Ha bébiszittert fogadok mire ügyeljek?Tapasztalatokat várok :-) (tudásbázis)
én 4éve 700ftért dolgoztam... ez volt megfizethető nekik, nekem meg potya pénz:)
én ezret nem adnék!
most magánbölcsizünk heti egyszer 2órát, és 600ft/óra!!!
szvl a babyszitter nem tanár! okul a gyerek,de inkább játszótárs,akivel kikapcsolódik! néha elég sokat kérnek érte! mert ha legalább tanítana nyelvet vagy bármit de nem...no ez viszont a világ dolga...
amúgy erkölcsit én nem kérnék...azért több ezer ft az olyan:S és én nekem pl akkor nem lett volna rá keretem hogy kiváltsam azért hogy LEHET felvesznek...és mondjuk mai napig így vagyok az olyan álláshiredtésekkel akik előre kérik...persze ilyen világbna élünk megértem!
de aki munkanélküli annak nincs potya x ezer ftja erre:S sajnos..
amúgy fúrumindiót! átküldök egy linket..én náluk dolgoztam,vagyis ettől a szolgálattól kerültem oda a családhoz...a szülöknek ingyenes, itt a babyszitter fizet tagságot, és ők előre leellenőrzik a hölgyeket,lányokat:) neked csak meg kell adni a paramétereket,hátha akad vki aki szimpi lenne:)
Aha, én is így gondolkodtam. Bár még minden képlékeny, kezdjem azzal, hogy még meg sem kaptam a munkát. Csak próbálok előre gondolkodni, mi lesz, ha... Lehet, hogy elég lenne csak reggel, vagy csak délután...
Szerintetek mit nehezebb egy kezdő ovisnak elviselni: ha reggel már fél 7-kor az oviban van, vagy, ha du. fél 5-ig kell maradnia?
Ugyanis 7-4-ig tartana a munkaidőm. Ill. mi jobb: ha szülő viszi, vagy, ha szülő megy érte?
Más fórumon úgy írják, hogy 1000Ft/óra.
De mivel házbeli, tehát nem kell buszjegyre vagy másra költeni, olyan 600Ft/óra nekem reálisnak tűnik..
Ha nem baj, feltennék én is egy ide kapcsolódó kérdést. Nekem "csak" reggel és délután lenne szükségem valakire, aki elviszi a lányomat oviba, és hazahozza, és mondjuk 1-2 órát még eltölt vele délutánonként, amíg hazaérek én, vagy a férjem. Így szerintetek mennyi pénzt reális fizetni neki? Úgy értem: ez a megosztott munka (reggel-délután) rosszabb, mintha, csak du. kéne pl. 4 órát vigyáznia a gyerekre. Akkor illik többet fizetni? És egyáltalán mennyit szokás?
Van ismerősünk, házbeli fiatal lány, akit a lányom is ismer és szeret. Valószínűleg nem szabná ki az árat, és nem akarom sem becsapni, sem - értelemszerűen - túlfizetni.
Köszi!
Hát, nehéz ügy...De egy fiatal is lehet ügyes, ha otthon úgy nevelték..És a gyerekekkel azért könnyű kijönni...Meg kell beszélni vele, hogy hisztis a kisfiad, ekkor ez és ez és ez a lehetőség a legjobb...
Legjobb, ha 1-2 alkalmat akkor van ott, ha te is ott vagy vele..Pár órát, szokják a gyerekek, s te is látod, hogy megfelel-e...
Én erkölcsit kérnék tőle.
Nemtom hogyan keresed? Hirdetéssel, vagy máshogy..
A személyes találkozón sokmindent le lehet szűrni...
Kérd el az igazolványszámát szerintem, nevét, születési idejét...Jó, ha megvan..
Azért legyen már tapasztalata gyerekekkel...
Ha viszont van az ismerőseid között olyan, aki bébiszitterkedik, azzal lenne a legjobb, mert ismered, megbízol benne....
Én is voltak korábban hosszabb ideig bébiszitter...Én jelentkeztem álláshirdetésre, majd elhívtak elbeszélgetésre, s rögtön szimpi voltam...Ezért választottak engem...3 fiú mellé...;D
mondjuk belegondolva lehet akinek van gyerkőce nem alkalmaznám...
magamra gondolva,van nekünk életritmusunk,mit hogyan merre szabad stb tudjátok mire gondolok!
minden anyuka más, és mindenki másképp neveli a kicsijét, de anyai ösztön lenne lehet hogy máséra is azokat ragasszuk ami szerintünk jó...
de ez csak elmélet
na meg néha kiborít az egyetlen gyerekem, ha munkából babysitterkednék nem biztos hogy bírnám idegekkel:DD nem is hallottam még anyukás babyszittert, aki fiatal...ovónőket dadusokat igen, de anyukákat még nem!:O
én bébiszitter voltam egy évig két ovisnál,vagyis az utolsó 3hónapban már sulis lett a nagyobbik:)
meg egy ovónő két fiára is éjszaka vigyáztam,míg ő kikapcsolódni ment,bár ott annyi dolgom volt h tv-zek és ha megébred valamelyik kérdezzem meg mire van szüksége, de soha nem volt ilyen:)mindig aludtak míg haza nem ért az anyuka:)
én 20éves voltam akkor, és közel laktam hozzájuk...fontos volt nekik a közelség, hogy ne késsek pl bkvval el,vagy ne unjam meg a sok utazást...
fiatalságom is előny volt mert 5-6évesek már igényelték hogy bizony ha egész délután futóversenyezni volt kedvük akkor futkároztunk...
egyszer volt egy baleset amikor biciklizni tanult a kicsi, és belement a rózsabokorba, de nem volt belőle semmi...gyerekek,megesik:) és jó volt h így fogták fel:)
ismeretlen voltam nekik teljesen, akkor láttak először:)
ha nekem kell babyszitter majd, első h fiatal legyen, de ne plázacica, ne olyan aki folyton a telóját nyomkodja, ne miniszoknyban,vagy feszülős naciban jelenjen meg magassarkúval pl:D legyen szimpi a lányomnak!
én is úgy kerültem oda végül h a gyerekeket megkérdezték egy 5perces játék után hogy maradjak e velük:) és szerensére engem választottak:P
legyen szigorú is!ha vmit nem szabad ne hagyja a gyerekre
nekem nem kellene önéletrajz,meg ajánlás...semmit nem ér számomra...ha 10percre bemgy a lányomhoz és jól elvannak akkor okés:)
amúgy meg nem jelentkezik babyszitternek olyan aki utálja a kicsiket:)
Az én fiamra most nyáron kellett vigyázni 3hetet a babysitterünknek,én gondosan még hónapokkal ezelőtt kutattam,igazság szerint az ismerőseim között kutattam és egy hét után leesett,hogy nekem van egy réééégről ismert óvónő ismerősöm,1évvel idősebb nálam. Így nyugott szívvel bíztam rá.
neked nincs véletlen ilyen ismerősöd?
További ajánlott fórumok:
- Mennyi az órabére vidéken egy bébiszitternek?
- Nem találok bébiszittert gyermek hazahozására, 4 hónapja próbálkozom. Ötletek?
- Eljönnél külföldre Svájcba bébiszitternek? Keresek egy kedves megbízható lányt!
- Egy anyuka az óvodából bébiszitterként kezel! Hogy mondjam meg, hogy nem vagyok az?
- Ha a kislányomat 3 napra otthagynám a bébiszitternél, mennyi pénzt ajánljak neki?
- Két éves kisfiam mellé keresek bébiszittert. Mennyit kérnek manapság egy óra gyerekfelügyeletért?