Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Ha a vízdíjjal el vagyok maradva, mennyi idő után korlátozzák a szolgáltatást? fórum

Ha a vízdíjjal el vagyok maradva, mennyi idő után korlátozzák a szolgáltatást? (tudásbázis kérdés)


8. sz.erzsebet (válaszként erre: 7. - 17aadc1082)
2013. márc. 1. 09:48

Azt nem tudom, hogy a törvény mit ír elő, csak azt, hogy a szomszédban mi zajlott. Mivel egy vagy több lakó hosszú ideje nem fizette, így elzárták a főmérőt, majd arra adtak lehetőséget, hogy minden lakó maga csatlakozzon rá a főmérőre saját költségre.

Nem tudom, hogy pontosan mi az előírás, de Édesanyám az egyik vízszolgáltatónál dolgozik, így tudok közvetlenül érdeklődni az aktuális eljárásokról.

7. 17aadc1082 (válaszként erre: 5. - Sz.erzsebet)
2013. márc. 1. 09:35

Háztartási jellegű vízfelhasználás esetén, a fogyasztást időben, vagy mennyiségben korlátozhatja a szolgáltató. már, ha korlátozható. Mert nem mindenhol.

Mellékmérősnél pl nem. Egy lakó miatt nem fogják az egész háznak korlátozni, ez biztos, a törvény nem ad rá lehetőséget.

Elzárni egyáltalán nem zárhatják el! Csak közüzemnek.

Egyébként pedig először az ÁNTSZ-t értesítik, hogy korlátozni fogják, majd tértivevényes levélke az adósnak, ha társasház, akkor még a közös képviselőnek is.

Amíg ez nincs, nem kell aggódni. Természetesen a díjat be kell fizetni, de a topik indítónak még nem kell aggódnia emiatt.

6. Meda
2013. márc. 1. 09:32
Szolgáltatónként más az időpont, hogy mikor kapcsolják ki azt, ezért jobb az egészet megbeszélni a vízszolgáltatókkal esetleg részletfizetés is kérhető.
5. sz.erzsebet (válaszként erre: 3. - 17aadc1082)
2013. márc. 1. 08:54
Lehet, hogy pár éve így volt, de akkor ez már változott. Korlátozhatják, sőt ki is kapcsolhatják, mintahogy pár hónappal ezelőtt a szomszéd társasházban meg is tették, mivel egy lakó nem fizetett hosszabb ideig.
2013. márc. 1. 08:40
Én szeptember óta vagyok elmaradva.De jövő héten kifizetem.csak aggódom nehogy pont ebben a pár napban.felhívni nem merem nehogy evvel hívjam magamra a figyelmüket.Köszönöm nektek
2013. márc. 1. 08:21
a víznél nagyon sok. mivel azt nem kapcsolhatják ki, és én még az életben nem hallottam olyat sem, hogy korlátozták volna. nekem volt olyan pár éve, hogy egy évivel voltam elmaradva.
2013. márc. 1. 08:16

Általában 3 hónap a türelmi idő, de szolgáltatótól függ.

Szerintem simán hívd fel őket és kérdezd meg! ;)

2013. márc. 1. 08:01
A helyzet az , hogy l vagyok maradva a víz számlával.Valaki tudja-e mennyi idő még csökkentik vagy kikapcsolják?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook