Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Gyümölcsös - zabpelyhes morzsasüti szuffléformában recept

Gyümölcsös - zabpelyhes morzsasüti szuffléformában recept

A Gyümölcsös - zabpelyhes morzsasüti szuffléformában hozzávalói:
4 személyre:

Gyümölcsréteg:
- fél kg cseresznye
- 1 ek aprószemű zabpehely
- 1 csapott tk. őrölt fahéj

Tészta:
- 3 dkg (teljes kiörlésű) liszt
- 4 dkg zabpehely
- 4 dkg nádcukor
- 5 dkg hideg vaj
- fél kk. sütőpor
- 1 cm-es darab friss gyömbér (reszelve)
- egy csipet só


A Gyümölcsös - zabpelyhes morzsasüti szuffléformában elkészítési módja:
A cseresznyét kimagvaljuk és a 4 db kivajazott szuffléforma alján elosztjuk. Rászórjuk a fahéjat és a zabpelyhet, és elkeverjük. Ha más, savanykásabb gyümölccsel készül, akkor mézzel csorassuk meg. A morzsához valókat késes aprtóba tesszük és épp csak összeforgatjuk, hogy ne álljon egybe a tészta, maradjon morzsás állagú. A kész morzsát is negyedeljük és eloszlatjuk a gyümölcs tetején. 180 fokon 20 percig sül. Kihűtve tálaljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A gyümölcsös - zabpelyhes morzsasüti szuffléformában elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook