Ha lepukkant a lépcsőház, szívesen mennél oda vendégségbe? (beszélgetés)
A lakás a mi lakásunk. Mi lakunk ilyen lakásban.
Főként a párom félelme, hogy ilyen retkes házba nem lehet vendéget hívni, mert elriadhat.
Takarítva van, csak annyira le van lakva, hogy már nem segít rajta nagyon.
Le akarta festeni a korlátot az egyik lakóval, de egy másik megakadályozta, mert szerinte rosszabb lenne, ha nem sikerülne szépre a festés, mintha koszos, kopott.
Jaaa,persze,mert ez csak úgy megy,hogy nulláról kifestem a lépcsőházat!
Ennyi baromságot,hogy lehet begépelgetni két kicsi kézzel?
Mit gondolok erről?
Azt,hogy te sem látsz az orrodnál tovább!
Attól függ, a lépcsőházzal akar-barátkozni vagy a gyerekkel ;)
Amúgy meg legközelebb úgyis nektek illik áthívni őket aztán lehet meglátják a kaput vagy a konyhakövet és szóba se állnak veletek többet... ;)
Ha jól érezte magát ott a gyerkőc, s te is látod, hogy "normális" család, akkor miért ne engednéd oda...
Persze, ha nagyon rossz környéken van, akkor meggondolandó, de ha normális környék, csak a lépcsőház elhanyagolt, akkor okés..
Sajna, sok múlik a lakóközösségen, s a társasházkezelőn, hogy milyen állapotban van az ilyen ház...
Nálunk 4 éve lett a lépcsőház kifestve, de meg lehet nézni...Talpnyomok a falon, málik a fal lefelé, darabok vannak kiesve a sarkoknál, vannak, akik fúrtak itt-ott bele, mert kellett a lyuk valami vezetékeknek, de már vissza nem csinálták, felújítások voltak, akkor meg a kéménybélelők bontottak a lépcsőház felől, hogy a kéményhez jussanak, el lehet képzelni, szóval egyszerűen képtelenség a jó állapotot fenttartani, ha ennyire vegyesek a lakók, mint itt (sok az albérletes, akik váltogatják is egymást, tehát nem vigyáznak semmire(tisztelet a kivételnek), önkormányzati lakások is vannak itt, tehát közülük sokan megintcsak mit törődnek itt valamivel is...).
A korlátot meg nem festegetheti csak úgy valaki le, mert közös terület...Ha meg a közösség nem szavazza meg, akkor meg nincs semmi csinálva..:P Persze egy összetartó közegben nem lenne gond...De gondolhatod: ahány ember, annyiféle...Múltkor egy nekem panaszkodott, hogy minek lett a bejárati ajtó kicserélve..Ugye nem volt lakógyűlésen, ahol meg lett szavazva, hogy új ajtó kellene, mert a régire már rossz ránézni...Erre bakker nem ám örülne, hogy szép új ajtó..NEEEEM....
Szerintem ettől nem minősül le egy család.
A festés... sosem éltem tárasházban, de el tudom képzelni, hogy az egyik lefesti, a másik meg még beugat, hogy ragad a korlát, nem tud kapaszkodni, stb. Egyébként az is idő és pénz rááldozása - nyilván nem egy óriási kiesés, a lakókörnyezettől függ, hogy én pl. lefesteném-e. Ha jó a szomszédság akkor persze, de ha még beszólnának is érte, akkor nem.
Köszönöm.
A család leminősülne attól, hogy ilyen koszos lépcsőházba él? ( le lehet festeni a korlátot szépen két kicsi kézzel pld.)
Nem a külső számít.;)
Szóval ha a lakás oké, akkor nem zavarna, hogy milyen a lépcsőház. De leginkább akkor mennék szívesen, ill. engedném újra a gyerekemet oda, ha jól érezte magát elő alkalommal.
Na meg ha csak a lépcsőház csöves, a szomszédok nem...
Mit gondoltok:
Elhív az óviból ismert család vendégségbe. Vagyis, a gyermeket, mert a gyerekek játszanak együtt, de még kicsik, szülőstől közlekednek.
A ház és az udvar lepukkant, ezer éve ( szó szerint kb a háború óta) nem volt kifestve, korlát lefestve, lépcsőházba semmi nincs javítva, iszonyat retkesek a falak és jó sok helyen le van málva a régi festék, a korláthoz nem lehet nyúlni ( le van mosva, de az idő és a festékhiány miatt nagyon csúnya).
A lakás ok, ott minden rendben van.
Mit gondolnál? erről
Szívesen mennél oda mégegyszer, engednéd a gyereket, lenne kedved?
További ajánlott fórumok:
- Dohányoztatok valaha lépcsőházban? Tiltja-e szerintetek ezt valami törvény? Mert pár szomszéd már az agyamra megy..
- 20 fős vendégség: mi legyen a menü?
- Szereted ha vendégek jönnek hozzátok, vagy inkább ti mentek szívesebben vendégségbe?
- "Magassarkúban lófrálok egész délelőtt a lépcsőházban"
- Illik-e levetetni a cipőt a vendégeddel? Illik-e kutyával érkezni vendégségbe?
- Van olyan étel, amit szeretsz, de vendégségbe mégsem eszed szívesen? Mi az, és miért?