Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Gyereknevelési szabályok fórum

Gyereknevelési szabályok (beszélgetés)

1 2 3
21. correct (válaszként erre: 19. - Csill Bill)
2009. aug. 18. 20:33
:)
20. correct (válaszként erre: 18. - Csill Bill)
2009. aug. 18. 20:32

Hjajj, az nagyon nem jó! :( Ezzel vigyázz mert később nagyon rossz lehet, átfordulhat másba.

De ha le tudnál ülni megbeszélni ezt az anyósodékkal? A fiad tényleg azért gondolhatja így, mert túl soknak érezheti az elvárásokat.

19. Csill Bill (válaszként erre: 17. - Correct)
2009. aug. 18. 20:30
itt is volt, nem egy, de nekem ezt mondták az ovónők... Andrissal foglalkozni kell, most 12-en mennek iskolába (a 25-ből) ezért nem volt idejük... de lehet jobb is, hogy nem ők foglalkoztak vele ;)
18. Csill Bill (válaszként erre: 15. - Correct)
2009. aug. 18. 20:28

sajna most eljutottunk oda, hogy ő buta, béna, nem tud semmit... önbizalma -100...

amiért lent engedékenyebbek, én szigorítom a dolgokat, de ennek ez lett a vége :(

17. correct (válaszként erre: 12. - Csill Bill)
2009. aug. 18. 20:27

Persze, ne keseredj el, nem vagy egyedül ezzel az biztos! :) Egyébként az butaság, hogy nincs 7 éves gyerek az ovikban. oh, dehogynem...most fog bejönni az, hogy már fű-fa halasztani fog egy évet! Az óvónők nálunk minden szülőnek ajánlották a szalajtást nem a képességek miatt...hanem a többi. És ez a csoport csak most lesz nagycsoportos. :)

Nagyon sok gyerek van 7 évesen még oviban, azaz, 7 évesen mennek iskolába. :)

2009. aug. 18. 20:27

hát nem egyszerű, főleg mert öregszenek, mint mi is, egyre nehezebb...

pont ehhez a megbeszéléshez kellenek a szabályok, hogy megbeszélhessük, miből nem engedek...

15. correct (válaszként erre: 8. - Csill Bill)
2009. aug. 18. 20:24

:) pedig még ráér, pláne, hogy fiú. Szerintem de csak szerintem fiúnál 9-10 éves koráig nem szabad annyira erőltetni mert csak belesérül, úgy érezheti majd, hogy ő nem jó, valamiért. Hagyni kell élni a gyerekkorát, a lényeg a szeretet és tisztelet.

Az én kislányom 5 éves.

Ha a párod szüleivel laktok - hát nem lehet egyszerű a nevelés!!!

14. nagyreni (válaszként erre: 12. - Csill Bill)
2009. aug. 18. 20:24
Teljesen. De akkor lehet, hogy nem a te nevelési elveiddel és a szabályaiddal van a baj, hanem az anyóséval. Lehet, hogy neked ugyanúgy kellene csinálnod mindent, mint eddig és a mamáékkal megbeszélni, hogy a gyerek érdekében ők is tartsák be ezeket a szabályokat.
13. nagyreni (válaszként erre: 11. - Csill Bill)
2009. aug. 18. 20:23
Akkor nem tudom, mennyit tudunk segíteni, mert ahogy elnézem, nagyjából mindenki ugyanolyan irányvonalak mentén próbálja terelgetni a gyerekét. És ahogy látom, te is:-)
2009. aug. 18. 20:22
oviban 4. évet járt, az ovónők széttárták a kezüket, hogy nekik nem volt még 7 éves gyerek a csoportban, nem tudnak foglalkozni vele. ezért elvittem egy nevelési tanácsadóba, ahova csoportos iskola-előkészítőre járt. az a csaj, aki foglalkozott velük, gyerekpszichológus... nem buta, nem rossz gyerek, csak kihasználja kicsit a helyzetet, hogy anyósékkal vagyunk, ott több minden meg van engedve neki, ezért is próbálom a szabályokat, hogy mindenhol az legyen egyformán a minta.. érthető amit írok? :(
11. Csill Bill (válaszként erre: 9. - Nagyreni)
2009. aug. 18. 20:20
igen, ezekre vagyok kíváncsi, kinél mik ezek nagyreni :)
10. nagyreni (válaszként erre: 6. - Csill Bill)
2009. aug. 18. 20:20
Miért kerültetek gyerekpszichológushoz?
2009. aug. 18. 20:18

Ez így tényleg nehéz lehet...

Csatlakozom ében11-hez, nálunk sincsenek szabályok. Az életünkben egyszerűen benne vannak a gyerekek és próbálunk úgy viselkedni velük, ahogy egymással és ezt el is várjuk tőlük magunkkal szemben, illetve a többi emberrel szemben is.

Ha valamit nem úgy csinálnak, rászólunk, ilyenek nálunk is a köszönés, a megköszönés, a szépen kérés, az elpakolás, a tisztelettel való közelítés, beszélgetés, stb.

Ezek a "szabályok" valahogy adják magukat a hétköznapokban.

2009. aug. 18. 20:18

köszi correct a válaszodat,

a kisfiam 7 éves, és mindent sorolni kell neki szinte, mikor mit csináljon... kézmosás..fogmosás... nézz a lábad elé... nekem is kimerítő azért, érzem én is valami nem jó... alapvető tisztelet, kedvesség minden megvan, a mindennapokkal van gond kicsit... ezt csináld, azt ne csináld...

Sajnos anyósékkal közösen lakunk, ők sokkal többet meg is engednek mint mi, így még nehezebb...

2009. aug. 18. 20:16
pl az hogy ha rájön a beszéd vagy a rámolás ne szóljak rá,hagyjam hagy csinálja majd a végén elég megkérni hogy pakoljon össze...legalábbis nekem erről ez jut eszembe.
2009. aug. 18. 20:13

szia reni :)

persze én ismerem, de teljesen tanácstalan vagyok... egy gyerekpszichológus ajánlotta, hogy ne korlátozzam mindenben, ne szóljak rá mindenért, legyen 10 alapvető szabály és azt tartsa be. Ezért próbálom másoktól is megtudni, kinél mi az...

5. correct (válaszként erre: 2. - Nagyreni)
2009. aug. 18. 20:13
Igen, erre gondoltam én is, hogy nem tudtam mire gondol. A saját gyerkőkre kell "állítani".:)
2009. aug. 18. 20:12

nálunk nincsenek szabályok-próbálom arra nevelni amit magamtól-magunktól is elvárok.

(köszönjön,összepakolja a játékait,stb.)

de nehéz ügy 3 éves és mindenre a nem a válasz nála.

2009. aug. 18. 20:12

szeretet

tisztelet

megértés

szófogadás

no hiszti

illem

tanítás

egy határig döntés átengedés

itthon önállóság

kedvesség

- ezek szabályok is és légkör is vegyesen.

Hirtelen nekem ezek jutottak eszembe de egyébként nem tudom, mire gondoltál.

Miben gondolod úgy, hogy túlságosan korlátozod a gyermeked?

2. nagyreni (válaszként erre: 1. - Csill Bill)
2009. aug. 18. 20:11

Mit jelent az, hogy túlságosan korlátozod?

Lehet, hogy sokan sok okosságot és lehetséges szabályt fognak itt írni neked, de tudnod kell, hogy a gyerekedet csak te ismered, te tudod, mik a határai, mit lehet neki megengedni, hogy ne essen át a ló túloldalára, te tudod, mik a te elvárásaid az normális viselkedéssel kapcsolatban, te tudod, hogy ezt milyen módszerekkel tudod elérni a gyerekednél.

Ezt magadban kell végiggondolnod és gyerekedhez igazítva a szabályokat neked kell felállítani a rendszert.

2009. aug. 18. 20:07
Kérek mindenkit, hogy írjatok nekem, mik a nevelésetekben a legfontosabb szabályok. A 10 legfontosabb itthoni szabályt szeretném összeállítani, mert túlságosan korlátozom a gyermekem :(
1 2 3

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook