H1N1 - akik már elkapták a vírust (beszélgetés)
szabin vagyok, pihi van, tiszteletben tartjuk, nem terheljük egymást :)
majd kedd éjszaka megyek meg szerdán is
kirázott a hideg szó szerint, szegénykéim :(
Bredamazon meg kokrétan azért húzott fel, mert, nem hiszek neki hol 2 nap, hol 4 nap az oltás után betegedett meg, meg másnál gerincvelő sorvadás ami tudjuk hogy alakul ki :)
aztán amin somolygok : "ráoltás" ez viszi a pálmát :)
"vaccina", "lélegeztető" az vagy respirátor vagy lélegeztetőgép :) de ez aranyos lélegeztető, az maximum én vagyok az ambu ballonal,ha reanimálunk :D
Az dühit, hogy ez amit elad rátesz a pánik keltésre! szerintem!
Tudom, most megint menjek illemet tanulni, nem nem ez egy véleményem a fórumon :D
Jajj, nagyon szeretem a marcipános dolgokkat, fénymásolhatod!!!!!!!!!!!!!!
Hol vattad, milyen?
Borsicica, Bredamazon!
Nyugi!!!!!!!!! Most hallottam a hírekben, hogy egyre több kicsi gyerek van súlyos állapotban a kórházakban emiatt a dög miatt...
figyi, ez a vírus nem egy sima nátha, de biztos, hogy sajna lesznek, akiknél az oltás is kivált dolgokat!
Nem tudunk mit csinálni...
Én egyébként beszéltem az előbb egy orvossal, aki egy megyei kórház PIC osztályán országosan elismert orvos, szóba jött az oltás, és azt mondta, hogy látva ezt a járványt, jól teszi, aki oltat.
Borsicica! Mi van benn most nálatok? Nem tom melyik kórházat mondták az előbb, ahová 11 gyereket vettek ma fel, és 7 már lélegeztetőn is van!
Erő, egészség!
tényleg ne hari, csak nem szerettem ha hülyének nézznek, témát részemről lezártam :)
jöhet a bejgli :) vettem ma finom marcipános kalácsot küldjek Kingalaura? de csak kostolot mert naon finom :O
Egyébként meg nem kötözködök, de nekem azért sántit a dolog mert itt, ezt te írtad, de itt ma délben már csak 2 nap lett belőle :D
furcsa! Ekkora baromságot, hogy oltás után gerincvelő sorvadása legyen valakinek, ne haragudj, de ezt nekem nem tudod eladni, hálistenek mi itosok, sürisek, magasan képzettek vagyunk!!!
2009-11-20 20:01
A média nem ugrik semmire, mert ők maguk találnak ki álhíreket, hogy növeljék a nézettségi számot, vagy mert meg vannak fenyegetve.
A főnököm testvére pedig, ahogy az előbbiekben írtam, az oltás után 4. napon lett tüdőgyulladásos - természetesen nem a H1N1-elleni oltásra fogták, csak puszta véletlenre, de azért kimondatlanul is ott volt a levegőben, hogy furcsa, hogy előtte még csak náthás sem volt, utána meg...
Anyukám kolleganője kedden oltatta be magát, ma már nagyon odavolt.
Szintén anyu ovijában az oltás után másnap két kis négy éves influenzás tünetekkel esett ágynak.
A barátnőm ápoltjánál pedig az oltás után gerincvelő sorvadása alakult ki. Ez még nekem is bizarr, de most tényleg ilyen diagnózissal fekszik az intenzíven úgy, hogy az oltás előtt kutya baja sem volt.
...hogy csak néhány oltás utáni negatív hatást említsek.
Ezt pánik keltésnek hívják!!!
Te most mérges vagy ? ne legyél :) lazíts :)
:D:D:D
A betegek előtt is ilyen hamar felhúzzod magad??nem szép :)
Képzeld, láttam már nem csak h1n1-es felvételt, de pl. nyüves lábat, az üszöktől fekete karokat, egyéb betegség miatt haldokló gyermeket és miegyéb "szépségeket", szóval ne gyere senkinek azzal, hogy azért mondod ezt meg azt, mert még nem láttál olyat. Napi szinten látom én is a szörnyűségeket és ugyanúgy sajnálom mind a szenvedőket, mind a hozzátartozókat.
Én nem találom ezt humorosnak.
A mi intenzívünkön (nagyvárosi kórház) eddig egy férfi beteg halt meg szegény benne, de neki már volt egy tüdőbetegsége alapként.
A nőről szerencsére kiderült, hogy nem az a baja és a saját lábán hagyta el a kórházat. Kész.
A fertőzőn még kezelhetnek betegeket, akik nem olyan súlyosak, mint ez a szegény ember volt. Ennyi.
Viszont a már említett báty oltás után fekszik eszméletlen állapotban a szomszédos Idegklinikán...
te mindig az illemtanal vagy elfoglalva :D:D
szerintem nyiss egy ilyen jellegű fórumot :):):)
Remélem érted a poént :D:D:D nehogy megint azzal gyere, hogy menjek illem tanárhoz :)
:)
Hálisten a süri, és ito követelményekben nem kell illemtan, de ha vissza olvasol akkor én nem si szoktam ilyen lenni :):):)
Csak azt nemtudom megállni, ha valaki olyat állít amiről nem sok sejtése van :)
Azért vagy ennyire ellenes, mert nem láttál még H1N1 - es mellkas felvételt, érdemes volna megnézned, és a respis beteg tubusát is nyugodtan leszívhatnád 12 óra alatt, úgy kb., minimum 20x , na mert nem egyszarű dolgokat szívsz le, talán ezért se érzed ennek a betegségnek a súlyát! :( és rohadt sz@r dolog, hogy a hozzátartozókat sem engedhetjük be, mellesleg ők ők kint szipognak, szerencsétlenek, mert nemtudják mi lesz avége! Konkrétan még mindig 3 H1N1 respis beteg van !!!
És még kitudja hány az országban?
Az utso infot bemondták kb. 2 hete 19 halálos áldozat, a hét elején hétfőn közölték 25, nem fogják napi szinten leadni, hogy hányan halnak meg!
Hát, nekem a stim lekezelő volt ilyen formán és a mostani hozzászólásod, szavaid továbbra is az, de nem fogok veled ezen vitázni.
Ki mondta, hogy a gyógyszereknek nincs mellékhatása? Ki mondta, hogy én intenzíven dolgozom?:)
Az igazságot pedig mindenki másképp látja, ezt kéne tiszteletben tartani. Attól, hogy eü.-s vagyok még lehet ellenérzésem az oltással kapcsolatban, mint ahogy sok más orvosnak is.
Egyébként csak úgy mellékesen kérdem meg, illemtanból gondoltál már rá, hogy továbbképzed magad?
Nem, mert a háziorvosom torokgyulladásnak titulálta. Azonkívül tesztet sem csináltattam. Mondom, akkor még nem volt felfújva az egész, nem is gondoltam rá. De mai fejjel én bizony megvettem volna a tesztet :)
Szóval csak én gondoltam, hogy lehet, hogy az volt, mert a lázat kivéve a tünetek influenza(szerűek) voltak. Hálisten tüdőgyuszim nem lett tőle (üzemororvosi rtg-t csináltattam utána, negítív volt).
Helló Lányok!
Karácsonyi beigli??? Aha, azzal ráfaragtok, mert minden évben bóti van....
Nekem mindig szétnyílik, és egy nagy maszlag lesz...
Egy jó recept??????
És csak hogy passzoljak a fórumhoz leírom:h1n1...
meg hát tényleg nem akarlak bántani, ne hari, de ezt már 3x írtad le : vaccina
azt vakcinának írjuk :) lehetne magyarul, meg latinul is de ez akkor vakcina marad :D
a stim nem lekezelő, inkább határozott :D
vannak akik magukból indulnak ki :D
Egyébként meg tök jó a forum, csak vannak néha provokátorok, akik pánikoltatják azokat akiknek inkább segíteni kéne!
Egyébként meg ha úgyis eü.-ben dolgozol vedd elő a nagy pharmindexes gyógyszerkönyvet, mert az kötelező minden intenzív osztályon, és nézzd végig több ezer oldalon több ezer gyógyszernél "ritkán melléhatás: halál"
Na ha megnézted szólj, ez a nagy büdös igazság!!!
Arról probálak meggyőzni, hogy rengeteg gyógyszernek sokkal nagyobb, több mellékhatása van, mint ennek a vakcinának!!!!!!!!Nézzd át pl. a digitalisokat vagy a nitrátokat! most akkor miről is beszélünk??
Nem lekezelő szeretnék lenni csak a mi szakmánkban, fontos a folytonos továbbképzés és a ismereteink bővitése, anélkül nem lehet okos senki!!
És én a "stim" szócskával biztos vagyok abban amit kijelentek :D
Pro és kontra!:D
Ki így dönt,ki úgy,egy a lényeg,beszélgessünk jókat és maradjunk egészségesek!
Azok is,akik fontosak nekünk!
Érdekes mód, tavaly a már említett főnököm testvérét nem oltották be influenza ellen (pl. szezonális), nem is kapta el, pedig volt alapbetegsége (szívbetegség). Most megtették h1n1 ellen, szegénykém két napra rá az intenzíven köttöt ki kétoldali tüdőgyulladással. Küzdöttek az életéért. Azért fura, hogy előtte még csak náthás sem volt.
Persze, a szkeptikusok, mondhatják, hogy már bújkált benne valami... AZÉRT AZ EMBEREKET VALAMILYEN SZINTEN MEGVIZSGÁLJÁK, MIELŐTT BEOLTJÁK, NEM? Tudtommal betegen nem lehet oltani!
No, túlélte nagy nehezen, boldogok voltunk, haza is ment.
Két hét múlva az Idegklinika intenzív osztályán kötött ki, azóta is ott van, eszméletlen állapotban...
...erre tegyetek kalapot.
Az egyik dokink szerint lehet, hogy a krónikus betegsége ellenére sem kellett volna beoltatni, mert talán olyan volt ez neki, mint egy lórúgás... de majd a szakemberek megmondják, vagy kimagyarázzák.
További ajánlott fórumok:
- H1N1 - akik már megkapták az oltást
- Szedtél e össze már vírust a gépeden?
- Kapott már valaki msn-en keresztül vírust? Hogy tudnám ezt megelőzni?
- 4.5 évesem ha bekap egy vírust, rögtön köhög, hány, főleg éjjel. Mit lehet tenni a visszatérő köhögés ellen?
- Kisfiam 2 éves lesz márciusban. Nektek is a gyermeketek elkapta ezt a hasmenéses vírust?
- Másfél éves kislányom lassan egy hete lázas, antibiotikum mellett. Más is elkapta ezt a makacs vírust?