Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Grízhalva (Irmik helvasi) török édesség recept

Grízhalva (Irmik helvasi) török édesség recept

A Grízhalva (Irmik helvasi) török édesség hozzávalói:
25 dkg gríz,
17,5 dkg vaj,
10 dkg mandulastift,
40 dkg cukor,
7,5 dl tej,
5 dkg fenyőmag,
10 dkg porcukor.


A Grízhalva (Irmik helvasi) török édesség elkészítési módja:
A vajban a grízt, valamint a stiftekre vágott mandulát kis lángon, állandó keverés mellett aranysárgára pirítjuk. A tejet felfőzzük a cukorral és forrón a darakeverékre öntjük. Enyhe tűzön, lefedve mintegy 15 percig főzzük. Megkeverjük, elzárjuk alatta a lángot és további 15 percig állni hagyjuk. Adagos tálkákba osztjuk, majd megszórjuk porcukorral és kevés zsíradékon megpirított fenyőmaggal.

Nagyon-nagyon édes, török édesség!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei

A receptet beküldte: , 2011. okt. 24. 17:12
A grízhalva (irmik helvasi) török édesség elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook