Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » H1N1 oltás - pro és kontra fórum

H1N1 oltás - pro és kontra (beszélgetés)

1410. Nikike1988 (válaszként erre: 1403. - Baba1977)
2009. nov. 5. 21:08
:-S
1409. Elfelejtett jelszó (válaszként erre: 1404. - Csabi4)
2009. nov. 5. 21:07
Olyan tényleg létezik sajnos! Autoimmun betegségnek hívják.
2009. nov. 5. 21:07
nem tudom már kinek lehet hinni:-S a Tv-ben is össze vissza beszélnek.. Nem tudom mi lenne a helyes:-( inkább szedek sok vitamint ezentúl de nem adatom be ...
1407. 66bb35c772 (válaszként erre: 1404. - Csabi4)
2009. nov. 5. 21:05
az szted miért hazugság ha azt mondják, h a saját szervezet ellen fordul az immunrendszer?
1406. szanád (válaszként erre: 1402. - Elfelejtett jelszó)
2009. nov. 5. 21:05

de már azt mondták hogy van....)))

fejlődik az orvoslás...))

ha nincs immumrendszered ill...gyenge akkor az a baj , ha meg van akkor meg az a baj....))

ezek teljesen hülyének néznek mindenkit, és csodálkoznak hogy sokan nem akarják beadatni az oltást,..

2009. nov. 5. 21:04

Hát azért szinte minden évben elkaptam az influenzát..

és az immunrendszerem az nem erős sajnos egyáltalán de valahogy mindig is féltem és azért nem adattam be a védőoltást egyik évben sem..

1404. csabi4
2009. nov. 5. 20:06

áááááááááá

ezt csak hiszed most mondta valami okoska hogy tulreagálja az immunrendszer és ezért veszélyeztetettttt akinek jó az immundrendszer -ez legalább akkora hazugság mint amikor azt mondják maga ellen fordul az immunrendszere valakinek !!!megáll az eszem ezt még be is veszik ???

1403. baba1977
2009. nov. 5. 20:03
Nekem egyik ismi mesélte,hogy növére bnöje kórházba dolizik,és ő szólt hogy bene oltassuk magunkat...
2009. nov. 5. 20:03
De az nem jut eszébe senkinek, hogy egy erős immunrendszer esetén nincsenek is szövődmények!!
1401. csabi4
2009. nov. 5. 20:02

Egyes óvodákban nem oltanak

"Több helyről is kaptunk jelzést, miszerint az óvodák vezetői visszautasítják a miniszteri körlevélben foglalt feladatokat, és nem szervezik meg a H1N1-es kampányoltást.

Az oktatási és az egészségügyi miniszter közös levelében az áll, hogy "Az oltásokra 'oltási kampány' keretében kerül sor, mivel a kampányoltás a leghatékonyabb módja annak, hogy az egyes korosztályok fertőző betegségek elleni védelme minél nagyobb arányban legyen biztosított. (...) A kistérségi tisztiorvosi intézet szakemberei tájékoztatást adnak az intézmény vezetésének, orvosának, oktatási és egészségügyi személyzetének az oltási kampány jelentőségéről és a lebonyolítás részleteiről. Ismertetik a szervezés lépéseit, az oltóanyag biztosításának módját, az oltások ütemezését és a dokumentációs elvárásokat."

Azonban a levél azon mondatát, hogy "A védőoltást a szülő hozzájárulásával, engedélyével nemcsak az iskolaorvos/védőnő, hanem a háziorvos is beadhatja" sok óvodavezető úgy értelmezte, hogy akkor nem kötelező a kampányoltás, majd a háziorvoshoz elviszi a szülő a gyereket, ha szeretne védelmet számára H1N1 ellen.

Csakhogy a gyermek háziorvosok közül van, aki egyelőre az oltási ütem I. részében feltüntetett gyerekeket oltja ingyenesen, tehát a krónikus betegségben szenvedőket. Másoknak receptet ad - azért pedig a patikában fizetni kell annak ellenére is, hogy 14 éven aluliaknak a H1N1 védőoltás ingyenes.

Az ÁNTSZ-től telefonon és e-mailben is érdeklődtünk, szóban azt a választ kaptuk, hogy hozzájuk ilyen jelzés még nem futott be, de utána néznek.

A gyermek háziorvosoknál történő oltással kapcsolatban pedig azt közölték, hogy a gyermek háziorvos minden 14 év alatti gyermeket köteles a nála lévő készletből beoltani, mivel már nincs I-es, II-es és III-as ütem, felszabadították a készleteket.

Az ÁNTSZ kommunikációs osztály ígért visszahívást, de a nap végéig nem kaptunk választ arra, hogy az óvodák helyesen járnak-e el, amikor elutasítják a kampányoltást."

[link]

1400. Elfelejtett jelszó (válaszként erre: 1398. - Szanád)
2009. nov. 5. 20:02
Jaaa :D:D:D
1399. Elfelejtett jelszó (válaszként erre: 1391. - Nikike1988)
2009. nov. 5. 20:01
Az erős immunrendszer sem elég, benne volt a Híradóban! Persze ezt nem kell elhinni, szerintem csak reklám az oltásnak mert azon panaszkodtak, hogy kevesen kérik.
1398. szanád (válaszként erre: 1391. - Nikike1988)
2009. nov. 5. 20:01
akkor te védve vagy , mert ma azt mondták hogy a fiatal erős immunrendszerűeknek veszélyes a vírus, a szövődmények miatt...
2009. nov. 5. 20:00

Én sem kaptam soha és nem is voltam soha beteg! Szerintem ha most beadatnám rögtön elkapna. Nem egy ilyenről hallottam már. Egyébként NINCS JÁRVÁNY! Elszórt fertőzések vannak, 200 valahány emberből 2 halt bele Magyarországon.

Az oltás viszont lehet népírtás is!!

2009. nov. 5. 19:58
Ha nincs járvány, pláne hülye leszek beoltatni magam.
1395. Elfelejtett jelszó (válaszként erre: 873. - Baba1977)
2009. nov. 5. 19:57

Egyetértek!! Én sem értem a sok naiv embert, és a médiában is elhangzott, hogy NINCS JÁRVÁNY!!!

Elszórt fertőzések vannak. 200 valahány ember kapta meg Mo-n és abból 2 halt bele!

1394. nzs2001
2009. nov. 5. 19:51
Beadattam
1393. lily3
2009. nov. 5. 19:50

Nem tudom.

Aláírtam az iskolai papírt hogy igen,de nem tudom jól tettem-e.Lehet reggel még áthúzom-

Az a baj fogalmam sincs mikor teszek jót,már pedig a legjobbat akarom a gyerekemnek.

Inkább köteleznének rá ugy sokkal könnyebb lenne.

Miért a szülőre hárítják a döntést???

Mi lesz akkor ha nem oltatom be és elkapja,kórházba kerül.Akkor majd mondom,hogy be kellett volna és jön a bűntudat.Áááá....

2009. nov. 5. 19:50
Nem adatom be pedig rizikócsoportba tartozom, de sose voltam még influenzás sem bízom a szervezetemben.
2009. nov. 5. 18:40

sziasztok. szerintetek aki kicsi kora óta nem kapott influenza elleni védőoltást annak nem kockázatos ezt a H1N1 ellenit be adatni? 21éves vagyok és nagyon régóta nem kaptam egyik évben sem védőoltást...

Viszont annyi mindent lehet hallani és nem tudom mit tegyek..

Az immunrendszerem nagyon gyenge:-(

2009. nov. 5. 18:30

sziasztok.

Én kicsi korom óta nem kaptam egyik évben sem influenza elleni védőoltást. Mindenki mást mond és nem tudom eldönteni hogy a H1n1 ellenit beadassam e:-S

Félek tőle bevallom őszintén..

1389. 00346cf747 (válaszként erre: 1348. - Correct)
2009. nov. 5. 13:15

Valószínűleg csak a durva tapasztalatok kerülnek majd napvilágra. Nem hinném, hogy az enyhébbeket megszellőztetné az "áldozata", hiszen kevés az olyan ember, aki beismerné, hogy rossz lóra tett.

Tudtommal a kísérletekre önként jelentkezők nyilatkozatot írnak alá.

Aztán még az is benne a pakliban, hogy esetleg mégsem lesz járvány, akkor pedig nem leszünk okosabbak.

1388. d2a7a49e28 (válaszként erre: 1386. - A1baa7edcc)
2009. nov. 5. 12:42
:))))
2009. nov. 5. 12:31
Ez így igaz.....
2009. nov. 5. 12:09
Tenyleg? Mit nem mondasz :)
1385. correct (válaszként erre: 1356. - 7717d911a9)
2009. nov. 5. 11:52

Ez nagy valószínűséggel így van.

MERTHOGY.

1.

Ugye bazisokáig arról volt szó, hogy akinek gyenge az immunrendszere, azaz "veszélyeztetett", az mindenképpen oltsa be magát, erre találták ki az oltási 1. kört, plusz ezenkívül, önállóan is kérhető, akinek nem ingyenes, de vannak alapbetegségei.

2. Milyen érdekes, emberek! Most mit mondanak? Akinek erős az immunrendszere, azt érhetik a legdurvább szövődmények, a túlzott immunreakció miatt! :D Ezt az ötletet a spanyolnáthából ültették át, mert ott haltak meg nagyon sokan a túlzott immunreakció miatt, de azért az annak idején az nem egyenlő a mával.

3. Kis hazánkban eddig csak olyanok estek áldozatul, akiknek gyenge volt az immunrendszere. (Sajnos.) Ennek ellenére merik állítani, hogy akkor is az erős immunrendszerűek fognak hullani...holott minden ezellen szól.

Állítom, hogyha azok, akik nem akarják magukat beoltatni, azt mondanák, hogy azért nem akarják, mert még soha nem voltak betegek a büdös életben, akkor 1 hét múlva közölnék, hogy azokat veszélyezteti leginkább a vírus, akik még soha a b. életben nem voltak betegek.

Röhej, ez már annyira átlátszó!!!!

És nem mellesleg, kiötölték, hogy ha nem oltatná be magát annyi ember, és betegek lennének (ezt már feltételezték is), akkor csökkenne a GDP 2,5%-kal és 650 milliárdos kiesésünk lenne, ami OFF: a világ 20 leggazdagabb emberének vagyona.

Legközelebb azzal jönnek majd, hogy iszonyú megszorítások lesznek, ha nem oltatja be magát a lakosság 60%-ka...

1384. d2a7a49e28 (válaszként erre: 1383. - Borsicica)
2009. nov. 5. 11:42
ámen!!! :):)
1383. borsicica (válaszként erre: 1369. - Csabi4)
2009. nov. 5. 11:11

komoly :)

Anyukám se kéri a védőoltást, de volt gyógyszert íratni és megkérdezte, hogy beadná-e neki a doki, a válasz:

"Ha ön úgy akarja beadom, de alá kell írni a papírt, hogy nem vállalom a felelősséget!"

Tehát saját felelősségre adják be , mert a gyártó cég se vállalja a felelősséget, akkor ki vállalja????????a beteg, de ez nem így müködik!!!!!!!!!!!!!!!

és ha minden olyan ragyogó lenne, nem dugnának mindenféle papírt az orrunk alá!!!!és igen is vállalja valaki a mellékhatásokból keletkezett egészség károsodást!!!

1382. c502273b01 (válaszként erre: 1381. - 5e37156dfe)
2009. nov. 5. 10:34
Köszi,tanulságos volt átolvasni!
2009. nov. 5. 10:25
Ajánlom mindenki figyelmébe ezt az oldalt, olvassátok el: www.magyarmegmaradas.eoldal.hu/cikkek/figyelemre-melto-irasok---sorozatok/4512

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook