Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Gyerektartás emelése fórum

Gyerektartás emelése (beszélgetős fórum)

2018. febr. 18. 10:16
Segitséget kérnék a lányomat 6 éve nevelem egyedül a váláskor 13.000 ft gyerektartást itélt meg a biróság évek alatt nem emelkedett mindent én fizetek külön óra stb.most menni fog a kicsi iskolába ahol több a kiadás lesz mi kell ahhoz ,hogy a biróság megemelje a tartás dijat vagy egyáltalán kérhetem -e .Köszönöm a segitséget.
6. moonlight13 (válaszként erre: 1. - Czaniko)
2013. máj. 8. 20:27
Egyébként ha ezeket közlitek a bírósággal, amiket itt leírtál, nyilván, hogy nem emelni, hanem csökkenteni fogják. Szerintem inkább ti kérjétek a csökkentést. Készpénzt pedig nem adnék az exnek, mert azt is le fogja tagadni, vagy ha kézbe adjátok, akkor csak átvételi elismervénnyel! Utólag ugyanis nem tudjátok még azt sem bizonyítani, amit odaadtatok! Önkényesen viszont azért elvileg nem csökkenthetitek a gyerektartást, mert úgy gondoljátok, hogy nem a gyerekre költi az anya! Csak bíróság dönthet! Egyébként egy alkoholista anyától szerintem elvennék a gyereket, ha bizonyítható...
5. moonlight13 (válaszként erre: 2. - Viktoori)
2013. máj. 8. 20:24
Szerintem az 50%-ot osztanák annyi felé, ahány gyerek van!
4. moonlight13 (válaszként erre: 1. - Czaniko)
2013. máj. 8. 20:15
Mindenképp figyelembe veszi a bíróság a gyerekek számát, és a jelenlegi jövedelmet. Az erről szóló keresetigazolásokat be szokták kérni mindkét féltől. Én viszont azon csodálkozom, hogy nem perelitek el ilyen körülmények közül a párod gyerekét! Hogy lehet ilyen anyánál hagyni?!
3. czaniko (válaszként erre: 2. - Viktoori)
2013. máj. 8. 14:38

Az ex jelenleg gyed-en van,mert részegen terhes maradt valakitől és álítólag nem vette észre,hogy az.bár ez számomra hihetetlen,mert 1 éven belül 2 abortusza is volt.

Volt róla régebben szó,hogy magunkhoz vesszük a fiát,mert az anyja rengeteget iszik és eléggé zűrüs életet él,de mivel ki nem állhatja a húgait(mert nem az anyjától és az apjától vannak)így ezt a témát inkább mellöztük.

Jelenleg a párom össz jövedelme 22000 ft,így nem sokat kaphat,de azzal azért én is tisztában vagyok,hogy nem kaphatja meg a 33%,mert van 2 gyerekünk és a max 50% 3 gyerek között osztják el.

2. viktoori (válaszként erre: 1. - Czaniko)
2013. máj. 8. 13:02

a jelenlegi keresete max 50 at vonathatja le, de mivel van sajat gyereketek szerintem csak a 33 szazalekat.

miert nem keritek a gyerekelhelyezes megvaltoztatasat?

egyebkent ha neki nincs munkaja, vagy nem tudja bizonyitani mibol tartja el a gyereket akkor el is veheti tole a gyamhatosag a gyereket, ugyhogy lehet jobb lenne ha nem ugralna.

2013. máj. 8. 12:31

Sziasztok!

Szeretnék egy kis segítséget kérni.A párommal 6 éve vagyunk együtt és 5 éve vagyunk házasok,van egy 4 és egy 1 éves lányunk.Az elöző kapscolatából pedig van egy 11 éves fia.

Pici volt a gyerek amikor ők egyik napról a másikra szétmentek(munkából haza érve egy levél várta ,hogy a hétvégén költözzön el).A bíroságon közös megegyezéssel havonta 10000Ft-ot fizet azóta is,plusz,ha kell valami a gyereknek(kirándulás,gyógyszer ruha)vagy mi ki fizetjük vagy a felét áljuk.

Nagyobbik lányom 2 éves volt amikor kiderült,hogy tejérzékeny,ekkor kérésre meg emeltük a gyerektartást 12000ft-ra,de a kedves ex minden nap matta részeg volt,hajléktalanokat vitt a lakásba amikor a gyerek is otthon volt(na de nem szitkozódni szeretnék,mert senki sem tökéletes).Ez ment 2 hónapig miután leültek meg beszélni a dolgokat és vissza vettük a gyerektartást,de ha bármi kellett ott voltunk és ha tudtunk segítettünk.Ha bicikli kellett a gyereknek akkor a párom meg vette születésnapjára a 35 ezer ft-os új biciklit(a lányunknak meg az 1000 ft-os babát)-(csak hogy hasonlítani lehessen a dolgokat).Még ez sem zavart igazán.

A minap a párom elvitte a gyerektartás felét erre az ex vigyurogva közölte,hogy elment a bíróságra.

Még is mire számolhatunk szerintetek,ha a párom szociális segélyen van ami 22000ft.És ennyi.

A kisebbik lányunk havonta legalább 2-szer beteg.Állandóan szedett gyógyszere havonta 15000ft,de három havonta ez 25 ezer ft-ra emelkedik(nincs rá támogatás)

Most mit vesznek majd figyelembe?A 2 közös gyerekünkről a bíróság nem tud,mert eddig nem mentünk,hogy csökkentsük a pénzt.Szerintetek?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook