Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Gyermekorvost szeretnénk váltani, hogy oldjam meg, hogy ne bántsam meg a jelenlegit? fórum

Gyermekorvost szeretnénk váltani, hogy oldjam meg, hogy ne bántsam meg a jelenlegit? (beszélgetős fórum)


15. mucibogár (válaszként erre: 1. - Molyka)
2010. júl. 7. 17:23

Szia!

Hidd el nekem nem fog megsértődni a doktornénitek, hogy másik orvost választotok.Szerintem van épp elég gyerkőc a körzetében, akit gondozhat.Nem szoktak ilyesmin problémázni.

Szóval ne aggódj!Köszönd meg a munkáját és kész.

Ne gyötrődj túl sokat, nem éri meg!:)

14. trapiti (válaszként erre: 12. - Szamó)
2010. júl. 7. 09:00
Anno Velünk is ezt csinálta az elsőre kiszemelt új. Rendelőn belül lett volna, és ő is kapásból azt mondta, átvesz, de a régivel én közöljem. Gondolom így akarják megnehezíteni a dolgot. Nekünk szerencsére volt módunk másik rendelőbe menni, ott fogadtak, nem kértek ilyesmit, minden ment a maga hivatalos útján. A régihez nem mentünk többet (igaz nálunk egy hét kórház közben/után szinte szóba sem állt velünk, úgyhogy gondolom nem lepte meg a váltás...)
2010. júl. 7. 08:47
Menj el az újhoz,beszéld meg vele átvesz-e, ha igen, akkor neked semmi dolgod sincsen,mert kikéri a régitől a kartonod.
12. Szamó
2010. júl. 7. 06:45

Egyáltalán nem kell magyarázkodnod!

Először az új dokival kell beszélned, hogy vállalja-e a gyereket. Ha igen, akkor ő fog egy hivatalos levelet küldeni a réginek, amiben kéri, hogy juttassa el neki a papírjaitokat. Ennyi. A régivel nem is kell többet találkoznod, ha nem akarsz!

2010. júl. 7. 05:56
Vigyél 1 szál virágot neki és közöld hogy mivel váltani szeretnétek, megköszönöd a munkáját. Köszönöd hogy eddig foglalkozott a gyerekeddel és kívánsz neki további jó munkát. Ennyi. Ebből érteni fog és sem neki, sem neked nem kell magyarázkodnod.
10. Enissa
2010. júl. 7. 00:45
Az igazat, ha kérdez. Amennyiben nem akkor ne szólj semmit. Igazából a váltótársa nyugodtan átkérhetné, tőlem megkérdezte az orvos elkérem, vagy átkérje ő. Én az előbbit választottam, hiszen nem voltam megelégedve vele, és nincs azon mit kertelni, ennyi gerincemnek kellett, hogy legyen szerintem.
9. Naplemente. (válaszként erre: 8. - Molyka)
2010. júl. 7. 00:45

Szerintem nem kell magyarázkodni.

Akkor neki sem lesz annyira kínos.

Kedvesen, de simán elmondanám, hogy váltani szeretnék, mi a menete.

Ha kérdése van, úgy is felteszi.

Felnőtt ember, fel kell tudnia dolgozni az ilyesmit. :)

Ha nehezen megy neki, az az ő baja, nem a tiéd.

Ez nekik benne van a pakliban, ez a szakma ilyen.

Szerintem.

8. Molyka (válaszként erre: 7. - Sajert)
2010. júl. 7. 00:37
de mit mondjak????
2010. júl. 7. 00:29

Hát, sértődés nélkül szerintem se fog menni. A rendelési idő meg mindegy, hogy reggel teszem azt 8-tól 10-ig, vagy 10.30-tól 12.30-ig van, főleg pici babánál (nálunk így van beosztva a rendelési idő :-)).

És általában egymást helyettesítik. Hidd el, meg lesztek jegyezve, ha orvost váltasz.

Az a gyerekorvos volt még a fiam pici korában (tavaly ment nyugdíjba, de már az én gyerekkoromban is öreg volt), mint az én gyerekkoromban. És megismert még az asszisztens nő is, meg az öregebb védőnők is (én senkire se emlékeztem, csak a dokira)!! Pedig jó pár éve nem jártam ott.


Ha meg elhatároztad magad: nagy levegő, SZEMÉLYESEN, teszem azt egy csokor virág...

6. erababa1111 (válaszként erre: 5. - Molyka)
2010. júl. 6. 23:51

ez túl átlátszó :S

szerintem sem lehet megbántódás nélkül távozni. ötletem nincs, mivel azt írtad, hogy 2 orvos van csak... a rendelőváltás lett volna a "befutó"

2010. júl. 6. 23:41
2 gyermekorvos van... mert azt nem mondhatom, hogy őt ajánlották... azt se, hogy meg voltunk elégedve, hiszen akkor minek kell másik? Arra gondoltam, hogy arra hivatkozom, hogy az ő rendelési ideje szimpatikusabb...
4. trapiti (válaszként erre: 1. - Molyka)
2010. júl. 6. 23:36

Szia!

Mi is voltunk hasonló helyzetben, azt hiszem nem lehet megbántódás nélkül megúszni :(

Én végül nemcsak orvost, rendelőt is váltottam, ott nem kellett magyarázkodni...

3. dominós (válaszként erre: 1. - Molyka)
2010. júl. 6. 23:35

Az igazat... majdnem.

Hogy meg voltatok vele elégedve, nagyra becsülitek, lelkiismeretes, stb... de! szeretnétek váltani, mivel fiatalabb, jó ismerős, hosszú távon ő a befutó, megköszönitek, viszontlátásra. Én is így csináltam.

2010. júl. 6. 23:34

Nem hinném, hogy jelen helyzetben lehetséges lenne úgy előadni, hogy ne bántsátok meg.

Ha nem a váltótársa lenne, hanem egy teljesen más orvos, aki még esetleg távolabb is van, akkor nem kellene szólnotok sem. Elintézné az új orvos, hivatalosan kikérné a gyerkőc papírjait, nektek semmit sem kellene csinálni.

Ráadásul ha nincs az új orvos, mondjuk szabadságon van, akkor úgy is adódhatna, hogy a régi helyettesíti, így hozzá kerülnétek. Nem biztos, hogy célszerű megoldás a váltótársat felkérni - legalábbis én nem tenném a fent leírtak miatt. Persze ez az én véleményem, lehet, hogy mások másként látják.

2010. júl. 6. 23:26
Nem vagyunk a gyermekorvossal megelégedve, sok olyan dolgot mond, ami által nem bízunk meg benne, viszont egy nagyon lelkiismeretes, aranyos, idős nő. A váltótársa a kiszemelt új orvos, egymás mellett dolgoznak, jóba vannak, megkerestem e-mailben, hogy van-e mód, hogy megnézze a kisfiamat, és vállal-e bennünket. A válasza az volt, hogy igen, viszont a jelenlegi orvossal közöljük a szándékunkat. Mit mondjunk neki? Megbántani nem akarjuk...

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook