Harc a biztosítóval! Kérlek segítsetek! Folyt... (beszélgetés)
Szörnyű ez az egész úgy ahogy van
:(
Nyugodtan leírhatod!
Már nincs mit fogni. :D Az összes hajam kihullott a mérhetetlen, esztelen, parttalan bürokrácia miatt. :P
Minimum tavaszig bírni kell. De hogy utána mi jön???
Úgy látom akkor nem csak itt,Olaszországban történik ez meg...
Tökre hasonló a szitu,balra kanyarodás,kitettük az irányjelzőt,fordult a kocsi és mikor már fordult,teljes gázzal belement a másik kocsi,ami előzni akart.
Ja,csak hogy szép legyen a történet,mindez irányjelzővel,záróvonalon,zebrán át,nem kis sebességgel,lakott területen.
Minket 50-50%-ban hoztak ki hibásnak.
Valószínűleg azért,mert ez másfél éve történt és én még nem beszéltem jól a nyelvet,így a jegyzőkönyvbe csak azt mondtam el,ami történt...az igazat,míg a másik kocsi vezetője ehte olaszul azt mondott amit akart.
Igen,mindez másfél éve történt és még mindig semmi,semmit nem kaptunk a biztosítótól,pedig olyan szinten tört a kocsim,hogy itt nem is vállalták a javítását.
Egyértelműen a másik fél volt a hibás,de mire lemegy ez a procedúra,lehet ránk verik az egész balhét.
Nevetséges.
Bocs,segíteni nem tudok,csak gondoltam leírom,hogy micsoda képtelenségek vannak itt is.
Az biztos, hogy "Gábor" rendőrségi vallomása fontos. Ha rendőrök kint voltak a helyszínen és ott elismerte a felelősségét, akkor az nem elég, hogy a biztosítónak azt mondja, hogy ő nem hibás.
Olvasd el alaposan a jegyzőkönyvet, amit a yardról kapsz.
Kérj jogi segítséget! Bírósághoz kell fordulni,ott megnyerheted a biztosító ellen.
Költségmentességet is kérhetsz,ha nehéz anyagi helyzetben vagy!
Balra kanyarodott. De egyébként én sem értem hogy miért hibás anyu. Azt mondják a balra kanyarodás kényes téma! Na persze!
Az a barom nem is fékezett. Aztán a megváltoztatott álláspontjában már azt vallotta hogy már anyu mellett volt mikor anyu el kezdett kanyarodni. Na anyukámnak is van már 25 éve jogsija de még egy koccanása sem volt.
Köszönöm a hozzászólásokat! Ezt a jogifórumot meg fogom próbálni mindenképpen.
Egyébként minden szó igaz. Miért találnék ki ilyet. :/
Továbbá még azt is irták a fellebbezés elutasításánál, hogy nem hajlandóak elfogadni a tanukat sem,mert a legelső levélben amit írt nem sorolta fel őket.
De könyörgöm később jutottak eszünkbe!!! Volt ma egy ügyvédnél aki azt mondta hogy nem nyerne a perben. Nem értem miért??????
Frászt kapok már! Most holnap megyek a rendőrségre hogy mondják el hogy mi a tartalmaz a jegyzőkönyvnek amit a helyszínen elismert és aláírt Gábor. Mivel nekünk nem adhatják ki a személyiségi jogok miatt. Igazolást már kiadták a rendőrök. 3szor is. Ott dolgozom, szóval szerencsére elég gyorsan megvolt az igazolás.
Szóval meg kell kérdeznem hogy ha az ügyvéd kikéri odaadják e neki. (Bár szerintem nem lehetett a legjobb ügyvéd, ha nincs tisztában az ilyenekkel, és elvileg ilyesmi ügyekre van szakosodva)
Milyen országban élünk, jó kérdés, csak amai napom, ha leírnám a hajad fognád. Lassan teljesen lehetetlenné teszik életünk a bürokraták (okmányiroda,rendőrök,stb.)
Mindezeket busásan meg kell fizetnünk az eltöltött időkről nem is beszélve,
Nyugis vagyok,de már nagyon kezd telni a hócipőm. Meddig lehet bírni?
1. "Gabor" kötelező biztosítására kell hajtani.
2. Azt a biztosítónak kell igazolnia, hogy a km óraállás nem annyi, amennyit látni lehet rajta. 3. Az sajnos valós, hogy bizonyos korú autók esetén annyit fizetnek, mintha totálkáros lenne, így célszerű nem ebbe kapaszkodni. (Nem tudom, hány éves a kocsitok.)
A jogifórum.hu,itt találsz olyan ügyvédeket,akik tanácsot adnak ingyen.
Akár itt is fogadhatsz ügyvédet,nagyon segitőkészek,nekem több mindenben segitettek,nagyon rövid időn belül.
Mi van??? A fickó elismerte a hibáját, most meg anyukád 70 %-ban felelős a balesetért? Milyen országban élünk???
Csak egyet tudok tanácsolni: ne hagyjátok magatokat.
A helyetekben elmennék a végsőkig. Nonszensz, ami ebben az országban folyik. (Már ha minden szavad igaz. Bocs.)
Sziasztok!
A problémám a következő:
Anyukámnak szeptember 24.én volt egy balesete. Főútról kanyarodott le egy mellékútra balra és hátulról nekiment egy fickó. Mivel Anyu szabályszerűen kanyarodott lehúzódott, irányjelző, stb az ember rögtön elismerte a felelősségét. De mivel zavartnak tűnt ezért rendőrt hívott anyukám. Nekik is elismerte a hibáját és kifizette a helyszíni birságot. Ezek után kezdődött a harc a biztosítóval. Először is kiment a kárszakértő és totálkárrossá nyilvánította az autót. Lefotózta mindenhonnan. Utánay jött hogy az autó értéke kb 250 000 ft mert 250000km van benne. Átírták a km órát mert valójában csak 115000 km. Mikor kérdeztük hogy ez most mi azt mondták hogy mivel nem anyu az első tulaj ezért ennyinek kéne lenni az autóban! :/
Közben abban a nyilatkozatban amit kiküldött a biztosító a károkozónak és anyukámnak Gábor(Károkozó) meggondolta magát és úgy gondolja hogy mégsem ő a felelős. Nem is értem hogy lehet ilyen. Végül kiküldték a határozatot hogy anyukám 70 %-ban felelős a balesetért. Az autó értékét nem változataják meg stb. Írtunk fellebbezést. Ők azt válaszolták hogy vegyük tudomásul, hogy nem változtatnak az álláspontjukon és anyu elégedjen meg azzal a 70000ft-al amit küldtek. Ebből kb 25000 ft az autókárra a többi a csereautó. Ezt nem akarjuk elfogadni. A biztosító sem enged. De a rendőrségi igazolás alapján is Gábor a felelős.
MIt tegyünk????? Volt már vlaki hasonló helyzetben?????
További ajánlott fórumok:
- Axa biztosító reál hozam kiszámítása
- Kisállat biztosításánál milyen papírokat kell beküldeni a biztosítóhoz?
- Ha a férj meghal és nagy összegű kölcsönt vett fel amit a biztosító nem fizet azt a feleség is a törlesztést "örökli" vagy csak a gyerekei?
- Válthatok lakásbiztosításnál biztosítót az évforduló lejárta előtt? Megszüntethetem a biztosításom úgy, hogy nem fizetem a díjat?
- Császármetszés esetén fizet a biztosító?
- Felmondott lakásbiztosítás ellenére számlát küldhet a biztosító?