H1N1 oltás - pro és kontra (beszélgetés)
Teny, hogy a virusok nagyon szoktak mutalodni, es ezert akar hetente kellene ujabb oltast adni komoly jarvany eseteben, de ezt inkabb nem mondjak.
Ha a kozepkorban sokszor lejegyzett tenykent voltak olyan szerzetesek, akik sokat foglalkoztak, sot, erintettek a pestiseseket, es megsem kaptak el toluk, akkor nyilvan van a virusok ellen is immunitas.
"hacsak nem mutálódik"
Jó nagy adag igazság van ebben!!
Mert ha mutálódik a vírus (ami nem lehetetlen, sőt...!!!), akkor meg PLÁNE felesleges az oltás!!!
Felkészültséged jutalma egy kávédaráló!!! :DD
Hamarosan kávézunk..!
Viszont, mivel "tavaly oltattak, ezáltal enyhébb lefolyású a megbetegedés" vitatom, hogy évente (vagy akár EGYÁLTALÁN) oltatni kellene.
Hiszen, ha valaha találkoztunk a vírussal, akkor valamilyen szintű védettségre szert tettünk...
tökjó tökjóóó :D van még egy vízforralóóóm. dee.. akkor mit kezdjek a másik hattal?? :DDDDDD
Amúgy meg évente frissíteni kő az oltást.. ezt még én "anti oltás mozgalmista" is tudom :)))))
viszont talán valami még maradt a korábbiból és azért nem lettek jobban betegek mert ha jóól hallottam tavaly oltattak.
Bingó!!!!
Tiéd a vízforraló!!!!
:DDD
Ejnye..., hát honnan informálódsz??
Ezt a "fontos" részt kihagyni a híradásból....!
Csalódtam benned!!
Valóban, csak 1 napos (már ami a médiát illeti).
Ami viszont engem meglep, hogy a lényeget (mint oltás mellett elkötelezett fanatikus) nem említetted!
Ezt hiányolom...
hát ott bóklásztak aztán az orvosok felkiáltottak hogy nini! itt vannak! :)
szerencsére nem lett baj.
Már vártam, hogy ezt megjegyezd!
Ez min. 2 napos hír, azóta haza is engedték a kismamákat!
Egyébként mit jelet az, hogy TALÁLTAK???
Ismét támad a H1N1
H1N1-gyel fertőzött betegeket (kismamákat) találtak a budapesti Semmelweis Egyetem I. számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján. A klinikán látogatási tilalmat rendeltek el.
szóval lehet neked is igazad ezt nem kérdőjelezem meg, de ezek szerint nem vagy tisztában az emésztés folyamatával.
ami az ember orra előtt van jobb esetben nem olyan színű, állagú no meg szagú mint ami a másik felén kijön :))))
mondd voltál te már disznótoron? :DDDD
a malacka csak és kizárólag rostban gazdag kaját (és rengeteg korpát) eszik.. de mikor szét van kapva és mosni kell az ROHADTUL BÜDÖÖÖS :DDD hidd el.. és az ember ugyanez. bár eddig csak disznyót és szárnyasokat trancsíroztam szét :))
"A búzakorpa rendszeres fogyasztása sok szempontból fontos: szabályozza a bélműködést, jó hatással van a székrekedés ellen. Orvosi kutatások bizonyítják, hogy a rostokban gazdag táplálkozás csökkenti a vastagbélrák kialakulását. Ugyanis a rostok növelik a széklet mennyiségét, ennek következtében a lehetséges rákkeltő anyagok felhígulnak, gyorsabban haladnak át, s ürülnek a bélrendszerből, így csökkentve a behatás idejét. A búza magas rozstartalma mellet sok B1-, B2-, B3-, B6-vitamint és vasat tartalmaz. Ajánlatos naponta 3 evőkanállal elfogyasztani, például joghurtba keverve."
itt a magyarázat... gyorsítja az emésztést.. tehát ha a bélbolyhok renyhe működése miatt marad valami nyákszerű anyag akkor az az amit LEPUCOL. és nem kötelezően szenny meg egyéb.. az alapból van.. DE nem az ürül ki kizárólag. a korpa nem emészthető anyag. olyan mintha papírdarát ennél :) egy akkora mennyiségű korpa egy fényesre pucolt rendszeren is átszaladna a végén hasmenést okozva :)) ez fix..
Hozzafuzes: szoval mi az, ami ures gyomorra fogyasztott, megis hasmenest okozo korpafogyasztastol lesz?
Ujabb bunkoknak valo (senki ittlevot nem bunkozok le) latszatvalasz jon? Sajna, de ezt kerdezem ezekutan.
,,A székrekedés megelőzése miatt kell."
Ez nem valasz a kerdesemre, es nagyon szep a valoszinuleg tisztitas utani felvetel, de a kerdes, amire a valaszt eddig egyertelmuen kerulted: mi az a f.snak nevezett dolog, ami a korpatol lesz, budiba kerul?
Valoban. Jo lenne leirni, hogy ha tecedek, miert, ne csak irni, h tevedek, ha komolyabban, elemezve foglalkozunk a dologgal.
A kerdes ujra: ha nem azert lesz az embereknek, meg a sok gyumolcsot es zoldseget fogyasztoknak is (mert ezek rosttartalma a tisztitashoz (kiveve a durva hejert, a szemcses jellegeert es a magjaiert nagyobb mertekben fogyasztott pl. kortet es szolot...tehat ha nagyobb mertekben esznek ilyeneket) nem eleg, csak ahhoz, hogy onmaguk hokezelt etellel nem keverve tokeletesen tisztan, lerakodasmentesen ,,viselkedjenek"....
...szoval: miert lesz az embereknek korpat ugy, ahogy irtam fogyasztva nagy hasmenesuk, ha nem azert, mert ez leszed a beleiknek a falairol egy csomo undorito dolgot?