Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Hagymás csirkerizottó recept

Hagymás csirkerizottó recept

Elkészítési idő 70 perc
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Hagymás csirkerizottó hozzávalói:
1 nagy csirke apróléka
25 dkg rizs
2 nagy fej vöröshagyma
1 szál petrezselyemgyökér
1 csokor petrezselyemzöld
3 ek. étolaj
1 szál sárgarépa
1 ek. paradicsompüré
1 ek. ételízesítő
1 ek. liszt
ízlés szerint: só, törött fehér bors, bazsalikom


A Hagymás csirkerizottó elkészítési módja:
A csirkeaprólékot tisztítás után kis darabokra vágtam és sós vízben félpuhára főztem, majd kicsontoztam. A nyers májat vékony csíkokra vágtam. Tűzálló tálban, felforrósított olajon a csirkehúsdarabokat hirtelen lepirítottam, majd hozzátettem a megtisztított és almareszelőn lereszelt zöldséget. Együtt pirítottam néhány percig, azután hozzákevertem a paradicsompürét, fűszereztem. Beleszórtam a váltott vízben átmosott és lecsöpögtetett rizst. Annyi vízzel öntöttem fel, hogy 3 ujjnyira ellepje a lé a tál tartalmát. Jól összekevertem, felforraltam, ezután tettem bele a májcsíkokat, majd lefedve az előmelegített, forró sütőbe tettem. Közepes lángon addig sütöttem, amíg a rizs az összes levet beszívta. Közben a vöröshagymát megtisztítottam, vékony karikákra vágtam, a lisztben megforgattam, majd közvetlenül tálalás előtt forró olajban ropogós pirosra sütöttem. A felesleges olajat lecsöpögtettem róla és a villával óvatosan átkevert rizottó tetejét beborítottam vele. Vegyes salátával kínáltam. Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Húsételek receptjei


A hagymás csirkerizottó elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook