Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Grillezett lazac petrezselymes vajjal recept

Grillezett lazac petrezselymes vajjal recept

Elkészítési idő 30 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Grillezett lazac petrezselymes vajjal hozzávalói:
4 lazactörzs,
1 citrom leve,
a petrezselymes vajhoz:
100 g vaj,
1 kávéskanál reszelt citromhéj,
1 kávéskanál citromlé,
fél csomag petrezselyemzöld,
továbbá:
só,bors,
olívaolaj,
citrom


A Grillezett lazac petrezselymes vajjal elkészítési módja:
A petrezselyem leveleit lecsipkedjük a szárról és finomra aprítjuk. A vajt megolvasztjuk,majd keverőtálban laposan kikeverjük,hozzáadjuk a reszelt citromhéjat,a citromlevet és a petrezselymet,majd sóval borssal ízesítjük.Egy megfelelő méretű tálcát letakarunk a vajból rózsákat nyomunk rá,végül hűtőbe tesszük. A lazactörzsek mindkét oldalát megkenjük citromlével.Kevés olajjal,és fóliával lefedve kb. 10 percig pihentetjük. Ezután a szeleteket enyhén sózzuk,borsozzuk a grillrácson mindkét oldalon átsütjük.(A sütési idő kb.12 perc)A lazacszeletekre vajrózsát helyezünk és citromkarikával díszítve tálaljuk. Grillezett főtt burgonya a hozzáillő köret


Kategória: Halas ételek receptjei


A grillezett lazac petrezselymes vajjal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook