Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Csirkezúzapörkölt recept

Csirkezúzapörkölt recept

Elkészítési idő 70 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Csirkezúzapörkölt hozzávalói:
50 dkg csirkezúza
1 dl száraz vörösbor
1 fej vöröshagyma
2 db zöldpaprika
1 db paradicsom
3 ek. étolaj
3 gerezd fokhagyma
1 tk. pirospaprika
ízlés szerint: só, őrölt fekete bors, morzsolt majoránna


A Csirkezúzapörkölt elkészítési módja:
A csirkezúzát megtisztítottam, lehúztam róla a bőrös, kemény részt és vékony szeletekre vágtam. Az olajon sárgára fonnyasztottam a megtisztított és apróra vagdalt vöröshagymát, majd a tűzről levéve, belekevertem a pirospaprikát meg 2 evőkanál vizet. Ezután hozzátettem a zúzát és néhány percig együtt pirítottam. Fűszereztem, aláöntöttem a bort és még 2 dl vizet. Hozzátettem a megtisztított, szétzúzott fokhagymát és fedő alatt félpuhára főztem. Közben a zöldpaprikát megmostam, kicsumáztam, felszeleteltem és a felszeletelt paradicsommal együtt a félpuha zúzához adtam. Készre pároltam. Galuska a hozzáillő köret. Káposztasalátával tálaltam.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Húsételek receptjei


A csirkezúzapörkölt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook