Gyermekvállalás 40 felett (beszélgetés)
Csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy amint az én példám is mutatja ,40 körül találtam meg a "nagy Ő-t". Amikor már azt is tudtam, hogy mit szeretnék, nem csak azt, hogy mit nem. Vagyis igazad lehet abban, hogy sokaknak nem jutott el egyetlen kapcsolata sem arra a szintre, hogy gond nélkül merte volna vállalni a gyereket korábbi életkorban is. Vagy egyszerűen csak nem szerelmesedett meg "halálosan" 19 évesen, int én. Igen, azokat a 40+-os kismamákat megértem. De még mindig képtelen vagyok azonosulni azzal a helyzettel, hogy 50 körül én még a farsangi bálra készülődjek esetleg teljes mellbedobással, ahelyett, hogy munka után , egy napsütéses délután mondjuk a barátnőmmel vagy a párommal egy kávéház teraszán igyam a kávémat.
Én 46 vagyok. Ha lenne most egy kisbabám a 10 évesem mellé, örülnék.
Ha akarsx szulsz,ha nem,hat nem. Nem kell tulgondolni. Te dontod el,nem mas
Egy lassan 8 éves lányom van. 34 éves vagyok, de bizony én is elgondolkodtam . Kezdjem előlről az éjszakázást, oltások, betegségek. Hova írassam, hisz nincs jó ovi... Gyomorideggel jönni-menni, mert az eleven gyerek idegesítő, csak a szobanövény jó.. Én már most sem szülnék többet!
Ne haragudj, de ezt kikérem magamnak. Nem tudhatjuk, hogy 40 év feletti nők miért csak akkor szülnek. Ez lehet egészségügyi probléma, valaki emiatt éveket kénytelen orvostól orvosig járni, nem beszélve arról, hogy a mai világban értelmes párt sem egyszerű találni, vagyis eleve ez is kitolódik. Továbbá a mai negyvenes nők közel sem olyan fizikumúak, szemléletűek mint nagyanyáink idejében... A gyerek tarthatja fiatalon az embert, nem kötelező lerobbanni mindenkinek 70-80 évesen...
Ha nem lenne gyerekem, szerintem én se gondolkodnék egy percig se! Már csak azért sem, mert még nem tudnám, hogy mire vállalkozom... :D De, ha sejtésem is lenne, akkor is bevállalnám.
40 éven felül vagyok ...nincs gyermekem .De igaz a mondás:háborúban , szerelemben mindent lehet. Nem zárom ki , hogy nem "bolondulok meg"....
Sokszor gondolok nagymamámra... Aki az ikreit 2 hónappal később szülte, mint a legidősebb lánya, az első gyermekét. Utána lett még egy fia 2 év múlva! De mindez a 60-as években volt. 10 gyereket nevelt fel és akkor még természetes volt, hogy a nagyok besegítettek a kicsik nevelésébe, a haztartásba. Ma már nem feltétlenül ez a tendencia... Így nagyobb az esély is arra, hogy minden egyedül rám szakad. Úgy, hogy már nem leszek fiatalabb. A legkisebbem 11 éves és bizony már nem vagyok olyan fitt egy lázas vagy hányós éjszaka után, mint mondjuk 10 éve. 😊
Van egy csomó ilyen fórum a hoxán már szerintem, keress rá, hátha találsz sorstársakat.
Szerintem nincs vele semmi baj. Ha szeretnétek, belevághattok. Az meg, h ki meddig él és milyen egészségi állapotban, nem tudható előre.
Btw, én is "későn" szültem, nekem az a furcsa, ha valaki 38-40 évesen már nagymama.
Ezt nektek kell éreznetek, hogy lenne-e rá energiátok. Nővérem is 40 fölött vállalt gyereket az új párjával, egy percig sem bánta meg. Engem anyukám 38 évesen szült, pedig abban az időben fiatalabban szültek a nők. Én is 40 leszek idén, és van egy fitt 78 éves anyukám, akit nemhogy pelenkázni nem kell, de még ő segít be nálunk a gyerekek mellett. Itt tényleg csak az a kérdés, hogy te és a párod mennyire szeretnétek közös gyereket. Azt, hogy aztán ki meddig és milyen egészségi állapotban él, úgysem lehet előre tudni.
Ha vágytok rá, biztos jó helyre születik, miért ne.Azért még 40 egynéhány évesen még egyet sztem be lehet vállalni. Azért mert valakinek idősebb szülei vannak, sztem nem okoz hátrányt.Főleg manapság, amikor kitolodik a szülő nők életkora.Nem érzi magát egyedül majd.
Pontosan ezeket az ellenérveket szoktam felhozni a kolléganőimnek is, amikor biztatni próbálnak arra, hogy engedjek az anyai ösztöneimnek. A párom lelkesebbnek tűnik egyelőre, mint én. Pedig valahol én is az vagyok persze. Különben nem foglalkoztatna ennyire ez a kérdés. Azt gondolom, hogy mégiscsak magamban kell megtalálnom a választ. Hiszen ahányan vagyunk, annyiféle a véleményünk. Igazából arra számítok, hogy lesz itt olyan hozzászóló, aki a saját tapasztalatait meg tudná osztani. Nem piedesztálra emelve az anyaságot, hanem a kőkemény buktatóit is elmondva, ha belevágott a 40+-os babázásba.
Szerintem nem kellene ennyi 40+-os anyától gyerek, nem tartom egészségesnek, de senkit nem akarok ezzel bántani, van akinek így jön ki. De nálad nem erről van szó. Basszus, már van unokád! Ne már, hogy az unokád fiatalabb legyen majd a gyerekednél... Unokázz, élvezd az életet, te már túl vagy a nehezén, felnevelted a gyerekeidet. Gondold el, ha rögtön teherbe is esel leszel 45 mire anyuka leszek, nem, hogy nagymamakorú leszel, hanem nyugdíjas, mire ő elkezdi az életet.
Ez már nagyon morbid. Gondold el, mire elkezdhetné élni az életét, befejezi a tanulást, családot alapít, mehet majd téged pelenkázni 70-80 éves korodban.
Már most nagymama korú vagyok! 😁😁😁 43 múltam és 1 éves az unokám. Aki sajnos távol él tőlünk. Az bizonytalanít el a legjobban, hogy a környezetemben valahogy "elszaporodtak" a 40+-os kismamák... És ettől úgy érzem, hogy én vagyok csak ennyire "nem bevállalós". A legtöbben azt gondolják, hogy ugyan már!, még bőven belefér. De legbelül attól félek, hogy neki már nem adhatnék magamból annyit.
Szerintem nagy kitolás a gyerekkel, hogy mire felnő, lesz egy nagymamakorú anyukája. Ha első gyerek lenne még csak-csak megérteném, hogy át akarod élni az anyaságot, de így, hogy már vannak gyerekek... A (meg nem született) gyerek érdekeit nézd elsősorban és csak azon túl a saját vágyad.
Soha nem késő. Ha úgy érzed, hogy lenne energiád és szereteted egy kisbabára, vágjatok bele. Egy új élet a legcsodálatosabb dolog a világon. Nyilván sok lemondás, főleg a szabadságról, de amennyi örömet ad, szerintem megéri.
Sziasztok! Elmúltam 40... A párommal 4 éve találtunk egymásra. Mindkettőnknek vannak már gyerekei. Boldogok vagyunk együtt. De nem mertünk bevállalni egy közös gyereket. Ez legalább annyira fáj nekem, mintha egyáltalán nem lehetett volna. Túl nagy volt a félsz... Vajon lenne-e még energiánk hozzá? Feladnánk-e azt a szabadságot, ami a nagy gyerekek mellett már megadatott. Kíváncsian várom, hogy ki milyen véleménnyel van erről a témáról.
További ajánlott fórumok: