Főoldal » Receptek » Reform ételek receptjei » Gyümölcsös batyu recept

Gyümölcsös batyu recept

Zsírszegény Zsírszegény

A Gyümölcsös batyu hozzávalói:
1/2 kg teljes kiőrlésű búzaliszt
1/2 kg főtt, áttört burgonya
gyümölcs (meggy, szeder, áfonya, stb.)
csipetnyi só
ízlés szerint édesítőszer
tojás a tészta tetejének lekenéséhez


A Gyümölcsös batyu elkészítési módja:
A lisztet az áttört burgonyával, sóval tésztává gyúrjuk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, négyszögekre vágjuk, közepükre az édesített gyümölcsöket tesszük. A tészta négy sarkát összefogjuk, úgy, mintha batyut kütnénk össze. Tepsibe téve kb. 180 fokon aranybarnára sütjük. Candidások is fogyaszthatják.

Gyümölcs helyett túrót is használhatunk, de akkor ne felejtsük el a tésztát átkeresztelni.


Kategória: Reform ételek receptjei


A gyümölcsös batyu elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook