Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Halottügyintézésnél statisztika? Minek? Máshol is így megy? fórum

Halottügyintézésnél statisztika? Minek? Máshol is így megy? (beszélgetős fórum)

2014. jan. 10. 17:37

Mert kell a KSH felé.


Hülye helyen van az ügyintézés. A boncmester vidámsága teljesen normális. Ha mindenkivel együtt gyászolnának, havonta lehetne új munkaerő után nézni, mert vagdosnák fel az ereiket.

2014. jan. 10. 10:24
apám 2012 halt meg a kecskeméti megyei korházba tölunk ilyeneket hogy hány gyereke volt hogy hol dolgozott igaz nyugdijas volt nem kérdeztek az öltöztetés kb 13 ezer volt tételessen nem volt felsorolva hogy mi tartozott bele de tisztességessen nézett ki le borotválva a haja rendbe téve az ügyintézövel sem volt nekünk semmi bajunk
4. tavasz007 (válaszként erre: 1. - Cukorka85)
2014. jan. 10. 09:51

mi most temettuk a nagymamamat, nalunk ez nem volt.


szemlezaras igaz nem volt, mert nem vettek eszre 10 oercen belul, hogy meghalt, igy azt mar nem lehetett lecsukni.

2014. jan. 10. 09:41

A kérdéseket azért tették fel, mert kötelező adatszolgáltatás van a ksh felé.

Empátia, együttérzés a legtöbb ilyen helyen hiánycikk. Nekik mindennapos munka, neked sajnos fájdalmas feladat. Az anyagi részt ne feszegessük, nem lehet mit hozzáfűzni.

2. Katinkaboszi (válaszként erre: 1. - Cukorka85)
2014. jan. 10. 09:33

Ha nem is ilyen figyelmetlen körülmények között,

de így bizony.

Még a dátumot is felszámolták, sajnos igen.

2014. jan. 10. 09:15
Sziasztok. Eddig szerencsére nem kellet megtapasztalnom ezt, de sajnos tegnap végig kellett járnom az utat. Tegnapelőtt délben meghalt Nagybátyám, a kórházban másnap 10-re adtak időpontot, ahol feküdt. Ott nagyon rendesek voltak, kiadták a boncolás mellőzési kérelmet, azzal átirányítottak minket a patológiára. Először az irodába kellett menni, ott elvették a papírt és leültettek minket, mint rájöttünk, a boncterem mellé, ahol várakozás közben élvezhettük a boncolás különböző hangjait, közben a boncmesterek vígan nevetgélve szaladgáltak a boncterem és az iroda között véres ruhában a gyászolók között. Később kiadták a papírt amivel kellett menni még másik helyre, szerencsére a boncolás mellőzését engedélyezték. Átértünk a másik helyre, neve: statisztika! ahol egy nő leültetett minket egy 2x2 méteres helyiségben, ahol számomra meglepő kérdéseket tettek fel, pl. milyen munkákat dolgozott az elhunyt, hány gyereke van, abból hány élő és még több más kérdést, de ennyi jut eszembe, nem voltam olyan lelki állapotban hogy megjegyezzem. Ezután átirányítottak bennünket a harmadik helyre, ahol a ruháit lehetett leadni. Most a hűtőház mellé kerültünk, egy ajtó választott el minket, szintén szaladgáltak ki-be, és közben hozták-vitték a halottakat a szomszéd helyiségben, minden ajtónyitáskor tanúja lehettünk annak, ahogy épp nejlonzsákban pakolgatják ide-oda az embereket. Borzasztó volt. Itt leült egy ember egy számlatömbbel, és kérdezte melyik szolgáltatást választjuk. A halottöltöztetés alap, 12ezret kérnek érte. Végigolvastuk a papírt, nem hittünk a szemünknek. Olyanokért számolnak fel 2-3-4 ezres díjakat, amit az ember nem is gondolna (pl. szemlezárás, műfogsor behelyezése, hajigazítás stb. ) Szerintem nem túl empatikus módon oldják meg ezt az eljárást. Mindenhol is így megy?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook