Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Bácskai gombócleves recept

Bácskai gombócleves recept

A Bácskai gombócleves hozzávalói:
30 dkg főtt áttört burgonya,
15 dkg liszt,
5 dkg zsir
3 tojás,
örölt bors,
reszelt szerecsen dió
5 dkg füstölt szalonna
1 nagy hagyma
pirospaprika
20 dkg sárgarépa
1 cs.leveszöldség
20 dkg füstölt kolbász
petrezselyem
örölt bors
reszelt szerecsendió
3 gerezd fokhagyma


A Bácskai gombócleves elkészítési módja:
A burgonyából ,lisztből,tojásból,a zsírral borssal,szerecsendióval tésztát készitünk,és diónyi gombócokat formálunk.A kockára vágott szalonnát megsütjük,hozzáadjuk az apró kockára vágott hagymát,és megpároljuk.Megszórom pirospaprikával,kb 1 dl vizzel felengedem,és jól összeforralom.Belerakom a kockára vágott zöldségeket,a karikára vágott kolbászt,vegetát.Felengedem vizzel,és ha forr,belerakom a gombócokat.Borssal, szerecsendióval,fokhagymával ízesitem.Végül megszórom a petrezselyemmel.

Van amikor csak vegetával készitem!


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A bácskai gombócleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook