Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Ha valaki álmában járkál, valami nem stimmel nála? fórum

Ha valaki álmában járkál, valami nem stimmel nála? (tudásbázis kérdés)


2010. nov. 18. 00:59
Azért nem ártana megmutatni orvosnak, a saját érdekében.
2010. nov. 15. 23:20

Attol fugg mennyi idos.

Egy felnott embernek a legzofuknciojan es szemmozgato izmain kivul minden masnak ki kellene kapcsolnia.

19. border05 (válaszként erre: 1. - Zsuzsa88)
2010. nov. 15. 21:32

A kisebb fiam évekig alvajáró volt, már kinőtte.

Egyébként teljesen egészséges, és az is volt mindig.

Ez nem betegség.

2008. nov. 21. 14:33
..én néha megeszem az ágyneműmet is, gáz?
2008. nov. 21. 13:47
alvajárás nem betegség:D én is toltam régen, illetve nagyon régen:D még dilidokinak meséltem mikor egyszer voltam nála és mondta ne foglalkozzam vele ameddig nem konyhakéssel flangálok a többiek közelében.
16. Zsuzsa88 (válaszként erre: 15. - Katácskák)
2008. nov. 21. 11:20
Te, most hogy ezt írod... Lehet. Mikor nagyon rossz passzban vagyok, akkor szoktam esténként álmomban járkálni. És én egy olyan ember vagyok, hogy ha valaki direkt kezdeményez veszekedést, általában kiszűröm, és épp azért sem pofázok vissza, hagyom, hadd adja ki magából, ami ki kell jöjjön. Igen ám, csak az, hogy én nyugodtan, hidegvérrel végighallgatok mindenkit az egy dolog, viszont az meg a másik, hogy én mint egy elefánt, minden rosszat megjegyzek, elraktározom magamban, és egy időzített bomba leszek: mikor senki nem számít rá, robbanok. És mikor sok ilyen összegyűlik, akkor szoktam álmomban járni egyet. Fantasztikus, akkor nem vagyok beteg!!!!! :D
2008. nov. 21. 10:45

Mostanában olvastam valahol egy Dokitól,( csak már nem tudom hol) hogy nem betegség.Hát nem tudom. A Lányomnak volt, de kinötte.

Elvittem orvoshoz, azt mondta a steressztQl volt

Neki-és megmondom öszintén volt benne nem kis igazság..

Jobbulást kivánunk Neked és Mindenkinek :)

14. cikicakk (válaszként erre: 13. - Zsuzsa88)
2008. nov. 16. 16:30
Nem mondtam, hogy epilepsziás vagy, és bízom is benne, hogy semmi ilyen bajod nincs.Az esetemmel csak arra akartam felhívni a figyelmed, hogy ami veled történik az is egy betegség,amivel orvoshoz kell fordulni.Bocsánat ha megijesztettelek.
13. Zsuzsa88 (válaszként erre: 12. - Cikicakk)
2008. nov. 16. 16:10
Úristen, ez nagyon ijesztően hangzik!! Nálam azért nem ilyen durva, eddig a max, ameddig elmentem, az a kapu volt, és általában később eszembe jut, hogy mit álmodtam, és lejön az, hogy valójában amit álmodtam, azt csináltam. Álmomban tényleg mindig keresek valamit, és mikor éjjel kikelek az ágyamből, akkor is mindig keresek vlmit, tehát mindig összefüggésbe lehet hozni az álmaimmal. Egyébként egyetlen rokonomnak sincs epilepsziája, kétlem, hogy nekem lenne...
2008. nov. 16. 16:02

Zsuzsa88!

Kb 15 évvel ezelőtt kezdődtek nálam is ilyen tünetek.Volt, hogy az egész tudatkiesés percekig, de volt, hogy órákig tartott.Mikor kitisztultam tele voltam kék-zöld foltokkal, de olyan is volt, hogy az utolsó emlékem az volt,hogy süt a nap, és mikor kitisztultam a várostól elég messze a vasuti sinek közt sétáltam.Orvoshoz fordultunk természetesen,mert aggasztó volt,és féltem is, hogy esetleg valami visszafordíthatatlant is teszek.Na nem húzom az időt, a doki lebenyi epilepsziát, azaz Temporalis epilepsziát állapított meg.Feltétlen menj orvoshoz,mert a tüneteid kísértetiesen hasonlítanak az én tüneteimhez.Megnyugtatásodra,mára elég szépen sikerült visszaszorítani ezeket a rohamokat gyógyszeresen.Még mindíg előfordulnak,de most már csak inkább éjszaka, és akkor ha valamin nagyon bestresszelem magam.Így is csak kb. 2-3 havonta egyszer.Ha esetleg többett is szeretnél tudni róla, kérdezz nyugodtan,ha tudok válaszolok.

11. Zsuzsa88 (válaszként erre: 9. - E004ab8014)
2008. nov. 16. 15:33
Nálunk nagyon lent van az egészségügy a béka feneke alatt. Ha egy akármilyen 2 perces vizsgálatra is megyek, az egész napomat elveszi. Várom a soromat a tolóablaknál, és attól függetlenül, hogy mit ír ott a papíron, elküld egy másik tolóablakhoz, megint várom a soromat, akkor bejelentenek a dokihoz, várom, hogy beszólítsanak, mindenkit beszólítanak előttem, azt is, aki utánam érkezett, ekkor már rend szerint sötétedik... Erre melyik részlegen kellene kivizsgáltatnom magam?
2008. nov. 16. 15:30

Ritkán járok álmomban, legtöbbször "csak" beszélek, de az utóbbi néhány alkalom, mikor jártam egyet, anyumék nem vették észre rajtam, hogy alszom. Tehát teljesen értelmesen kommunikálok velük, BESZÉLGETÜNK is, rájuk nézek, mikor beszélek hozzájuk, és mikor később rákérdeznek valamire, amiről akkor beszéltünk, és én nem emléxem rá, akkor esik le mindenkinek, hogy akkor én aludtam. És ha ennyire értelmesen kommunikálok, tök értelmesen megkereshetem a kulcsot, kizárhatom az ajtót, elmehetek itthonról. Anyum mondta, hogy meggondolja, hogy ezentúl benne hagyjuk -e a zárban a kulcsot, inkább el kellene dugni valahová, hogy ne legyen szem előtt. Na de az, amit a múltkor csináltam, hát az se semmi. Én még azt hittem, hogy Anyu keresett vlmit a szobámban, és azért van összedobálva úgy minden a szobám közepére, de ha így lett volna, arra felébredtem volna. Mindig felébredek, ha valaki bármit is csinál a szobámban. Sokszor elég az is, hogy megálljon a szobám ajtaja előtt, még a kilincset sem fogja meg, én már ébren vagyok. De nem értem, hogy akkor hogy nem ébredek fel a saját zajomra? Kikeltem az ágyból, kinyitottam minden szekrényem ajtaját, ruhákat dobáltam a földre, füzeteket, újságokat, amik csörögnek, és semmi. Reggel meg el vagyok képedve, hogy te jó ég, mi ez a cirkusz, este még rend volt.


Az igaz, hogy azt, aki álmában járkál, azt nem szabad felébreszteni, mert sokkot kap? Úgy hallottam, hogy a szervezet hirtelen nem tudja megkülönböztetni az álmot és a valóságot, és ezért kap sokkot. Ez rém ijesztő, mert ha Anyumék felébrednek arra, hogy én már megint csinálok valamit, nem ébreszthetnek fel. Mindig visszavezetnek a szobámba, ahol már egyedül fexem vissza az ágyba, saját magam takarózok be. De ha fél óra múltán megint kikelek az ágyból? Nem lehetnek mindig ébren, hogy vigyázzanak rám. Te jó ég, és januárban 21 leszek... Ezt sztem már nem fogom kinőni...

2008. nov. 15. 11:15
Az alvajárás nem betegség, hanem tünet. Tehát szerintem a legjobb lenne, ha kivizsgáltatnád magad...
2008. nov. 15. 10:56
Tesóm járkált álmában, szakközepes és fősulis korában. Aztán kinőtte.
2008. nov. 15. 09:57

A legfontosabb dolog amit a helyedben tennék az, hogy a neten és minden egyéb szakirodalomban utánéznék, hogy mi is történik velem.

Nevezzük normálisnak vagy nem normálisnak, alvajárók léteznek és léteztek. Szerintem tehád vedd komolyan, de csak annyira, amennyire kell, legyél tisztában azzal, mit várhatsz, mi a prognózisa ennek a "betegségnek". Ismerd meg magadat és olvass el minden fellelhetőt a témában.

2008. nov. 15. 09:00
Egy Ideggyógyász egy Ismerösömnek azt mondta , nem kell komolyan venni majd kinövi a Gyermeke. Igaza lett, de akkor is..
2008. nov. 15. 08:47
Kisebbik fiam is néha mászkál és beszél álmában.Testvérei mondták azt is,volt,hogy a macsekját megfogta és falhoz nyomta,de nem erősen,és magyarázott neki. Igaz,hogy jót nevettünk rajta,de közbe ott van,hogy bármikor ablakhoz mehet és kiléphet(4.emeleten lakunk,magasföldszinti házban). De volt,hogy kiakarta nyitni az ajtót és kiakart menni. Még jó,hogy bevolt zárva az ajtó. De kitudja,hogy mikor nyissaki.Elégé félelmetes is,mert bármi baj megtörténhet álmában.
4. Zsuzsa88 (válaszként erre: 3. - Katinkaboszi)
2008. nov. 15. 00:47
Én kicsi koromtól kezdve beszélek álmomban, néha járok egyet, akár a szobámban, akár a házban, de megijesztett a mai beszélgetésünk a szüleimmel. Igen soxor fordultam egyet, amiről nem is tudok. Tegnap reggel arra keltem, hogy elnyomtam a kezemet. A fejem alatt volt, már tök hideg volt, nem jutott bele vér. Miközben masszírozgattam a totál zsibbadt kezem, akkor vettem észre, hogy nincs a fejem alatt a párna. Szétnéztem, a szoba közepén volt. Plusz szanaszét voltak a dolgaim, amik este még nem úgy álltak, ahogy reggel. A szobámban járkálhattam egyet, pakolászhattam. De mi lesz, ha megint kimegyek?!
2008. nov. 15. 00:40
Ez idegességtől van. Meg kell szüntetni az okot adó körülményt.
2008. nov. 15. 00:36
Én néha járok egyet álmomban, és reggel mesélik, hogy miket csináltam, amire persze nem emlékszem. Anyuék attól félnek, hogy egyszer elmegyek itthonról, és bármi megtörténhet velem. Volt rá példa, hogy kikísértem Anyumat a kapuig (ajtó - kapu 42m), mikor ment a munkába, majd megnéztem, hogy leengedett-e a biciklim kereke, majd mint aki jól végezte dolgát, visszatértem a szobámba, az ágyamba. És mikor d.u. elmesélte, nem akartam hinni a fülemnek. Abban a piciny ruhácskában mentem ki (nyáron), amiben aludtam, amiből még a seggem is kivan, én komótosan kisétáltam a kapuig, bárki megláthatott. Kezdek félni, hogy valami nincs rendben velem. Lehet ezt gyógyítani?!
2008. nov. 15. 00:32
Ha valaki álmában járkál, valami nem stimmel nála?!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook