Gyerektartás. Mi a véleményetek? Szerintetek ez igazságos? (beszélgetés)
Nem csak a nő dolga a védekezés.
Ha apuci nem akarja felcsinálni anyucit, akkor ő is tud védekezni, ha ehhez nincs esze, akkor kössön csomót rá.
Ha a 74 éves öreg néni tartja el az 50 éves fiát, akkor biztosan nagyon felelőségteljes, önálló férfivá nevelte azt a gyereket.
Félreértés ne essék, az ember függetlenedjen 18 felett, amennyire csak tud, de nem jó szülő az, aki ki akar bújni minden felelőség alól csak mert a gyereke nagykorú.
Akkor minek csinál gyereket?
Ha csinálok egy gyereket felelősséggel tartozom iránta
Igen,ha akartam az a gyereket,és nem kicseszésbδl anyuci felcsináltatta magát,mert mint tudjuk,lehet védekezni!Ez sok esetben nem tδrténik meg.Miért??? Ezt meg kéne vizsgálni:)))
Nem 3éves koráig,amíg megtanul önállóan enni,nem 8éves koráig amíg megtanul egyedül közlekedni,nem 18éves koráig amíg leérettségizik és hivatalosan felnőtt lesz,hanem ÉLETE VÉGÉIG,mert A GYEREKEM!
Egy nagy büdδs ló....t!
A szomszédunkban a 74 éves δregnéni gondoskodik az 50 éves fiacskájáról,met a mai napig nem tudott leválni anyuci gondoskodó szeretetérδl.Na hogy is van ez???
Amikor felnδtt korúvá válik,akkor tartsa el magát!
Kedves diamond bunny neked még sokat kell tanulnod!!!
Ha csinálok egy gyereket felelősséggel tartozom iránta.Nem 3éves koráig,amíg megtanul önállóan enni,nem 8éves koráig amíg megtanul egyedül közlekedni,nem 18éves koráig amíg leérettségizik és hivatalosan felnőtt lesz,hanem ÉLETE VÉGÉIG,mert A GYEREKEM!
Az pedig,hogy a GYEREK!!!elutasította az apját 7éven át,biztos nem ok nélkül volt,és ne egy gyereknek kelljen már az apjánál okosabbnak,toleránsabbnak lennie.
A másik pedig,ha csinálok egy gyereket,az nem abból áll,hogy addig vállalok érte felelősséget amíg egy légtérben élünk,meg amíg minden klappol.Felnőtt vagyok a gyerek vállaláshoz?akkor legyek felnőtt a tetteimért való következmények felvállalásáért.És ha elhagyom a gyerekem vállalom a következményt,ami lehet jó is rossz is,az is lehet,hogy akár nem fog utána a nyakamba borulni,nem fogja keresni a társaságom,vállalom,hogy esetleg a másik szülő ellenem hangolja,mindent vállalok,mert AZT VÁLLALTAM AMIKOR MEGCSINÁLTAM,HOGY FELELŐSSÉGGEL ENGEDEM A FELNŐTT KORBA,MERT AZ ENYÉM!
Egy barátot,egy házastársat lehet azért szeretni,mert jó a humora,vagy mert okos,vagy mert toleráns,vagy jó beszélgető partner,egy gyereket nem azért szeretek és óvok,támogatok,mert olyan amilyen,hanem egyszerűen azért mert az enyém!én csináltam!belőlem van,én akartam,hogy legyen,és a jelenlegi élete nagyrészt az én tetteim miatt olyan amilyen!
Ezt egy olyan fiatal lány/nő mondja a maga 22évével akinek a szülei szintén elváltak,mégsem cserélném el az édesapámmal való kapcsolatomat a világért sem,és nem azért,mert az én szüleim annyira barátságosan váltak volna külön vagy,mert nekem nem esett rosszul,hogy egyik napról a másikra már nem volt az apukám,hanem azért,mert tett érte hogy jó legyen a kapcsolatunk,küzdött érte,akarta!És egy olyan lány mondja ezt,aki soha életében nem akar gyereket,nem vágyom igazán erre,de mégis működik bennem az ösztön,hogy milyennek kell lenni szülőként!Szerintem igencsak olyannak ahogy leírtam!
Kedves Vandy!
Nem bántani akarom egyik felet sem,csak tudod vannak olyan dolgok az életben,amikkel kapcsolatban fennállhatnak akármilyen speciális körülmények,nehéz helyzetek,mégis mentségül szerintem egy sem szolgál!
Véleményem szerint nincs rossz és jó fél.Anya és apa van.Hogy kinek miként sikerül ezen szerepét hatékonyan megélni nyilván sok mindentől függ,de lényegében mindig saját magunktól!!
Sokat számít a puszi az ölelés,és a simogatás de felnevelni ezekből csupán nem lehet egy gyereket....hány családból vesznek el gyermekeket a rossz anyagi helyzet miatt ahol van szeretet.De ez más téma...
Nyilván ha ez a szitu az apa valami olyasmit él meg hogy egy "idegennek" ad pénzt....De van egy kedven mondásom! Az életben nem kell mindig jól járni....Egy gyermekvállalásnál sok-sok olyan dolog előkerülhet az életben amikor az ember súlyos dolgokról mond le a gyermeke miatt függetlenül attól milyen a kapcsolatuk.
Teljes sztori?Én nem akarok egyik fél mellett sem kiállni, vagy épp lehordani.Csak az alapvető tényeket közöltem, a törvényi oldalát.Azt, hogy már nem jogosult gyerektartásra a gyerek.
A támogatás más.Megteszi az ember, de ahhoz kicsit több kell, mint a születési anyakönyvi kivonat és a rajta szereplő apa neve.Nem csak a szülőnek van gyereke, a gyereknek is van szülője.
A gyerek teljesen elutasította az apját immár 7 éven keresztül.Mindenféle formáját a kapcsolattartásnak.Hogy miért?Ezen most lehet megint vitatkozni, hogy mert rossz apa volt, mert rossz anya volt a háttérben, de nem érdemes.Ez a tényeken nem változtat.De érdekes, hogy minden tény ismerete nélkül is alapból az a fél a rossz, aki már nem akar fizetni.Hát tényleg ebben mérik a szeretet értékét?Nem az számítana, hogy átölelem, megpuszilom, beszélgetünk, együtt vagyunk...stb.
Úgy látom itt ki is merült a téma:-)
Mindenkinek kellemes hétvégét kívánok!Köszönöm a hozzászólásokat!
Kedves Zebracsikó és DiamondBunny!
Tiszteletben tartom a véleményeteket.Nem ismeritek a részleteket így megértem ha ez a reakció.Bízom benne, hogy ti nem kerültök ebbe a helyzetbe.
Akkor mi a probléma?:))
Pár hónapot ráhúzott az ex,ez van,vissza nem követelheti,akkor meg minek ez a hajcihő?:)))
kérem szépen,
ez a tökéletes végszó, az ügy summázata!
Nagy pirospont!!!!
Igen tudtuk, hogy kb. mikor vizsgázott a gyerek.Mikor 3 év után beugrott 20 percre tavaly nyáron, akkor annyit mondott, hogy még nem tudja fog-e továbbtanulni, próbálkozik vagy sikerül vagy nem.Onnan vártunk tájékoztatást a helyzetről.Mivel ez tavaly dec. elejéig nem történt meg, így a bírósági vonalra léptünk, ahol amint már leírtam, közölték, hogy önhatalmúlag a gyerektartás nem szüntethető meg.
Fizetni 18 éves korig vagy amíg nappali tagozaton tanul, de talán max 21 vagy 23 éves korig.Valahogy így.
Az szóba sem került, hogy van-e másik család.Nem is akart a párom erre hivatkozni, mert ne ezért ne járjon a gyerektartás, ha jogos.
Soha nem kérte ennek figyelembevételét, még akkor sem, amikor a másik fél emelni akarta az összeget 4 évvel ezelőtt.
Most is úgy gondolta, hogy ha nem jár, akkor nem a jelenlegi gyerekek miatt nem jár, hanem az előbbiekben leírtak miatt.
Na akkor tisztázzunk valamit:)
Tehát gyerektartást a gyermek 18.életévének betöltéséig KÖTELES a szülő fizetni.Ezt követően akkor szűnik meg,ennek fizetése,ha a szülő kéri a megszüntetést.
Továbbá,ha a gyerek elmúlt 18.éves,de folytatja nappali tagozaton a tanulmányait,akkor ugyan már nem jár neki gyerek tartás,de úgynevezett rokontartás igen,aminek mértékét szintén a bíróság állapítja meg.
Ez a törvény!
A problémát onnantól nem értem,hogy a kedves szülőnek nem tűnt fel,hogy betöltötte gyermeke a 18.életévét vagy az nem,hogy a gyerek nem jár egyetemre/főiskolára?
Vagy ha nem ez a gond,kíváncsi lennék,milyen egyéb speciális indok léphet fel,ami jogtalanná teszi a gyerektartás felvételét,illetve felmenti a szülőt annak kifizetése alól...
Az apa ennyire tisztában van avval,hogy épp mit csinál a 18 éves fia?:))
Ezt szerintem minden szülő tudja,hogy ameddig tanul a gyerek ,vagy nem múlik el 18 ,addig jár a gyerektartás.
Mert nagykorúvá vált, mert bejelentett pályakezdő munkanélküli, mert ettől függetlenül nem hivatalosan, de dolgozik, mert törvény határozza meg, hogy meddig kell gyerektartást fizetni.
Hogy utána az ember, akarja-e továbbiakban támogatni az már azon múlik, hogy milyen a kapcsolat a felek közt ( apa és gyerek ).
Mi az,hogy jogtalanul vette fel a gyerek tartást,mert nem járt neki?
a gyerek tartás amúgy sem a szülőnek jár!az a gyereké,csak mivel kiskorú,ezért jár el helyette a szülő.Azt nem a szülő kapja!
Arra azért kíváncsi lennék,mi az az ok,amitől jogtalanná válik a gyerektartás felvétele?miért nem kell a szülőnek gyerektartást fizetnie?
Gyerektartást fizetni kell, ez a törvény (bár ne kéne ezt jogilag szabályozni, és lenne annyi jó érzés az apákban akik nem nevelik a gyereküket, hogy maguktól gondoskodnak róluk).
Ha nem fizet, menjen börtönbe.
A bírói végzés most volt.Az anya nem adott tájékoztatást az apának, hogy már nem járna a gyerektartás.A kérésére is csak azt a választ kapta, hogy döntse el, hogy akarja-e tovább támogatni a gyereket vagy sem.A gyerektartás viszont nem akarom vagy nem akarom, hanem törvény szabja meg.
Az apának a bíróságon azt mondták, hogy önhatalmúlag a fizetést nem szüntetheti meg, mert akkor teljesen mindegy jogos-e az állítása vagy sem, előbb behajtják a pénzt és csak utána foglalkoznak azzal, hogy járt volna-e vagy sem.
További ajánlott fórumok:
- Ha az apa nem fizet gyerektartást
- Ti visszakövetelnétek az eddig kifizetett gyerektartást?
- Van olyan akinek a drága exének sikerült a gyerektartásdíjat csökkentenie? Írnátok a tapasztalaitokról?
- Miért nem büntetném az apát, ha nem fizet gyerektartást!
- Igazságos az szerintetek, hogy a Fővárosi Vidámparkban magassághoz igazítják a belépőjegy árát?
- A gyerektartást eddig a munkahely utalta de megszűnt, helyette munkanélküli van, szerintetek bankszámlára utalnak?