H1N1 oltás - pro és kontra (beszélgetés)
A tesztelés kétféle:
1. Ártalmatlansági vizsgálat
2. Hatékonysági vizsgálat
Az első a fontosabb, ez minden esetben megtörténik embereken is.
Írtam: ne csak maga miatt...szövegértés.Oké,ne oltassa be magát, de ha ezek után megbetegedik,ne kapja az emelt összegű táppénzt.
Ennyi.
Hogy is van ez fordítva??? Amikor rádköhög/rádtüsszög az összes beteg? Amikor fogdossa a nyüves lábát, aztán meg átvisz egy kis MRSA-t, vagy akármit (nem muszály az h1n1 legyen) a tolladra, amit odaadsz neki, hogy aláírja a papírjait... és így tovább!
Egy egészségügyi dolgozót sem kötelezhetnek arra, hogy beoltassa magát, ha egyszer nem ért egyet az adott oltóanyaggal! Ráadásul a legtöbb beteggel ellentétben mi ki vagyunk vizsgálva tetőtől-talpig, mivelhogy egészségügyben betegen nem lehet dolgozni. Ez természetes is. A nem természetes az, ha bepánikoltatják az embereket, ha kényszeríteni akarnak valamire és így tovább.
Na,akkor a táppénz.
1.1975. évi II. törvény 21. § (1) Nem jár táppénz annak, aki keresőképtelenségét szándékosan okozta.
Induljunk ki abból, hogy ez a törvény a mai napig él.Akkor ugye logikus, hogy ha visszautasítja az oltást, és mégis megbetegedik a H1N1-ben, akkor bizony ő a ludas azért, mert beteg lett.Nem hogy emelt összegű, de semmilyen táppénz nem járna.
2. Tételezzük fel,hogy maga a törvény már nem él (nagy hülyeség lenne).Ebben az esetben, azok,akiknek a befizetett,nem kevés adójukból finanszírozzák az egészségügyben dolgozók fizuját,táppénzét,miért fizessenek, azért,ha valaki,aki kiemelten veszélyeztetett a melója miatt, nem oltat,és elkapja.
Leszarom,hogy az oltás ellenére is megbetegedhet,ebben az esetben természetesen azt mondom,kapja a 100%ot,elvégre legalább megpróbált megtenni mindent annak érdekében,hogy egészséges maradjon.Leszarom, ki mit mond,most behajítottam ide a koncot,lehet szétlegózni az érveimet, jöjjenek a mókusok,kövek, és hasonló nyalánkságok... :P
És bocsi, jut eszembe.Az az igazán űberfasza,ha egy oltatlan, egészségügyi dolgozó fertőz meg a lappangási idő alatt...persze illene madonnás mosollyal az arcomon kijelenteni,hogy szegééény, nem akart a mindenfelé mumusnak kikiáltott risszrossz oltástól meghalni!
Igenis,aki emberekkel érintkezik,pláne legyengült immunrendszerű beteg emberekkel, az ne csak maga miatt,hanem az ápoltak miatt is oltasson.
Most megyek, megjöttek a tündéri fehér kabátos ápolóim,hogy visszavigyenek a gumiszobámba...
Én megkaptam 2 hete....de a sima influenza elleni még mindig hiánycikk..ez kinek a hibája?
Sosem oltattam magam,kivéve a kötelezőket még annó....most ajánlják....de akkor lehessen kapni!ott van a receptem és nem tudom kiváltani:(
Mit vagytok annyira a tesztelésen? Meg lett mondva, x ideje használják ezt az oltóanyagot, csak a vírus más a többi ugyanaz amivel tavaly meg azelött meg azelött is oltottátok magatokat!
Nem tudom mit kell ettől ennyire parázni. Már engem is kezd kiakasztani. Aki beoltatta magát az jól tette a többieknek meg sok szerencsét hogy élve megússzák!
Szia!Az én lányomnál is lezajlott 1 makacs-magas lázas vírusos valami(40 fok fölé 10 perc alatt) októberben,egy novemberben.Az októberi volt a durvább,és hosszasabb.A gyerekorvos szerint az egyik vagy H1N1 volt,vagy sem,egyik szavával biztos,hogy igen,másik szavával nem tudja.
Lényeg,hogy torokváladékból a betegség lezajlása alatt lehet kimutatni,de utólag vérvétellel ellenanyaszűréssel ki lehet.Hogy ezt minden labor csinálja-e,nem tudom.Én is gondolkozom,megnézessem,vagy sem.