnapi ruhát. Mert persze mióta bölcsi van, ébreszteni kell őket reggelente... :D ez az én formám!

501. Tigriske1978 (válaszként erre: 500. - Jud69)
2010. okt. 13. 20:08

Jól tetted, hogy elloptad az ötletet, azért írtam. :-)

Nekem és Paginak esernyőre csukható kocsink van. Én Angliából rendeltem és jó sokára jött meg, mert nem gyártották.

500. jud69
2010. okt. 11. 07:46

Jó reggelt, tegnap írtam egy hosszút aztán Isabella az ölemben becsukta az oldalt, elveszett minden.:-((

Tigriske,az ötletet el is loptam, telik a zacskó a szekrény mellett. nekem sincs soha idöm kiszortírozni.

Tegnap írtam, hogy nem akarom elkiabálni, de este 9 van és mindenki alszik, meg hogy ez mekkora nagy dolog nekem, hogy már 9kor ilyen csönd van, a máskor egy órás ringatások helyett, erre éjjel nagy buli volt, I. kelt éjfélkor, négykor, fél hatkor, M.éjfélkor, háromkor, E.-t meg felébresztették a többiek négykor, szóval állt a bál.

I. fenn van fél hat óta, ma lesz korai fejlesztönk, nem tudom hogy bírja majd ki, gondolom elalszik közben.

Képzeljétek tegnap voltam bolhapiacon, jó széles a hely, elfértünk a lányokkal a kocsival is az árusok között, sikerült két téli vastag overállt szereznem, nagyon jó állapotban, meg 2 plüssmackót, az még nem volt és imádják a macikat.

Ki is mostam már tegnap mindent, nagyon szépek a szerzemények.

Egy overállt már kaptunk a barátainktól, használtan, most van télre mindenkinek.Igaz elég különbözöek, de nem lényeg, hogy egyforma legyen.

Ti mikor hagytátok el a tápszert?

Ada, neked olvastam a naplódban, hogy másfél éves kor után kaptak tehéntejet, azt kapnak reggel-este?

Mi novemberben megyünk a köv. vizsgálatra, a koraambulanciára,lesz egy fejlödési teszt is, már nagyon kíváncsi vagyok.22.-én szemészeti kontroll, aztán Elisával kell mennem egy uh-ra, neki van egy is hormongondja és a petefészkeit ultrahangozzák meg.

Ja, akartam kérdezni, kaptam egy csomó jelet az üzeneteimben, azokra kell/illik visszaküldeni jelet? Mert nagyon kedves, amiket kaptam ,de rengeteg jött, ha vissza akarnék mindenkinek küldeni,itt ülnék fél nap is.

Más: Láttam egy fotón egy hármas esernyöre csukható buggy kocsit, tud valaki róla, hogy ilyen esteleg lehet-e otthon kapni? Itt nincs, már utána néztem, Angliában lehet kapni, a márkáját nem tudtam kideríteni.

Megyek, felébredtek az éjjeli bulizók.

Szép napot nektek.

2010. okt. 8. 12:11
A kinőtt ruhákra: nekem mindig van egy zacskó nyitva és ha valamelyik ruha nem megy rá a gyerekre, akkor beledobom. A nagyobb ruhákat már macerásabb elő venni, hisz átnézem mi kell mi nem és utána kimosom mindet, aztán megy be a szekrénybe (ha befér). Így egy idő után kicserélődik a kicsi ruha a naggyal.
498. jud69
2010. okt. 8. 11:31

Sziasztok, tegnap már nem értem ide, egy rémálom volt a nap.

Délelött jött a korai fejlesztönk, egy nagyon kedves néni, ö a várostól van, a csajok 3 éves koráig jön minden héten 1x, játszik, énekel velük, fejleszt, ez jó, mert mi nem nagyon jutunk el játszócsoportba, vagy valamilyen foglalkozásra, de hát ezt nektek nem kell magyarázni.

Ez ingyen van, hál Isten, de ez minden, ami segítséget a várostól kapunk. (Isabellának kellett fiziko az elején, hát 74 Euro 45 perc,10 kezelést írtak fel, a betegbiztosító egyharmadát visszatéríti majd a 740 Euronak)

Pagi a gyes 1+két fél, tehát úgy mint nálatok, két gyest kapunk, de gondolom azért valamivel jobb, mint otthon, nem tudom otthon mennyi, itt lehet választani, meddig maradsz otthon, én a leghosszabbat választottam, 2,5 év, így 435 Euro egy gyerekre, a másik kettö 210 körük kap, szóval a háromra 860Euro körül kapok.

Pont tegnap vettem két csomag pelenkát, nem Pamperst, hanem óccsót meg 3 tápszert, 40 Euro, aztán nem elég, csak 3-4 napra. Na mindegy, nem akarok panaszkodni, tudom otthon nevetségesen kevés a gyes.

Van még a családi pótlék, az is úgy van, mint otthon, nekünk szerencsénk volt, mert a gyerekek egy kiló alatt voltak, plusz volt egy ismerösöm, egy volt betegem lánya, aki ott dolgozik, ahol ezt elbírálják, így kapunk 3 éves korig emelt családi pótlékot.

Utána nem tudom mi lesz, így sem lehet félretenni, még törlesztjük a lakáshitelt is.

Èn ápolónö vagyok, egy ápolási osztályon dolgozom 8 éve, itt a Caritasnál, ahol agyvérzéses meg Alzheimeres betegeket ápoltam, de most nem hiányzik a munka.

A pénz persze más helyzet, jó lenne megint kicsit többet keresni, de hát most ez van.

Pagi, mit szeretnél dolgozni?

Az alvás nálunk is így volt, egy idö után éjjel nem kaptak többet, azt meg is szokták,de néha adok nekik, ha már semmi sem segít.Ha sírnak éjjel, nem veszed ki öket? Nálunk olyan keservesen sírnak, hogy felébresztik a többieket is.

Helyhiány van nálunk is, most vettünk egy nagy szekrényt, abba van mindenük, meg egy csomó cucc, amit nem mindennap használunk a kocsitárolóban, pincében.Néha besokallok, már kaptunk egy használt hintalovat is :-))), lent legel a pincében, sajnáltam ,mert különben kidobták volna.

Ezt a -beteszem az ágyba és alszanak- dolgot ki kel próbálnom,egyszer próbáltuk este, de lehet, hogy nappal jobban menne, mert nagyon ordítottak akkor, alig tudtuk öket megnyugtatni.

Ada, én úgy szerettem turkálóba járni régen, otthon olyan jó dolgokat lehet kifogni, itt nemnagyon van ilyen, inkább használtruha boltok, vagy bolhapiac, most is készülök vasárnap anyukámmal, itt lesz egy a környéken.

Ma valami szervizt kell keresnem, elmentünk sétálni a csajokkal és kidurrant a jobb hátsó kereke a babakocsinak, azt hittem nem érünk haza, csak úgy tudtam tolni, hogy közben emeltem is, 30 kiló gyerek meg a 20 kilós babakocsi, kb.10 méterenként álltam meg pihenni.Anyukám is segített, de akkor is.

Nem tudom, ki javítja meg, a belsö totál kidurrant, üvegszilánk ment bele.

Megyek is a csajok rosszul aludtak a másik kocsiban, már itt sertepertélnek körülöttem

497. pagi82
2010. okt. 7. 22:05

Halihó!

Megint megpróbálok jönni egy kicsit.

Szóval az egyforma ruhák: nekem tényleg azért egyszerűbb, mert akkor nem kell gondolkoznom, kire mit adjak. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekem még arra sincs időm, hogy kiválogassam, melyiket nőtték már ki, és mi az, ami meg még nagy melyik a pont jó stb. Eleve kicsi a helyünk, egy nagyobb és egy kis vékony szekrénykénk van a lányok ruháinak, a kabátok, mellények, vastagabb pulcsik mind a nappaliban vannak (most hogy rossz az idő) egy szekrény tetején. Marha jól néz ki, de hát maga a lakás is kicsi. Alig várom már, hgoy legyen egy kis időm és rendszerezzek mindent, kitakarítsak végre normálisan stb. És most megfogadom, tényleg kiszortírozom azokat a cuccokat, amiket nem használunk (legalább a felét... :D )

Judit, tudod mit akartam kérdezni, hogy ott Ausztriában hogy támogatják a gyerekeket? MIket kaptok, vagy pl. a gyes (ha van ilyen, nem tudom, ott mi hogy van) hány gyerek után jár? Nekem annyira hihetetlen még mindig, hogy csak kettő után kapom... Na, mindegy. Egyre jobban bennem van, hogy ha nem lennének annyit betegek, visszamegyek dolgozni. VAgy valami újba vágnék, vagy nem tudom. Csak pénz kellene, mert így azt se tudom, hgoy fognak ezek a lányok iskolába járni, nemhogy egyetemre.

Alvás: nálunk nagyon el lett rontva azzal, hogy amikor hazajöttünk a kórházból azt mondta a doki, hogy etessük meg őket 3 óránként, éjjel pedig 4 óránként, mert nekik még szükségük van rá, kicsik nagyon. Aztán ez így is maradt, a következő orvosi látogatások alkalmával nem is kérdeztem rá, majd 3 vagy 4 hónaposan mondja a doki, hogy ugye már nem kelnek fel éjszaka. Mondom mi van? Hát még etetünk 4 óránként. Szóval ezzel... Jó hülyék voltunk, na mindegy. Aztán persze próbáltuk leszoktatni őket, nem vettük ki megetetni, csak mikor szóltak (egyébként akkor soha nem keltek fel, hanem kivettük, bedugtuk a cumisüveget, ők kiszívták és visszatettük őket, közben végig aludtak) Aztán jó ideig meg is maradt hgoy felkeltek 10-11 körül, meg 2-3 körül és aztán reggel 5-6-7 körül. Majd kitolódott 1-2 körül és 5-6 körül -re. És most augusztus végén szoktattam le őket az 1-2 óra körüli evésről (hagytam őket sírni két éjszaka volt gázos, aztán leszoktak szépen) Most már csak 5 körül kapnak enni, aztán alszanak 7-8, van amikor fél 9-9 ig is. (tavaly télen még 5-kor keltünk!) A lefektetés pedig úgy volt, hogy 8 hónapos korukig ringattuk őket, amikor megelégeltem én is és a derekam is, így arról is leszoktattam őket. Azóta annyi, hogy fürdés után enm sokkal mennek az ágyba, ott megkapják a tápszert és elalszanak (nem szívják a cumit, hanem cumival alszanak) Nappal meg már annyira kialakult az alvásuk, hgoy ebéd utána beteszem őket és most már szinte hang nélkül el is alszanak 1-2 percen belül. Néha ha vlamelyik annyira még nem álmos, akkor kicsit nyűglődik, akkor elsimogatom a hátát, aztán kijövök és ő is elalszik. A lényeg: soha nem veszem ki őket az ágyból, kivéve, ha tényleg valami gond van (pl. lázas, hányt, bekakilt, de szerencsére ilyen még nem igazán fordult elő)

Amúgy én se vezettem soha füzetet, ki mikor mit csinált. Általában ezekre emlékeztem, meg szerencsére gyorsan kialakult a napirend, sose volt eltolódott alvás, evés, akkor kellett aludni amikor mindenki aludt, az evés is egyszerre történik, viszont még sem volt olyan szigorú. (szóval ha fél órával csúsztunk az evéssel, akkor úgy történt és kész, vagy ha hamarabb akartak aludni, akkor hamarabb elringattam őket)

Ja, Judit, ne szégyelld magad, velem is volt már, hogy elszámoltam ezt-azt, épp elég észben tartani minden mást.

Na, mára ennyi, majd jövök a napokban valamikor. Fel kellene még a jeleket is vasalni akéztörlőkre stb.

496. jud69
2010. okt. 7. 09:23

Ada, megnéztelek benneteket, hát gyönyörüek azok a kispasik! Jók lennének az én kislányaimhoz:-)

Alvás:látom mndenki valahogy jobban szoktatta a gyerekeket nálam, vagy még beállhat nálunk is, ma pl.Elisa este 9töl reggel 8ig aludt, a többiek sem tudták felkiabálni.(gyorsan kihoztam öket)

Lehet, hogy majd alalkul még.

Èn nem írtam annak idején, mennyit esznek, mert mindig egyidöben ugyanannyit ettek, a kakit néha elfelejtettem, így ha valaki aznap már kakilt, annak az ágyán lefelé fordítottam a plüssteknösét, az volt a legegyszerübb, így láttam ki nem kakilt még ma.

De ezzel is szerencsénk volt, mindig jól emésztettek, egy hónapja kezdödött Isabellánál a szorulásosság, nagyon szenved szegény, pedig mozog, iszik eleget, sok gyümölcsöt eszik, kap egy székletlazító port is,bár attól nem vagyok elájulva, inkább természetesen szeretném mmegoldani.

Tigriske, az egyforma ruhák csak véletlen, pont azokat a képeket tettem fel, ami egyformában vannak, azokat mind úgy kaptuk.

Amúgy nincs is egyformánk, sk ruhát a barátainktól kaptunk, azokat hordják, sok a rózaszín, de én adok rájuk kéket, zöldet, mindenfélét is, igaz állandóan kérdezgetik, hogy I. fiú-e, még akkor is ha minden talpig rózsaszínben vannak.(egyszer azt mondtam már idegességemben, hogy igen, fiú, erre: akkor miért van rózsaszínben?Szóval semmi sem jó az embereknek.

Ti hogy kezelitek az utcán az érdeklödést? Tudtok mindig mosolygósak, barátságosak lenni?

Képzeljétek múlt héten egy nö azt mondta:

Hát én a maga helyében felakasztaná magam!

Hát....köszi.

De az emberek 98%-a kedves.

Nekem is van barna meg kék kabátjuk, nem érdekel, lényeg, hogy meleg.

Most kaptunk a bártnöim gyerekei után három rózsaszínt, de nem egyformák, egyik kicsit vékonyabb, kettö téli.

Pagi, úgy szégyellem magam, hát az enyémek még csak 13 hónaposak múltak, valamit elszámoltam. pirulok is.

Aug.24.én születtek.

Hú, 36 hét az igen!Nagyon ügyes voltál!

Kíváncsi vagyok, mit szólnak majd a bölcsihez.

Olvasom, hogy ti sem alszotok éjjel mindig, már azt hittem csak én vagyok ilyen szerencsétlen.

jaj, még jövök, csak sírás van,

495. ada75 (válaszként erre: 493. - Tigriske1978)
2010. okt. 6. 22:53

Szerencsére rengeteg ruhát "öröklünk", így még csak véletlenül sincs 2 egyforma kabátjuk..., sokszor még fazonra sem.Bár néha akad 2-2 egyforma, mert ikerfiúktól is öröklünk.

Amúgy én most szinte csak turkálóból vásárolok nekik, ami kell.

Iszonyat jó cuccokat túrtam mostanában fillérekért, ami ugye nem utolsó szempont.Ráadásol ezeknek az angol ruciknak a minősége is messze jobb, mint az itthon drágán vett dolgoknak.

Mostanában úgyis min. 2-szer kell őket naponta átöltöztetni, főleg ha kinnt is olyan idő van...

494. pagi82
2010. okt. 6. 22:34

Helló! Már rég voltam itt, látom szépen bővül a csapatunk! De jó4

Judit! Üdvözöllek! Képzeld az én lányaim is most múltak 15 hónaposak, ők június 27-én születtek. Szerencsére én is sokáig ki tudtam őket hordani, 36. hétig, előtte én is benn feküdtem 10 hétig,a ztán még két hetet kellett várni és jöhettünk haza. Jövőhéten pedig megyünk bölcsibe, elkezdjük. Kíváncsian várom. Most kapták meg a 15 hós oltást, reméem, nem lesz gond.

Most csak ennyir evolt időm, legfeljebb jövőhéten remélem már több időm lesz, vagy utána, ha beszoktak a bölcsibe és majd mesélek is róla.

Amúgy még nlunk nem igazán volt egy átaludt éjszaka sem, valami mindig van. De majd erről is később.

Jevus, te is nagyon ügyesen ki tudtad hordani őket, bár azt hiszem ez nem igazán rajtunk múlik, persze én bíztam abban, hogy folyamatosan csak pozitívan gondolokozok, sokat segít. Aztán ki tudja, alényeg, hgoy mindenannyiunkan egészséges, huncut kis ördögei vannak, akik aztán nem hagynak nekünk egy nyugodt percet sem, ahogy Ada is írta! :)

2010. okt. 6. 21:03

Judit! Én is megnéztem a képeket, nagyon helyesek. Látom Te az egyforma ruhát részesíted előnybe. A babakocsitok szuper. Nekem is átalusszák az éjszakát, csak Katának kell néha cumit visszaadni. Mi jelenleg a korai keléssel küzdünk. 8-kor már alszanak, de Lili 5kor, Zita 1/2 6-kor és Kata 7-1/2 8-kor ébred fel már jó ideje. Zitát néha vissza lehet altatni, de Lilit nem.

Jevus! A Ti képeiteket is csak most néztem meg, nagyon tündériek. Milyen jó, hogy csak ilyen keveset voltatok kórházban.

Ada! És pl a kabátot hogy oldod meg? A héten kerestem nekik kabátot, végül találtam egyet, ami minden szempontnak megfelelt, de csak sötétkék volt. Így most mindenkinek kék kabátja van.

492. ada75
2010. okt. 5. 23:01

Sziasztok!

Üdv. minden "új tagnak" :)!

Mindig olvasom a fórumot, meg egy pár naplót is, de mostanában nem volt lelki erőm írni...

Ma is a naplóm folytatására készültem, de inkább ide írok most.

Már annyi mindenhez hozzá akartam szólni, hogy ha most nem írok, akkor végképp elveszítem a szálakat.

1./ÖLTÖZTETÉS/RUHÁK

Hát én nem vagyok az egyforma híve.

Így is már most is mindenki "csak" az ikreknek vagy a fiúknak emlegeti őket, akkor legalább az öltözetük legyen más, nem egyforma.

(Bár a személyiségük, és az egész lényük mindhármuknak más, de ezt egy idegen úgysem tudja első ránézésre)

Szóval nálunk nincsenek is egyforma ruháik.

3 db rövid body és 3 db póló van, ami egyforma, és ebből is a pólókat ajándékba kapták...)

2./ALVÁS

Nálunk este fél 8- 8 körül alszanak el, és reggel fél 7-7 környékén kelnek.

Éjszaka nem esznek, nem isznak, max. cumit kell visszarakni nekik ha megébrednek.

Ez már elég régóta így van, így szoktattam őket, és szerencsére nekik is jó így.

Persze a reggeli ébredés folyamatosan tolódottki ennyire, mert az elején még korábban keltek, de kb. 5-6 hónapos koruktól alusszák végig az éjszakákat.

Én azt csináltam már elég korán; hogy mikor először végigaludták az éjszakát, onnantól kezdve nem adtam nekik enni éjjel.Pöpi szokta meg ezt a legkésőgg, de neki is csak e1-2 hétbe telt.

Ha véletlenül felsírtak, akkor csak cumi volt, még innivaló sem...!

Nekünk ez vált be.

Viszont a napközbeni alvás, az más tészta.

Azt nehezebben szokták meg, és rendszertelenebb volt.

A mostani rend úgy 1 éves koruk körül állt be.

Délelőtt és délután is alszanak 1-1 órát.

Hiába próbáltam átszoktatni őket a napi 1, hosszab alvásra, nem igazán sikerült, így egyenlőre rájuk bízom.

Most de. 9 körül is alszanak 1 órát, meg ebéd után is 1- másfél órát (1 óra körül).

Ezt szokták meg, és akármilyen "nagyfiúk", még mindig ezt szeretik.

3./NAPIREND

Szerintem 3-as ikreknél nagyon fontos, nekem is ez segített.

Majdnem 1 éves korukig vezettem mindent.

Mikor és mennyit ettek (na és mit), mennyit ittak, gyógyszereiket, pisit/kakit... ez nekem nagy segítség volt, bár a végén már csak rutinból/megszokásból írtam, mert addigra már kialakult a napirendjük.

Azóta max. kis eltéréssel, de minden étkezés ugyan akkor van.

Reggel, ébredés után (7 körül) tejci/tejeskávé az ágyban, 8 után kicsivel reggeli, délben ebéd, fél 4 körül uzsonna, 6 körül vacsi, 7 körül fürdés, majd tejcsi az ágyban, és alvás...

Nemrég még tízórait is ettek, de azt elhagytam, mióta 8 körül reggeliznek kiadósan.

4./JÁRÁS

Dávid indult be először, ő 13 hónapos kora óta rója a köröket.

Peti 14, Már meg 15 hónapos volt.(Kb. 2-3 hét eltéréssel követték egymást...)

Nagyon vártam, hogy végre elinduljanak, hogy akkor jobb lesz...

Hááát!

Végül is jobb is lett, de...!

Mióta teljesen biztonságosan "cikáznak" mindenhol, hát nem egy leányálom...

Mindenhová felmásznak, bebújnak, átmásznak.Mindent pakolásznak, rámolnak, jönnek-mennek, veszekszenek, verekednek, röhögcsélnek...stb.

Mindent felsorolhatnék ide, csak azt nem, hogy 1 percre is nyugton maradnak:)!!!

Így most 1000-szer jobban kell rájuk figyelni, mint eddig, mert a veszélyeket még nem ismerik... szóval nem unatkozunk!!!

Hát "röviden" egyenlőre ennyi...

Így is kisebbfajta regény kerekedett belőle, bocsi:-)

491. jud69 (válaszként erre: 490. - Jevus77)
2010. okt. 5. 21:43

:-)) De jó! Hogy találtad meg a blogomat? Biztos az enyém, a képek is azok vannak fent itt, amik ott is.

Nagy szerencse, hogy így alszanak a gyerekek, nálunk pont fordítva van, éjjel nem annyira, inkább nappal alszanak jól, igaz keveset. Most gondolkodtam, hogy ne kezdjem-e már átállítani öket a napi egy alvásra. De legtöbbször délelött 10kor már nem bírják nyivatartani a szemüket,annyira fáradtak.(persze mert éjjel buliznak)

Nagyon édesek a kicsijeid, megnéztem öket, a lányok egypetéjüek? Nagyon hasonlítanak. Èn is a két lány egy fiú kombinációban reménykedtem a terhesség alatt, de már nem bánom, fö, hogy egészségesek.

Èn a 23-30 hétig feküdtem, aztán egy napra hazaengedtek, mert minden oké volt, otthon másnap elment a magzatvíz, gyors császár, még megvolt az ágyam az osztályon, ahol 7 hétig feküdtem:-)))

Oda vissza is tettek.

Gondolom a korom miatt is születtek ilyen korán, a szöveteim már nem olyan erösek, na meg izgultam, mi lesz otthon, stb.

Most gyorsan megyek még rendet rakni, ma elaludtak a lányok 9kor!!!

Ja és a nap fénypontja, itt volt ma a kolléganöm, elvitte öket sétálni és én egy egész órát aludtam délután! Nagggggyon jó volt!

Tigriske, de édesek a lányok, megnéztem az albumodban!Raktam fel én is képeket.

490. Jevus77 (válaszként erre: 489. - Jud69)
2010. okt. 5. 17:50

Szia! Képzeld, azt hiszem, egy ideje olvasom a blogodat :) Legalábbis a lányok neveiből arra következtetek, hogy Ti vagytok :) Nagyon édik a csajok!!!

Az én gyerekeim szerencsére átalusszák az éjszakát. Mióta megindult a fogzás, kicsit nyugtalanabbak éjjel, de így is este 1/2 9 - 9 körül elalszanak és reggel 1/2 6 körül kelnek. Néha azért felébred egyik-másik, de általában egy cumival meg lehet oldani a visszaalvást. Nem tudom, hogy az miatt alszanak-e, de amint lehetett, kialakítottunk egy rituálét este: fürdés-vacsora-lefekvés+altatódal, és alszanak. A másik pedig, hogy a kiságyukban nem játszanak, ott csak alvás van. Ha felébrednek, mennek a járókába, vagy pihenőszékbe, stb.

A napközbeni alvás már kicsit nehezebb: van, hogy a lányok nem akarnak elaludni, pedig látszik rajtuk, hogy fáradtak. Domonkos, ahogy leteszem, (persze, csak ha fáradt) rögtön alszik.

Csak Domonkos volt pár órát inkubátorban, mert szülés közben nyelt egy kis magzatvizet. Február 17-én születtek, és 26-án már mehettünk is haza mindannyian, én is bent maradhattam velük a kórházban, ami nagyon jó volt, mert messze lakunk Pécstől. (ott születtek)

A terhességet egész jól bírtam, csak az utolsó pár nap volt nehéz, mert felment a vérnyomásom. Nem feküdtem végig, csak sokat pihentem, és a 29. héttől be kellett feküdni a kórházba. A 17. héten elővigyázatosságból összevarrták a méhszájamat, amit nem bántam meg, nagy biztonságérzetet adott. A 36. héten mindenképpen megindították volna a szülést, de a 35. héten úgy döntöttek a Picúrkák, hogy kibújnak. Szerencsésnek érzem magam, hogy minden ilyen jól alakult.

Na, befejezem, kb. 3-kor kezdtem el írni ezt a választ, de a gyerekek mindig "közbeszóltak". Gondolom, ez a szituáció itt senkinek sem újdonság... :)

489. jud69
2010. okt. 5. 11:10

Jó reggelt, tegnap már nem értem ide.

A lányok Marlene, Elisa és Isabella névre hallgatnak, ha kicsit szokatlan, azért, mert mi Ausztriában lakunk, ide jöttem férjhez, 9 éve:-)Isabella volt a legkisebb, ö már megy, fáradhatatlanul rója a köröket, nem játszik, nem iszik, nem eszik, nincs ideje, csak menni akar. Marléne óvatos, 6-8 lépést megy egyedül, aztán inkább mászik, meg vezetteti magát, Elisám meg nyugis, mászik, ül, áll, de nem mer elindulni, kényelemes a drágám. (Ö most 10,5 kiló, M. 8,6, I. 8 kiló) Elisa az aki végigüli a mesélést, figyel, a többiek túl elfoglaltak ahhoz, hogy egy helyben megmaradjanak.

Visszaolvastam kicsit, de még nem tudom, kinek mekkorák a gyerekei, azt hiszem kijegyzetelek kicsit, hogy képben legyek.

Ki az a szerencsés, akinek átalusszák az éjszakát a gyerekei?Nálunk nappal 2x alszanak, de.1-1,5 órát, du.0,5-1 órát és este nem fáradtak, este 9-fél 10-nél elöbb nem alszanak el. Sokszor éjjel is felsírnak, isznak, néha kapnak enni is, ha már mást nem tudok velük csinálni (tápszert).

Van valami tuti módszer ami bevált nálatok?

Tigriske, ha elkezdenek menni ,tényleg könnyebb lesz, söt, ha már másznak akkor is, én ezt vártam és tényleg jobb lett, persze aztán megpróbálnak mindenre felmászni, meg esnek-kelnek, szóval nem unalmas ez az idöszak sem.

Jevus, nagyon szép súllyal születtek a gyereke, grtaulálok. Akkor nem is nagyon voltak inkubátorban? Hogy bírtad a 35.hétig? Feküdni kellett?

488. Tigriske1978 (válaszként erre: 487. - Jud69)
2010. okt. 4. 20:04
Szia! Naná, hogy szabad. Szuper, hogy egyre többen leszünk. Tényleg nagyon picik voltak a lányaid, de hála Istennek a szerencsések közé tartozol Te is és egészségesek. Hogy hívják őket?
487. jud69
2010. okt. 4. 15:31

Sziasztok, szabad csatlakozni? Most találtalak benneteket és nagyon megörültem, hogy van ilyen fórum!!!

Magamról:Juditnak hívnak, három kiscsajom van, akik most múltak 15 hónaposak.Elég kicsi súllyal születtek, 30 hétre, 980,860 és 640 grammal, de egészségesen. 1,5 hónapot voltak kórházban, én a szülés elött 2 hónapot feküdtem bent, szigorú ágynyugalomban.De már minden akkori nehézséget más szemmel nézek, nagyon nehéz volt, de megérte.

Majd jövök még, csak be akartam mutatkozni, most viszem ki altatni csajokat, mert napközben csak kint alszanak el. (én hibám, így szoktattam öket)

Közben olvaslak benneteket vissza, mert még nem vagyok teljesen képben, ki kicsoda.Szép napot nektek!

486. Tigriske1978 (válaszként erre: 482. - Pagi82)
2010. okt. 2. 17:48
akkor én sem izgatom magam tovább a ruhákon. :-)
485. Tigriske1978 (válaszként erre: 484. - Jevus77)
2010. okt. 2. 17:47
Hát ez szuper. Ti is nagyon szerencsések vagytok, hogy minden rendben volt és nagyon ügyik.
❮❮ ... 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook