Ha jár vissza adóvisszatérítés, hány nap után utalja vissza azt a NAV? (tudásbázis)
Hali! Én idén Január 23.-án adtam fel a bevallásom amiben kértem az apeh által elkészíteni. Május 16.-án meg is jött hogy szerintük fizetnem kell 45000ft-ot. Hát gondoltam ők számolták akkor biztos igy van. Aláirtam hogy elfogadom és visszaküldtem. Majd vártam a csekket mert azt nem mellékeltek. Majd Jun-17.-án jött egy levél hogy menjek be mert nem jó a bevallásom. Jun.20-án bementem és kiderült hogy nem vették figyelembe a családi kedvezményt hiába volt feltüntetve a 3 gyermek. Így javítani kellett és hopsz kiderült visszajár 98ezer forint. Ez volt multhónap 20.-án. Azóta még nem jött semmi. Se pénz se egy levél. Azért jó hogy január 23.-án kezdtem el a bevallásom. Mi lett volna ha megvárom a május 20.-át? Kiváncsi vagyok mikor érkezik meg a pénz. Igaz postai uton kértem igy gondolm még plusz 3-4 nap.... :D NEVETSÉGESEK!!!
Érdemes lenne rákérdezni mert valami gond lehet. Sokkal gyorsabban dolgozzák fel a bevallásokat mint tavaly.
Megkérdeztem a postásokat a településünkön,egy ideje valamiért nem jönnnek a postára az adóvisszatérítések.A NAVnál dolgoznak egyáltalán a későbbi jutalompénzekért vagy 8 órában fngják szét a bőrfoteleket?Én ha nem dolgozok megfelelően a munkahelyemen engem kirúgnak nem pedig jutalmaznak.
komolyan? hát én nem fogok emiatt bemenni és órákat várni, majd közli, hogy majd utalják... ennyit nem ér az egész....
Május 16 óta várok..várok..várok de semmi.Lehet hogy a jézuskának vagy Dévényi Tibinek kellett volna elküldenem nem a NAVnak?
Szia! Mi is így adtuk fel ahogy Te és még mi sem kaptunk semmit. Tegnap telefonáltam és azt mondták csak személyesen adnak felvilágosítást!!!!! Telefonba nem.
én sem kaptam még semmit és én is 17-én vagy 18-án adtam fel....
érdemes telefonálni szerintetek?
Sziasztok!Én Május 18.-án adtam be az adóbevallásomat és még mindig semmi.Kezdek aggódni magam is.... :( vagy ne tegyem?
Törekednek a 30 napos visszafizetésre.
Ha normálisan beszélünk velük, segítőkészek :)
Sziasztok!
Én is beállnék a sorba. Május 18-án adtam fel a bevallásomat együtt a férjemével. Neki már 2 hete megérkezett a számlájára a visszatérítés, az enyémet még mindig várom. Várjak vele még, vagy keressek fel egy APEHot és kérdezzek rá, mi lehet a gond? Szerintetek?
én május 20.án adtam fel, s tegnapelött kaptam meg..igaz "csak" 2180 ft:)
sziasztok!
van valaki aki május 20-én adta le az adóbevallását és a mai napig nem jött meg a visszatéritése?
De igen volt tartozás! Erről tudtam is és a fennmaradó részt vártam már csak! De hát ez nem a fennmaradó rész ez csak késedelmi pótlék amit az APEH küldött nekem a késedelmükért! Csak hát fura, hogy az összeg meg még nem jött de ezt meg el tudták postázni, miközben kedden voltam náluk és akkor mondták, hogy ők 27-én azaz hétfőn átutalták a pénzt a postára!
Nem volt esetleg tartozásod feléjük, mert ha igen akkor azt levonják és csak a fennmaradó összeget küldik ki.
Sziasztok! Van itt közületek más is aki előbb kapta meg a késedelmi pótlékot mint a várt visszatérítést? Ma hozott a postás kemény 349 Ft-ot amit a NAV Informatikai Intézet utalt a címemre... Akkor most mennyit kell még várnom a pénzemre??? Meg ha ezt kiküldte, akkor nem lett volna egyszerűbb egyútalt a visszatérítést is küldenie?
még én sem kaptam meg
senki nem kapta itt még meg?
Könyvelővel csináltattam szóval remélem jön a beígért 48 000.És nem 1 levél hogy még én fizessek.
Én is 20-án adtam fel, és még mindig semmi. Kíváncsi vagyok, mikor érkezik.
Nekem is egyik ismerősöm mesélte tegnap,hogy várta,várta a pénzt vissza,aztán jött a levél,hogy fizessen még be.Na,ez aztán a meglepetés!
Remélem mi nem így járunk!
május 20-án adtam fel és a mai napig nem érkezett meg a visszatérités. Azt olvastam, hogy azok nem kapják meg idöben akiknek valami gond van az adatokkal. Én tegnap kaptam értesitöt ajánlott levélröl (remélem nem az apeh kötekedik) majd ma kiderül, ha elmegyek érte.
Igen,még nekem sem küldték. :-((
Telefonálni nekik drága mulatság,így van!
Bezzeg,ha be kell fizetni valamit,márazonnalmoströgtön tedd!!....
Olyan no fair!
május 16-án adtam fel,vártam türelemmel de már igen paprikás hangulatban vagyok.
május 17-én adtam fel de ma sem jött meg ! meddig várjak még?
a 30 napos határidőt már 7 nappal meghaladta az Apeh.Nem a kamatra hanem a PÉNZEMRE van sűrgősen szükségem.Próbálom elérni őket de a droidhangal csak annyit érek el hogy lefogy a pénz a telómról.Tudtok adni egy email címet ahol elérhetők?Előre is köszi!
Az én férjem is valamikor április vége május elején kapta meg a papirt.
Sőt, a február közepén leadott családi adókedvezményes papir,még mindig nem volt a májusi fizetésnél sem figyelembe véve.
Gyakorlatilag február óta vonják tőle az adóelőleget, holott nem kéne egy fillért sem vonni tőle.
Ez elég szomorú mikor törvény kötelezi a cégeket, hogy január 31.-ig adják ki ezeket a papírokat...megértelek
További ajánlott fórumok: