Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Görög húscipó recept

Görög húscipó recept

Elkészítési idő 45 perc

A Görög húscipó hozzávalói:
60 dkg darált hús (marha és birka vegyesen),
1 tojás,
1 zsemle,
10 dkg feta sajt,
10 dkg csiperkegomba,
1 fej hagyma,
2 gerezd fokhagyma,
só,
pirospaprika,
reszelt citromhéj,
olaj


A Görög húscipó elkészítési módja:
A szikkadt zsemlét vízbe áztatjuk. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombát. A darált húst összegyúrjuk a kinyomkodott zsemlével, a tojással, a párolt hagymával és gombával. Zúzott fokhagymával, sóval, pirospaprikával, reszelt citromhéjjal fűszerezzük. A masszát jól összegyúrjuk, felét kiolajozott tepsibe simítjuk. Ráhalmozzuk a kockára vágott feta sajtot, majd beborítjuk a maradék húsmasszával. Vizes kézzel cipóvá formáljuk, olajjal meglocsoljuk és forró sütőben pirosra sütjük. Hasábburgonyával és salátával kínáljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A görög húscipó elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook