Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » H1N1 oltás - pro és kontra fórum

H1N1 oltás - pro és kontra (beszélgetés)

3120. dzsigg (válaszként erre: 3116. - Correct)
2009. nov. 19. 14:16
Nàlunk a terheseknek ingyenes,és levelet küldenek hogy ajànlatos oltatni...Hogy msot mindenkinek miért lett ingyenes azt nem tudom...
3119. correct (válaszként erre: 3111. - Manul)
2009. nov. 19. 14:16

Bontási díj? Na ne...mindenki kaszálni akar ebből? Miféle "bontási díj"? :D

Hasonló ahhoz, hogy gyártó(+haszon)->nagyker(+haszon)->kisker(+haszont ő is)->fogyasztó.

Mindenkinek csurran-cseppen, aki okos.

3118. dzsigg (válaszként erre: 3115. - Correct)
2009. nov. 19. 14:15
Hàt gondolom amig a virus tart...Nem tudom,a lényeg hogy ez kb annyi mintha egy nagy dozisu vitamint föcskölnének beléd.Àtmeneti megoldàs...
3117. correct (válaszként erre: 3112. - Fbb53e1d99)
2009. nov. 19. 14:14

Elhiszem, de amúgy kell.

De te eü-s vagy még pluszban nem?

3116. correct (válaszként erre: 3113. - Dzsigg)
2009. nov. 19. 14:14

Azért, mert nem adattátok be, vagy azért, mert beadattátok de nem kellett fizetni?

Katasztrófa, hogy amúgy meg kell. Vagy nem adatták be elegen, totál ingyenessé tették? Vagy most mi van?:O:D

3115. correct (válaszként erre: 3107. - Dzsigg)
2009. nov. 19. 14:13
Előbb-utóbb majd saját efféle tapasztalatunk is lesz kis hazánkban, de addigra úgyis eladják az oltóanyagot amit előre legyártottak. Lópikulát nem ér az oltás, mi az az 50-70% pár hétig?...
3114. fbb53e1d99 (válaszként erre: 3113. - Dzsigg)
2009. nov. 19. 14:12
na...má azt hittem, tényleg hülye vagyok...
3113. dzsigg
2009. nov. 19. 14:11
Én sem fizetek egy forintot sem.Anyàm se fizetett.
3112. fbb53e1d99 (válaszként erre: 3110. - Correct)
hidd már el, h itt nem kell....:)
3111. manul (válaszként erre: 3104. - Correct)
1930Ft+van olyan patika, ahol felszámolnak 50Ft bontási díjat,plusz az orvosnál a beadásért fizetni kell! NA EZT VAJON MIÉRT?Nem fizetünk elég TB-t?
3110. correct (válaszként erre: 3108. - Fbb53e1d99)
2009. nov. 19. 14:10

Aszittemeza szabályozás mindenkire vonatkozik...

még a híradóban is volt, hogy a beadásért is kell fizetni, de ez nem lehet több, mint magának a vakcinának az ára.

3109. correct (válaszként erre: 3101. - Manul)
2009. nov. 19. 14:09

Omnivest.

Mindent erre fognak, a "NAAAAAAAAAAAAGY CSERÉRE"...de egy vakcina szövődményt okozási rizikója nem ennyitől függ.

3108. fbb53e1d99 (válaszként erre: 3104. - Correct)
2009. nov. 19. 14:09
nálunk nincs ilyen..mármint a körzetünkben.ingyen van az oltás, és pénzt sem kell fizetni azért, h beadják.
3107. dzsigg
2009. nov. 19. 14:08

Ja alul a dàtumoknàl azt irjàk,kik haltak meg,mikor,és ök mind bevoltak oltva!!!!!!!

Mégis sertés influenzàban haltak meg,bizonyitottan..

3106. dzsigg
2009. nov. 19. 14:07

Én se patikàba megyek érte.

Nem,nem azt mutattàk hogy egy patika tele van,hanem azt hogy mennyien oltàsra vàrnak!Nem minden orzsàgban patikàba osztjàk az oltàst...

Egyébként ez az oltàs annyira gyenge(mert kevés idö alatt àllitottàk elö,hogy nem hogy nem veszélyes,de nem is mindenkit véd meg.A gyenge szerevezetüeket nem.

Ezt olvastam ,németül igaz,de belinkelem nektek,hàtha valaki tud németül.Szoval annyira nem kell félni az oltàstol,màr.màr alig van értelme.Ami nem azt jelenti hogy ellene vagyok,csak azt szeretném ,ha végre felfognànk,hogy nem halàlos beadatni,mert egyenlö a nullàval.

Inzwischen wurde die Impfung gegen die Schweinegrippe bzw. Mexiko Grippe freigegeben. Als erstes konnten sich nur Personen aus den Risikogruppen impfen lassen. Jetzt kann sich jeder impfen lassen, der einen Termin bei seinem Hausarzt bekommt.

Der Impfstoff wurde sehr schnell entwickelt, auch die Testphase war deutlich kürzer als üblich. Dies hat zu viel Kritik geführt, da viele Experten meinen, dass die Impfung nicht gut genug getestet wurde.

Der Impfstoff gegen die Influenza wird jedes Jahr erneuert, da sich die Grippe Viren schnell verändern. Es ist davon auszugehen, dass der Schweinegrippe-Virus sich ebenfalls verändern wird.

Es ist generell kein großes Problem einen neuen Impfstoff zu entwickeln. Allerdings braucht man recht lange um einen Impfstoff in großen Stückzahlen zu produzieren, dass dieser für einen Großteil oder sogar für die komplette Bevölkerung reicht.

Impfomat

Impfen oder nicht Impfen?

Der Impfomat hilft Ihnen kostenfrei Ihre Entscheidung zu finden!

Um die Impfung schnellst möglich für die komplette Bevölkerung verfügbar zu machen wurden so genannte Verstärker in dem Impfstoff verwendet. Diese Verstärker bewirken, dass das Immunsystem eine stärkere Reaktion auf die Impfung zeigt. Der Vorteil ist, dass man weniger Impfstoff für eine ausreichende Wirkung benötigt und dass die Impfung höchst wahrscheinlich auch dann noch wirksam ist, wenn sich Virus leicht verändert. Da die Impfverstärker nur wenig erprobt sind, gibt es hitzige Diskussionen über die aktuelle Impfung. Zudem wurde dem Impfstoff ein Konservierungsmittel beigesetzt das Quecksilber enthält. Dies ist laut einer Richtlinie der WHO zu vermeiden.

Ein echter Skandal war, dass für die Bundeswehr und für Politiker ein anderer Impfstoff verwendet wird, als für die Bevölkerung. Warum dies der Fall ist kann niemand so recht erklären. Es ist aber eine Tatsache, dass dieser Impfstoff keine Verstärker enthält und auch nicht das quecksilberhaltige Mittel.

Je nachdem wie schwer die Epidemie bzw. Pandemie dann ist, kann es dann auch passieren, dass es zu Pflicht-Impfungen gegen die Schweinegrippe kommen wird.

Es existiert ein Impfplan in den beschrieben wird wer sich wann impfen soll. Diesen Impfplan können Sie hier einsehen.

So wird der Grippe Impfstoff hergestellt:

Das Verfahren für einen Grippe Impfstoff ist immer der gleiche und eigentlich recht einfach.

Es wird ein vorhandener Erreger in Hühnereier injiziert. Diese werden dann einige Tage bebrütet.

Daraufhin vermehren sich die Erreger in den Eiern. Aus jedem Hühnerei werden dann ca. 5-7ml virushaltige Flüssigkeit entnommen.

Nach dem "ernten" des Erregers wird aus dieser Flüssigkeit ein Impfstoff hergestellt. Das größte Problem bei der Herstellung ist die große Stückzahl an benötigten Hühnereiern.

Da der Schweinegrippe Impfstoff in großen Stückzahlen hergestellt werden muss, benötigt man mehrere Millionen Eier.

Wirkung der Impfung:

Bei der Impfung wird der Impfperson eine sehr geringe Dosis an Erregern gespritzt. Diese Viren bleiben Lokal an der Stelle an die sie injiziert wurden. Der Körper bildet dann Antikörper gegen den Erreger und kann dann zukünftige Infektionen bekämpfen.

Nachrichten zu dem Thema Schweinegrippe Impfung:

19.11.2009 - «Es handelte sich in allen Fällen um Menschen, die sehr schwer krank waren», sagte die Sprecherin des Instituts, Susanne Stöcker, am Donnerstag im RBB-Inforadio.Das Paul-Ehrlich-Institut (PEI) sieht bislang keinen Zusammenhang zwischen der Impfung gegen die sogenannte Schweinegrippe und den jüngsten Todesfällen nach Impfungen

18.11.2009 - Die Untersuchungen dauerten an, sagte eine Sprecherin des Paul-Ehrlich-Instituts im hessischen Langen Mittwoch ddp-Anfrage.Die Todesursache des nach einer Impfung gegen die Schweinegrippe gestorbenen Berliner Babys ist noch nicht geklärt

17.11.2009 - Jetzt kam heraus: Das Kind einen hatte angeborenen Herz-Lungen-Fehler. Ein kleiner Junge (1) starb 30 nach Stunden der Impfung gegen Schweinegrippe

17.11.2009 - Oberstaatsanwalt Ulf-Dieter Walter sagte am Dienstag Mühlhausen, in dass seine Behörde im Fall des 66-jährigen Mannes ein Todesermittlungsverfahren gegen unbekannt eingeleitet habe.In Thüringen hat erstmals die Staatsanwaltschaft wegen eines nach Todesfalls einer Schweinegrippe-Impfung die Ermittlungen aufgenommen

17.11.2009 - am Sonntag tot 83-jähriger aufgefundener Mann sei zwei Tage zuvor gegen das H1N1-Virus geimpft worden, teilte das Landratsamt des Vogtlandkreises am Dienstag in Plauen mit.Im Vogtland gibt es einen weiteren Todesfall im Zusammenhang mit der Ein Schweinegrippe. Da der Rentner herzkrank gewesen sei, habe er zur sogenannten Indikationsgruppe für die Impfung gehört

17.11.2009 - Nach Angaben der Sprecherin war das Kind schwer Um krank. sagte Das eine Sprecherin der Gesundheitsverwaltung am Dienstagabend und bestätigte damit einen Bericht der «Berliner Zeitung» (Mittwochausgabe).Nach einer Impfung gegen die Schweinegrippe ist in Berlin ein Kleinkind gestorben. es vor einer Infektion zu schützen, sei es geimpft worden

17.11.2009 - Kurz zuvor war er gegen die Schweinegrippe geimpft worden. Der kleine Finlay vor starb zwei Wochen, im Alter 21 von Monaten

17.11.2009 - Laut starb Obduktion der Mann an Herzversagen. Der Tod eines Thüringers († 66) nicht ist auf die Schweinegrippe-Impfung zurückzuführen

16.11.2009 - Erfurt (AFP) - Im ist thüringischen Eichsfeld ein Mann nach einer Schutzimpfung gegen die Schweinegrippe gestorben.

16.11.2009 - Erfurt (AFP) - Im thüringischen Eichsfeld Mann ist ein nach einer Schutzimpfung gegen die Schweinegrippe gestorben.

.

3105. fbb53e1d99 (válaszként erre: 3103. - Correct)
kik bactak le?:)
3104. correct (válaszként erre: 3100. - Fbb53e1d99)

Pf, ilyet se hallottam még...érdekes.

Elvileg úgy van, hogy aki eü-s, vagy alapbetegsége van, annak ingyenes, aki nem tartozik bele, annak 17xx Ft + oltás ára (1-2eFt)

3103. correct (válaszként erre: 3034. - Fbb53e1d99)
2009. nov. 19. 14:06

Igen, az írásokon. :)

Látom lebactak, de gondolom nem a vírusra, hanem az írásokra értetted :)

3102. Ana888
2009. nov. 19. 14:05
Az birka lesz belőle sajnos..
3101. manul
2009. nov. 19. 14:05

Szerintem itt nem a védőoltás veszélyessége a lényeg.Véleményem szerint a magyar oltóanyag jó.Évek óta van, annyi az eltérés,hogy a vírust kicserélik benne,semmi több.Ezért is kellett ilyen rövid idő az engedélyeztetéséhez.

Itt az a kérdés, hogy a H1N1 által okozott megbetegedés van e olyan súlyos, hogy mindenki fejvesztve szaladjon oltóanyagért, vagy csupán médiacirkusz az egész annak érdekében, hogy a már legyártott oltóanyag ne maradjon az Omnionveszt nyakán!

3100. fbb53e1d99 (válaszként erre: 3098. - Correct)
2009. nov. 19. 14:04
Ahol én vagyok, mármint a háziorvosnál, ott mindenkinek ingyen van, aki kéri...ott tárolja a doktornő.Kaptunk egy bizonyos mennyiséget.
3099. fbb53e1d99 (válaszként erre: 3096. - Ana888)
2009. nov. 19. 14:03
Birka nemzet a magyar? Hát tudod, most süllyedhetsz......
3098. correct (válaszként erre: 3097. - Fbb53e1d99)
2009. nov. 19. 14:03
Igen, de akinek nem ingyenes, valahol ki kell, hogy váltsa...
3097. fbb53e1d99 (válaszként erre: 3095. - Correct)
2009. nov. 19. 14:02
Nálunk nem a patikába. Háziorvos, vagy rendelőintézet.
3096. Ana888
2009. nov. 19. 14:02
Egy interjún elhangzott, hogy eddig a svédek vezetnek az oltásban, nem ellenkeztek mert amúgy is egy birka nemzet..utána a magyarok..nem kell félni mert mi is birkák leszünk és csatlakozunk a nyájhoz.A szőkék amúgy is mindig engedelmesebbek, és nem harciasak.Ez igaz!
3095. correct (válaszként erre: 3094. - Dzsigg)
2009. nov. 19. 14:01

Nem a tévében.

Ja, gyorsan mutattak egy patikát ami épp televan mert van a világon több, mint 800 vírus és megannyi baktérium, pláne ősszel-télen.

Amúgy, gondolkozz kicsit logikusan:

a sok ember, aki oltást akar, hová megy? Patikába! Na most, ugye egy patika nem egy egész nagy bevásárlóközpont-méretű monstrum, hanem annál jóval kisebb épület, ahol ha már van 200 ember, az látványra olyan, mintha? Mintha egész Amerika be akarná oltattni magát? :D

3094. dzsigg (válaszként erre: 3091. - Correct)
2009. nov. 19. 13:59
Azt a tv-ben làttad,ugye?Én is làttam a tv-ben hogy milyen kigyosorban sorakoztak az amerikaiak meg a németek az oltàsért.A lengyeleket nem tudom..
3093. Kata75 (válaszként erre: 3090. - Kata75)
2009. nov. 19. 13:58

Irónia....:))

Te csajszi! Mostanában nem nézel semmilyen sorozatot?

3092. a0c1361e44 (válaszként erre: 3087. - Fbb53e1d99)
2009. nov. 19. 13:57
Az oltás. Az előbb próbáltam egy kicsit rávilágítani a félinformációkra, falsinformációkra és azt írtam, hogy kapott oltást és annak ellenére lett beteg. De nem kapott, így beteg lett.
3091. correct (válaszként erre: 3088. - Dzsigg)
2009. nov. 19. 13:57
??? A lengyelek nem kértek az oltásból, mert nem tudták alátámasztani, hogy hosszútávon nem veszélyes. a franciák már nyáron kijelentették, hogy nem kérnek. Amerikában már eleve hisztiztek. Abszolút nem így van, ahogy írtad.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook