Gyereket szeretnék, de másként mint egy család. (beszélgetés)
Pölö meg lehetne próbálni a normálisat, aztán még mindig ott a külön út lehetősége :)
Ez olyan, mint a viccbeli lottónyereményre áhítozás, ahol a tag nem vesz szelvényt.
Nem lesz könnyű dolgod. Nehéz lesz olyan nőt keresni aki ebbe belemegy. ( normálisat, mert ha busásan fizetsz, akár válogatást is tarthatnál) :)
Ezen felül ha találsz, ugyanúgy végigizgulhatod a fél életed hogy nem-e tart rá mégis igényt. (Itt Mo. ha jól tudom a béranyaság nem működött hivatalosan soha, de nem vagyok túl tájékozott e téren):)
Csajok! Tényleg ne támadjátok szegényt! Nyilván nem egy normális családi kép, de ettől még nevelheti nagy szeretben és odaadással! Lássuk be...sokszor inkább látnánk gyermeket férfi nemű anyával aki szereti, mint a saját édesanyjával.....
"ha babát tervez akkor azért teszi mert házasok vagy együtt élnek."
Na látod, itt egy nagy különbség. Gyereket akarok, mert gyereket akarunk, vagy gyereket csinálunk, mert együtt vagyunk.
Egy nagy baj van az együtt legyen apa-anya család idealizálásával, meg azzal, hogy a gyereknek mindenképp 2szülő mellett kell felnőni, hogy sokan eme indokok miatt maradnak benne egy ramaty veszekedéstől hangos kapcsolatba és elfelejtik, hogy ezzel többet ártanak, mint használnak, főleg a gyereknek, aki miatt pont, hogy nem lép ki....
Amúgy persze ez lenne a szép és jó (vagy épp kinek mi), de nem kell túlzásokba esni...(Szerintem)
Őszintén nagyon sok embernek ez fura ez az elgondolás.Ennyi. Lehet pár év múlva ez tök alap dolog de most még.
Biztos, hogy találsz olyat nőt az életben akivel lehet babátok és együtt szépen egy családként tudjátok majd felnevelni csak keresni kell
Nem mondtam, hogy nem bírlak csak az ember általában ha babát tervez akkor azért teszi mert házasok vagy együtt élnek.Ritka aki külön élve akar egymástól közös gyereket
itt nem "normális" családról van szó, hanem
MÁS-ról, éppen ez a lényeg.
Amúgy ez önző dolog.
(mint ahogy az én 167-es hozzászólásom is az)
mert nem találta meg, vagy az illető cseszett fizetni.
aztán megkeseredett, és egész életében ezt mondogatta :)
Persze ettől gyerek még nőtt, mint a gomba, végül úgyis mindegy lett.
Már csak abba gondolj bele, hány nő van/volt olyan, aki teherbe esett egy mámoros éjszakán, aztán sose kereste meg a pasit, hogy apukám, perkálj, mert bohóc van a fiókban...
Jó, az ellenkezőjére is van számtalan példa.
További ajánlott fórumok:
- Ti mit csináltok ha a párotok tök ellentétesen neveli a gyereket, mint ahogy ti szeretnétek?
- A (tini) gyereketek párja mennyire családtag?
- Szerintetek igaz, hogy egy gyereket nehezebb felnevelni, mint kettőt?
- A gyereketek párját mennyi idő után tekintitek "családtagnak"? Mikortól kezditek meghívni családi eseményekre, programokra?
- Külön élő szülőknél az apa nevére írathatja a családi pótlékot, ha ő neveli a gyereket?
- 97-es Gyvt. szerint Ideiglenes hatályú elhelyezés, ha másik családtagnál helyezik el a gyereket - Ez nem családba fogadás?