Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Hagymás pecsenye recept

Hagymás pecsenye recept

A Hagymás pecsenye hozzávalói:
60 dkg sertéslapocka
25 deka disznózsír
8-10 gerezd fokhagym
4 közepes méretű vöröshagyma

bors
köménymag


A Hagymás pecsenye elkészítési módja:
A húsokat daraboljuk fel egyforma darabokra, kb 3 centi vastagságban. A vöröshagymát tisztítás után vágjuk szálasra és a fokhagymát hagyjuk egészben. Sózzuk meg a húsok mindkét oldalát alaposan, majd tegyük a sütésre szánt edénybe.A zsírt forrósítsuk fel és öntsük a húsokra.Tegyük a tetejére a vöröshagymát fokhagymát, majd tegyünk rá ízlés szerinti mennyiségben őrölt köményt, friss őrölt borsot. Öntsünk alá óvatosan egy kevés vizet. Fedő alatt pároljuk addig, amíg a húsok meg nem puhulnak. Ha már mindegyik hús kellően puha, vegyük le a fedőt, majd pirítsuk zsírjára a húst. Friss kenyérrel,savanyúsággal kínáljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A hagymás pecsenye elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook