Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Gyümölcsös diéta fórum

Gyümölcsös diéta (beszélgetés)

Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Gyümölcsös diéta

1 2 3
28. whiterussian (válaszként erre: 27. - Klaucsi)
2009. máj. 27. 21:54
Nem mondtam hogy valaki egy életen csak ezen él, hanem hogy az étrendjének nagy részét ez teszi ki.érdekelni kezdett a nyerskoszt régebben, és bár nem sikerült teljesen áttérnem, ilyen emberek honlapjait nézegettem, mint Frederic patenaude vagy Roger Haeske.. ha valakinek mondanak valamit ezek a nevek. Vagy Victoria Boutenkoé, akinek nálunk is megjelent A nyers étel csodája című könyv. Nos, ezek igencsak egészséges, szuperül kinéző emberkék..
27. klaucsi (válaszként erre: 25. - Whiterussian)
2009. máj. 27. 21:46
A kulcs a olajos magvakban van... mert azok fehérjét tartalmaznak... pl a vegetáriánusok sem kizárólag gyümölcsön élnek. A sok zöldség és gyümölcs mellett ott a szója, a magvak, a természetes zabkorpa, stb... de ott is van fehérje és nem csak szénhidrát. A gyümölcs kizárólag szénhidrát. Nagyon gyorsan lehet vele fogyni, ennek pedig az az oka, hogy a gyümölcsöt 30 percen belül megemészti a szervezet, kvázi kiürül és nem "marad" benned... rostos, vitaminos, lédús... de kizárólag ezen élni... hát aki ezt egy életen át végigcsinálja... megnézném azt az embert.
26. klaucsi (válaszként erre: 24. - 5a2a075e0e)
2009. máj. 27. 21:42

Szerintem senki nem szólt be és nem is itélte el senki senkit, ezt félreértetted a hozzászólásokban.

Jómagam és a többiek is azt mondták, hogy a gyümölcs a legjobb, legtermészetesebb táplálék... de ha csak ezen él valaki, igenis átáll a szervezet tartalék üzemmódra és nem fogsz fogyni mondjuk 30kg-ot, hanem csak vizet veszítesz, 5-10kg-ot, az első kg-okat le tudod vele fogyni. Aztán ha abbahagyod, persze visszajön több, mint amit leadtál. Ez anatómia, dietetika, a szervezet természetes reakciója a sokkra, amit a nemevéssel okozol...

Mi mind azt mondtuk, hogy rengeteg gyümölcs beiktatása szuper a diétában, de Te magad is leírtad, hogy a főételt nem hagytad el... mi csak arról beszéltünk, hogy a kizárólagos gyümölcs diéta egy idő után az ellenkezőjére fog fordulni. Minden féle táplálékban benne van az az ásványi anyag vagy vitamin, ami kell a szervezetnek. Ha valaki csak gyümölcsöt eszik, fehérjét nem, akkor bizony az izomzata fog elfogyni és nem a zsír, mert a fehérje segít az izomépítésben. A duci lányoknál pedig pont az a lényeg, hogy a zsírt kell lebontani az izom fejlesztésével (normális szinten). Jómagam átestem már összesen 30-32kg fogyáson, reggeli és vacsora gyümölcs volt, ebéd sali és husi vagy leves... ez hatott, nagyon gyorsan, de én bizony napi 1,5 órát edzettem az első naptól kezdve. Persze, hogy nehéz rávennie magának az emberNEK, hogy elkezdje. Senki nem a maratonnal indul neki, hanem fokozatosan kell hozzászokni a terheléshez...

Összegezve: a gyümölcsdiéta tökéletes méregtelenítéshez, de ha valaki ésszel akar fogyni és nem csak 5kg-ot, hanem életmódot vált, akkor a kizárólagos gyümölcs evéssel csak ront a helyzetén, mert egy életen át nem lehet ezt csinálni, ha abbahagyja, akkor pedig természetes reakcióként hízni kezd a levegőtől is. Ebben van szakmai hozzáértésem is, mivel én ésszel fogytam, személyi edzőhöz járok jelenleg is és dietetikussal is rendszeresen találkoztam a fogyásom alatt. Azzal, hogy elmondtuk a véleményünket, segíteni akarunk azzal, hogy a sok-sok duci lány közül ne essen még egy ugyanabba a hibába, hogy fejvesztve menekül az újabb fogyókúrába, ami az önsajnálat és a feladás ösvényére vezeti. (mind átéltük). Ha valaki le akar fogyni, életmódot kell váltani. Rendszeres sport, legalább heti 3-4 alkalommal 1-1,5 óra intenzív mozgás (akár gyaloglás, aerobik vagy edzőterem vagy futás), napi 2-3L ásványvíz és mértékletes, egészséges ételfogyasztás, de nem sanyargatás.

Ezt úgy mondtam el, hogy én már túl vagyok rajta és tényleg segíteni akartam... mert én átéltem és azelőtt az is átéltem, hogy hasonlóan újra és újra belevetettem magam ezekbe a hülye diétákba, amiktől a végén csak híztam.

Ha valaki komolyan le akar fogyni, akkor megfogadja a már tapasztaltak tanácsát.

A gyümölcsdiéta hosszú távon hízáshoz fog vezetni és akkor újra ott tart majd a fogyókúrázó, hogy esténként azon kapja magát, a tv előtt zabál sírva. MONDOM, ÁTÉLTEM!!! ÉS CSAK SEGÍTENI AKARTAM! AKI MEGFOGADJA OK, AKI NEM, AZ IS OK... NEKEM MINDEGY, ÉN MÁR TÚL VAGYOK RAJTA, HÁL'ISTEN!

25. whiterussian (válaszként erre: 16. - Fadigflo)
2009. máj. 27. 21:26
Elég szomorú, amikor a gyümölcsöt csak nassnak tartják, fontosabb szerepük van az étrendben. Vannak,akik csak gyümölcsön, zöldségen és olajos magvakon élnek, és jobb kondijuk van, mint a "dögevőknek". Én sok mindennel próbálkoztam, de nekem a léböjt jött be, és a rengeteg zöldség, gyümölcs, lehetőleg nyersen. Jó sokat leadtam és sok energiát és frissességet ad az ilyen étrend.
2009. máj. 27. 20:58

Sziasztok!

Olvastam a előttem lévő hozzászólásokat. Már ne is haragudjatok de ezeknek a beszólásoknak, elítéléseknek nincs értelme.

A cikk egy saját tapasztalatról szól, hogy ha valakinek tetszik, akkor ki lehet próbálni. Nekem tetszik a cikk, sőt el is kezdtem, minden nap egy nagy tál cseresznyét és epret eszem meg. A fő étkezést megtartottam, de amúgy csak gyümölcs.....ÉS HASZNÁL!!!!! :-))) Akinek bírja a gyomra, miért ne ehetne gyümölcsöt mondjuk kenyér helyett, meg más nasi helyett, és képzeljétek a súlyom is lekezdett lefelé menni. Annak idején én is próbáltam a káposztalevest. :-((( Nem jött be.

A tornáról meg annyit, hogy aki most kezdi, az örüljön hogy 10 percet is bír. És ez az én tapasztalatom is. Lehet, hogy szégyen de a Réka ugra-bugrálos 20 perces álló tornából összesen szerintem nem csináltam meg 10 percet. A fekvőről meg ne is beszéljünk. Ma már mindent összevetve 5 hónap alatt sikerül 50-60 perceket tornázni egyfolytában. Igaz, hogy sok kitartás és akarat kellett hozzá, de sikerült. Szóval aki diétázni akar, annak szerintem végig kell járni azt az utat, hogy megtudja mit is bír és mit nem bír. Mert akinek az egyik bejött lehet a másiknak pont nem fog.

23. 7939578846 (válaszként erre: 22. - Meruru)
2009. máj. 27. 14:32

én nem arra gondoltam,h éjjszaka kelj föl enni! :))) hanem,h a 18h után semmi evés nem ajánlatos!s,zöldségeket halat,cs.mellet v. gyümölcsöket (nem mindet) szabad enni!!!-persze,az uúgy érvényes itt is,mint minden diátánál,h kinek mi válik be, mert ugye nem vagyunk egyformák!!!

persze,ha vki 20-21h-kor már alszik,az ne egyen 18h után!!!...de szerintem nem sok ilyen ember van,szóval én is 23-01h körűl fekszem,s ha nem ennék 18h után,reggelig "kalimpálna a szemem,majd az agyam,mint a megszakítókalapács"!!!;D

amit mondtam,azt a sporttal kapcsolatos előéletemben "tanultam"!:))) ennyi... :)))

22. Meruru (válaszként erre: 20. - 7939578846)
2009. máj. 27. 09:58

Namost mi van azokkal az emberekkel, akik mondjuk 8 órát alszanak? Meghalnak reggelre? :)

Amúgy nem hülyeség a hat után nem evés, ha nyolckor vagy kilenckor fekszik az ember aludni. Elalvás előtt 3-4 órával már bőven nem javasolt enni, mert alvás közben ne terheld magad még az emésztéssel is. Én spec általában éjfélkor fekszek, ezért meghagytam magamnak, hogy nyolc után nem eszek. Fogytam is.

21. 7939578846 (válaszként erre: 15. - Fadigflo)
2009. máj. 27. 08:51
nagy igazságok!:)))
20. 7939578846 (válaszként erre: 4. - 4ab67f870d)
2009. máj. 27. 08:47

én úgy "tudom",h a szervezetnek 6 óránál több ideig nem szabad táplálék nélkül maradnia!!!

s,én magam is azon az állásponton vagyok,h ez a legnagyobb hülyeség...18h után SEMMIT nem enni...még ilyet???!!!semmit... :)))

19. pi (válaszként erre: 15. - Fadigflo)
2009. máj. 26. 22:16

Ha összeveted azokkal a diétákkal,amiket a neten BÁRHOL fellelhetsz,akkor rájössz,hogy ez még az egészségesebb fajta.Nem vagyok dietetikus,sem tréner,egy egyszerű ember vagyok,aki megpróbálja a sok diéta közül azt ajánlani amiben hisz.És amivel nem beteggé teszik magukat az emberek.A mozgásra pedig annyit,hogy állíts be egy fogyni akarót napi 35 perc tornára.Egy olyat,aki legalább 30 kiló felesleggel küzd!!Maximum 1 hónap után gyűlölni fogja a mozgást és csak kötelező nyűgnek fogja tekinteni.Ha reggel ébredés után csinál egy kis gimnasztikát,ráveszi magát a mozgásra,idővel azt veszi észre hogy a 10 perc már 20 vagy 30 vagy 40!

ÉS!

A cikkben nem azt írom,hogy egész nap gyümölcsöt egyél.Nem egy sémát ajánlok,hanem útmutatót.Hogy ha valaki bizonytalan,mik azok a dolgok,amikkel nem árthat magának.

18. Tidike (válaszként erre: 17. - Meruru)
2009. máj. 26. 13:15
Egyetértek veled, hogy több gyümölccsel, zöldséggel és persze a rendszeres több mint 20 perc mozgással elérhető a fogyás. Ja, és persze a kitartás az ami a legfontosabb, hisz az eredmény nem azonnal látszik, idő kell neki. Kb. 1 hónap után kezd alakulni, formálódni az ember, ha megvan a rendszeresség és odafigyelés az étkezésre. Én heti 3x, de néha többször szoktam Béres Alexandra CD-re tornázni otthon 50 perceket, a hatás már kezd érződni:)
17. Meruru
2009. máj. 26. 10:51

Asszem már meg sem tudom számolni, ez hanyadik ilyen cikk itt a hoxán.

És a megjegyzések is ugyanolyanok...

Mindenki tudja, hogy aki fogyni akar egyen kevesebbet, változatosabban, több gyümölccsel meg zöldséggel és mozogjon többet (jóval többet mint 10 perc). Ennyi a fogyás titka és passz. Szerintem...

2009. máj. 25. 23:45
Persze ez nem azt jelenti, hogy elvetem a gyümölcsöket.. SŐT! Imádom, minden fajtáját :))) Csak azért , ahogy klaucsi is mondta, erre építeni nem érdemes. A gyümölcs, mint nass és egyéb kiváló, de főételnek...
2009. máj. 25. 23:41

Két dologgal sem értek egyet:

első: "napi kalóriabevitel ne haladja meg az 1200-1500 kalóriát." ha izomból és nem zsírból szeretnél fogyni, csak hajrá. én már csak tudom, hidd el :S

Mert mindenkinek más és más az alapanyagigénye, ezt nem lehet intervallumok közé behatárolni. Egy bolti dolgozó, polcpakoló, vagy több műszakban dolgozó takarítónőnek nyilván többet kell ennie, mint egy irodai dolgozónak, aki egész nap a gép előtt ül. De! Még neki is 1600-1900 a minimum! És emellett még fogyhat! Ha sportol (és itt jön a második)

NEM ÉS NEM elég 10 perc, sajnos, az SEMMI. Hiába írja minden újság, a zsírégés csak 30-35 perc után kezdődik meg, tehát fölöslegesen kínzod magad 10 perces tornákkal. Amivel mondjuk 50 percen át sem fogsz fogyni.

Persze, jöhetnek azzal, hogy én ennyit meg annyit fogytam, de azt már mindenki elhallgatja , hogy ez az alakján cseppet sem látszik vagy... pár hét múlva vissza is szedte, ám most még kövérebb, mint valaha...

Azért jó lenne végiggondolni, elég sok cikk szól már a fogyókúrák (neve is jelzi, hogy KÚRA) ellen. Vajon miért. MErt nincs tartós hatása.

Gyümölcsökön élni éppoly hülyeség, mint káposztalevesen. Ezek mind csak arra jók, hogy az ember végigszenvedjen egy hetet a SEMMIÉRT, vagyis a plusz kilókért.

Személy szerint SENKINEK nem ajánlom ezeket a kúrákat. Lehet méregtelenítőnek jó, de fogyásnak semmiképp.......

2009. máj. 25. 23:19

Méregtelenítésnek viszont a legtermészetesebb a gyümölcsdiéta.

Sok rost, friss gyümölcs (dinnye, őszibarack, eper, meggy, cseresznye, kivi, alma, narancs, szőlő). Mind külön-külön is rengeteg különféle vitamint tartalmaznak, rákmegelőző hatásuk van, segítik a regenerálódást, viszonylag kevés kalóriát tartalmaznak, táplálnak és még este is fogaszthatóak. Akár turmix formában is...

Jómagam a diétám 50%-át a gyümölcsökre építettem. Reggel-este gyümölcs, ebédre saláta és csirke... szerintem rengeteget erősödtem. Jótékony hatások, amiket észrevettem:

-erősödött a körmöm (eltüntek a vitaminfoltok)

-erősödött a hajam, megszűnt a tapintható szárazság

-megszünt a száraz arcbőr, selymes pofim lett

-feltöltődtem, fizikailag éreztem, hogy egészségeset eszem és ez mind hozzájárult az átalakulásomhoz...

Én azt mondom, teljes fogyit nem lehet ráépíteni az "only" gyümölcs kúrával, de kezdeti lökésnek, méregtelenítésnek tökéletes. Ha az immunrendszer gyenge, csodákat művel, ha beteg vagy szintén csodákat művel És kombinálva energiaszegény főétellel, bizony már köré építhető az életmódváltás.

Számomra az életmódváltás szerves részét képezi.

Mondjuk én áttértem a biogyümölcsökre javarészt, de ez már csak plussz, mert én tényleg határozott életmódváltást akartam.

Minden esetre azt megállapíthajuk, kevésbé savasít egy marék cseresznye mint egy tál sültkrumpli. Ezért szerintem támadni nem lehet a gyümölcsöket, mert kijelenthetjük, az első és egyetlen igazi természetes finomság, ami megadatott nekünk...

Szerintem!

13. 2d5a00656a (válaszként erre: 12. - B37711f5f0)
2009. máj. 25. 22:03
Nem ,igazad volt!Tényleg lúgosítania kéne!
12. b37711f5f0 (válaszként erre: 11. - 2d5a00656a)
2009. máj. 25. 22:02
nem kell letámadni,nyugi:) csak tanácsoltam neki hogyha sok a sava lugositson..és mivel sok gyumolcs savasit....namindegy,rádhagyom:)
11. 2d5a00656a (válaszként erre: 10. - B37711f5f0)
2009. máj. 25. 21:56

Menjünk bele a lúgosító diétába???

Én ott vagyok benne,de nem ezt kérdezték,ill.nem erről szól a fórum:)

10. b37711f5f0 (válaszként erre: 9. - 2d5a00656a)
2009. máj. 25. 21:31

"Néhány példa lúgosító ételekre:

- zöldségek (bármely zöldség);

- a gyümölcsök inkább savasítanak, kivéve a citrom, grapefruit, meggy, kókusz;"

csak olvastam...:)

9. 2d5a00656a (válaszként erre: 5. - B37711f5f0)
2009. máj. 25. 19:38
A gyümölcsdiéta maga a lúgosítás:)
8. 2d5a00656a (válaszként erre: 7. - 4e6546fe63)
2009. máj. 25. 19:30
Mit kezdesz holnaptól???
2009. máj. 25. 14:32

Szia!

Csatlakoznék!78kg vagyok és legalább egy tizedtől szeretnék megszabadulni!Sok félét próbáltam már,de mindig megbuktam!Most megvan az elszántság és remélem veletek együtt sikerülni fog!

Ma 3 után már nem eszem,csak folyadék bevitel lesz és holnap kezdem a diétá!

2009. máj. 25. 12:48
A gyümölcsös diéta nagyon jó. Már vártam, hogy mikor lesz vége a télnek, hogy az "igazi" zöldségek és gyümölcsök megjelenjenek. Nálam ha rám tör az éhség, akkor megyek kertbe, és eszek pár szem cseresznyét. Nagyon jól telít és egészséges is. Az esti órákban már én is hanyagolom az evést és persze a napi tornám is megvan.
5. b37711f5f0 (válaszként erre: 4. - 4ab67f870d)
2009. máj. 25. 10:51
szia!nekem is nagy problémám a savasodás,elég kellemetlen dolog,azt olvastam hogy erre jok a lugosito diéták.ha tul sok hust,kolát,buborékos uditot,kávét,teát,tartositott felvágottakat,cukros vagy finomlisztes dolgokat eszunk akkor felborul a ph értéka szervezetunkben..annyira nem vagyok szakérto ebben ugyhogy nem is akarok okoskodni vagy ilyesmi..sztem olvass utána,lehet segitene rajtad egy kis lugositás és kibirnád a "hat után semmit ne egyunk"-et.:)
2009. máj. 25. 08:33

Szia!

Már sokszor hallottam ezt a "hat után ne együnk semmit" dolgot, de senki nem tér ki arra, mit csináljon az, aki gyorsan emészt, vagy sok a sava. Ha én nem eszem hat után, éjjel iszonyú gyomorfájásra ébredek. Ez nem kötözködés, de eddig még a táplálkozási tanácsadó is annak vette, én viszont komolyan kíváncsi lennék a megoldásra.

2009. máj. 24. 22:32
Ez jó.Én is hasonló módszerrel fogytam kb2 hónap alatt 15kgot!
2009. máj. 24. 21:28

Sztia!

Az ötlet jó de ezzel napi 1200-1500 kalóriát bevinni nagyon nehéz...ha alattamaradunk meg inkább léböjt jellegű?!Szerintem nyugodtan elvállalhatóennél az alacsonyabb kalóriabevitel,nem??

1. pi
2009. máj. 24. 21:03
Most már biztos, itt a tavasz! Igaz lassan a nyár is, de talán még nem késő egy diétába fogni, amivel pár kilót lefaraghatunk meglévő zsírtartalékunkból.
Az egyik legegészségesebb diéta, a zöldség-gyümölcs diéta.

Ugrás a teljes írásra: Gyümölcsös diéta
1 2 3

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook