Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Hajnali gondolatok fórum

Hajnali gondolatok (beszélgetés)

❮❮ ... 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 ... ❯❯
1794. Hajnali madar (válaszként erre: 1787. - Guruljka)
2019. márc. 23. 21:43

Köszönöm!

Igen, ez is benne van.

Mármint hogy belaktam nagyjából magam a kis üzemembe,

Meg, hogy - ha szenvedve is - de tényleg kész vagyok.

Még ha nem is szép minden, de működő képes.

És egy új széria krémem is elkészüt, amit első sorban magamon tesztelek 1 napja - és bár elismerem, hogy ez nem hiteles adat, de mivel ezen a téren nagyon is önkritikusnak érzem magam - váltig állítom, hogy olyan formulát sikerült kidolgoznom, ami áttörést jelenthet.

De erről többet nem írok - egyenlőre - amíg 100%-an nem vagyok biztos benne.

1793. Hajnali madar (válaszként erre: 1786. - 184481d874)
2019. márc. 23. 21:36

Persze!

Mert jól esik!

Nem az eső - legalább is nagyon remélem - hanem az egész buli.

1792. Guruljka (válaszként erre: 1790. - 184481d874)
2019. márc. 23. 21:29

Én is feltettem már egyszer a bográcsot a tűzhelyre. Ott is tűz égett alatta, de nem esett bele az eső.

Nem értem, miért vannak sokan annyira oda azért a bográcsért. Csak a baj van vele.

1791. Guruljka (válaszként erre: 1788. - 184481d874)
2019. márc. 23. 21:27
Madarunk az Őrségben bográcsozik. Ott nem szentségelnek. :D
2019. márc. 23. 21:24
A nagyfiam a barátaival Hollókőn voltak tavaly és nagyon rosszidőt fogtak ki.A bográcsgulyást a gázon főzték meg.
1789. Százas Evelin (válaszként erre: 1785. - Hajnali madar)
2019. márc. 23. 21:24

Utiköltség = buli, be kéne vezetni ezt így kristálytisztán a könyvelési tételek közé. :-)

A naplódban már pedzetted, hogy ezt esetleg havonta is megismételnéd, hát majd azt is meglátjuk. :-)

Azt azért talán nagyban függővé kellene tenni az elsőnek a sikerétől.

Ahogy elnézem, terajtad ugyan nem múlik semmi, de az egyszerű szalonnázáshoz képest ez időközben valami eléggé nagyvonalú alkalom tervezetté nőtte ki magát.

2019. márc. 23. 21:23
Ilyenkor eszembe jut az amikor egy ismerősöm az erkélyén bográcsozott."Némi" riadalmat keltett a bérházban.De hallottam ,hogy a grillt is kipróbálta.Lelkiszemeim előtt látom ahogy a szomszédok "szentségeltek".
1787. Guruljka (válaszként erre: 1786. - 184481d874)
2019. márc. 23. 21:21
Jaj, Hajnali Madarunk kedves és érdekes figura, és a naplójával együtt érthető. Belakta nagyjából az új kicsi üzemét, ez alkalomból fogadna vendégeket.
1786. 184481d874 (válaszként erre: 1785. - Hajnali madar)
2019. márc. 23. 21:20
Megkérdezhetem,hogy ez a hétvégi bőséges bográcsozós,piknikes program milyen apropóból lesz?
1785. Hajnali madar (válaszként erre: 1784. - Százas Evelin)
2019. márc. 23. 20:29

Szerintem a kaját megúszom kb. 15 rugóból.

A piára szánok egy ötöst.

Ha mindent alábecsültem és mondjuk tévedek vagy 25%-t, az akkor is megáll cca. 25 ezerből.

Egy Pesti oda-vissza út 15 ezer.

Mivel terveim szerint akkor már itt vagyok és csak 2 hetente megyek majd fel Pestre, így pont ezt az összeget költöm el, ami az útiköltségem lenne.

+1x mondom/írom, terveim szerint.

Meglátjuk!

Csak megjegyezni kívánom, a vak is ezt mondta, mégis sose látta meg.

1784. Százas Evelin (válaszként erre: 1782. - Hajnali madar)
2019. márc. 23. 19:49

Ennyiféle kaját készítesz? Hát ebből (talán) neked is jut... :-)

Pusztulnak arrafelé a vadnyulak? Netán az a csülök is vaddiszóból van? Csak a buli költségkihatásai miatt informálódnék... :-)

A nyárs sorrendje szerintem teljesen rendben van. :-)

1783. Százas Evelin (válaszként erre: 1781. - Unom)
2019. márc. 23. 19:43
Az, hogy nem igazán lehet kenyér nélkül megenni. Azt még én sem tudom. :-)
2019. márc. 23. 18:45

Pénteken dél magasságában - terveim szerint - indítok egy jó kis csülökpörkölttel, sok-sok hagymával és gyömbérrel megbolondítva.

A szalonnasütés esti program és én már este ritkán eszek.

Szombat reggel viszont felteszek egy adag vadnyúlpörköltet és ha nem tartana ki az esti szalonnázásig, akkor bekészülök egy betyárossal pótlásnak.

Este megint szalonnázás a terv.

Vasárnap meg a maradékot pusztítjuk el, de ha kell még mindig össze lehet ütni valami gyorsabb kaját nyílt tűzön.

Azért persze ha kapok valami jó szalonnát, tuti megkóstolom egy vékony szelet teljes kiőrlésű kenyérrel, meg egy szép fej hagymával a nyárson, no meg egy almával.

Tehát a nyársom tűzési sorrendje...

1 db fél alma, 1 db fél vöröshagyma, majd a szalonna és jöhet megint a fél hagyma, majd a fél alma.

Pusztuljak meg ha ezt kihagyom!

Adok a koleszterinnek, adok a cukornak, adok a kilóknak!

Fogyózni meg nem érdemes.

Fogyózhatok majd a sárga/fekete/barna föld alatt.

Különben is qrva jó alakom van!

Kénytelen vagyok a kockás hasam elrejteni - sikeresen! - mert a csajok már így is állva pipilnek utánam!

:D

1781. unom (válaszként erre: 1780. - Százas Evelin)
2019. márc. 23. 18:01
Mi baj van a szalonnával?
1780. Százas Evelin (válaszként erre: 1779. - Hajnali madar)
2019. márc. 23. 17:59

Okos Madár vagy, és ráadásul még felkészült madár is leszel. :-)

Nem is akarok ünneprontani azzal, hogy saját magadnak viszont nem pont szalonnát kéne sütögetni hanem pl. valami pulyka húskockás-zöldséges nyársat, tényleg nem tudom hogy venné az ki magát... Bár pont a házigazdára ebből a szempontból nem annyira szoktak figyelni a becses vendégek. :-)

Én tartottam már olyan vendégséget, ahol jó sokan ülték körül az asztalt, én már oda se fértem, de ezt mégcsak észre se vették. :-) Elég volt hogy hordtam-vittem a cuccokat, és irtó kedvesen szóval is tartottam őkekt. :-)

1779. Hajnali madar (válaszként erre: 1778. - Százas Evelin)
2019. márc. 23. 17:16

Igen, ez van betervezve.

Műanyag tányér, evőeszköz és piohár.

Nincs gond a mosogatásra.

Nem mintha gondom lenne a mosogatással, hisz a helyiek már tudják - sőt Istenítik - a mosogatószerem, de a buli nem arról szól, hogy én mosogatok majd másokra.

Így meg majd megy a szelektív hulladékba a műanyag cuccos.

1778. Százas Evelin (válaszként erre: 1777. - Hajnali madar)
2019. márc. 23. 16:57

Atyavilág. Mi jön ki a piros-zöld színösszeállításból? Azt hiszem, barna. Az tényleg nem lehet túl bizalomgerjesztő. :-)

Ámbár léteznek barna színű italok. Sör, cola…

Ha minden létező színt összekeverünk, akkor az eredmény mindig szürke. Hát az se sokkal jobb. :-)

Madár, be kéne szerezni műanyag camping felszerelést. Tányérokat, poharakat, azt később még mosogatni se kell, ami nem egy utolsó szempont.

1777. Hajnali madar (válaszként erre: 1776. - Guruljka)
2019. márc. 23. 16:41

Hát tányérakkal nem fogok készülni, de kenyér lesz, hogy a sütögetős zsírt legyen mire csepegtetni.

Üdtő doszta, pia is egy kevés - csak az illendőség kedvéért - no meg sok~sok szénsavmentes ásványvíz.

No meg papnak a denevérvéres itókámból is.

Bár attól lehet, hogy világgá futnak.

A színétől - pláne, ha tudok szerezni friss kaprot - meg tuti, hogy sandán fognak rám nézni.

1776. Guruljka
2019. márc. 23. 16:32
Szerintem ha Madarunk ismerkedési sütögetést szervez, hoz a helybéli tagság mindent, ami kell. Madár készüljön esetleg kisebb kiszerelésű termékekkel, repi-ajándéknak, és itallal, tányérokkal, poharakkal.
1775. Százas Evelin (válaszként erre: 1774. - Hajnali madar)
2019. márc. 23. 15:21

Mért, kenyeret azt mindenkinek magának kell vinnie? :-)

Emlékezetem szerint mintha az is kellene a szalonna melléje. Arra kell szakszerűen csorgatni a kisülő szalonna zsírját, nyamm. :-)

Madár, ha tegnap este sikerült megszabadulni a szénégető szagtól, majdcsak sikerül ma is. Ez a kis áldozat bőven megtérül az épület körüli tetszetős rend látványa, nameg a pöpec, ingyen tüzelőanyag miatt. :-)

1774. Hajnali madar (válaszként erre: 1773. - Százas Evelin)
2019. márc. 23. 15:12

Pedig ma este megint meg kell játszanom a dolgot, mert már most olyan szagom van, mintha szénégető lennék.

De!

De kezd valami formája lenni az épület körül a területnek!

Igaz, az ágakat úgy benőtte a több éves gaz, hogy a szemem is szikrát szór mire kiszabadítom őket, hogy el tudjam égetni a véknyát.

A vastagabból már legalább 2~3 hétvégére való tűzifát már kiválogattam.

Szóval a bográcsozós, szalonnasütős fa már biztosítva vagyon.

Már csak valami jó fajta szallonnaát kell majd beszereznem.

1773. Százas Evelin (válaszként erre: 1770. - Hajnali madar)
2019. márc. 22. 20:43

A meleg víz már fél siker, de kád helyett a lavórba nehéz lesz belehajtogatni magad. :-)

Jó pihenést.

2019. márc. 22. 20:16
Panellben élek és nincs vele semmi bajom.A komposztáláshoz nem tudok hozzászólni.Sok sikert hozzá!
1771. 184481d874 (válaszként erre: 1770. - Hajnali madar)
2019. márc. 22. 20:14
A csapot? Kellemes relaxálást kivánok
1770. Hajnali madar (válaszként erre: 1769. - Százas Evelin)
2019. márc. 22. 19:10

Elég volt!

Elfáradtam.

Az épület előtti részen mindent elégettem.

Most viszont büdösnek érzem magam, ezért keresek egy kádat.

De jaj!

Csak egy nagyobbacska lavórom van!

Még szerencse, hogy a múltkor megcsináltam a meleg vizet.

1769. Százas Evelin (válaszként erre: 1768. - Hajnali madar)
2019. márc. 22. 17:27

Azok már nyilván el is kezdtek maguktól komposztálódni, megtették már azt a szívességet. :-)

Jó, értem, se idő, se energia. Később - vagy már hamarosan - ott viszont majd növénykéket is szeretnél termesztgetni, ahhoz pont nagyon jól jönne a komposzt, csak gondoltam szólok, mert voltaképpen kár minden szerves anyagért.

Jól telik a napod?

1768. Hajnali madar (válaszként erre: 1767. - Százas Evelin)
2019. márc. 22. 17:09

Ezek a faágak kb 4~5 éve lettek ki/levágva

Azóta itt száradtak össze.

Én meg rendet szeretnék tenni és arra igazából nincs se időm, se energiám, hogy most még komposztálással is foglalkozzak.

1767. Százas Evelin (válaszként erre: 1763. - Hajnali madar)
2019. márc. 22. 16:43

Uhu, uhu!

(Majd szólok, ha esetleg már a csip-csirip lenne nekem is aktuális). :-)

Komposztálásra nem gondoltál? Pont ilyen vékonyabb ágacskák kellenének egy frankó komposztrakás aljára. Ha már korhadnak is, az egyszerűen álomszerűen ideális. Csak azt is össze kellene elég kicsire vagdalni.

Már későn szólok?

1766. Guruljka (válaszként erre: 1765. - Hajnali madar)
2019. márc. 22. 14:20
Az tényleg hadd menjen. :D
1765. Hajnali madar (válaszként erre: 1764. - Guruljka)
2019. márc. 22. 14:20

A vastagabbját el is teszem.

De a zön olyan alig kisujjnyi vastagságú ami igazából csak szemét itt az épület körül.

Na az megy a tűzre.

❮❮ ... 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook