Főoldal » Receptek » Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei » Gombás-tojásos krém melegszendvicsre recept

Gombás-tojásos krém melegszendvicsre recept

A Gombás-tojásos krém melegszendvicsre hozzávalói:
2 doboz gombakonzerv (szeletelt)
1 közepes fej hagyma negyede
1 db tojás (nyers)
4 db főtt tojás
néhány evőkanál tejföl
2 teáskanál mustár
esetleg reszelt sajt

bors
olaj


A Gombás-tojásos krém melegszendvicsre elkészítési módja:
A hagymát nagyon apróra vágom, és kevés olajon egy serpenyőben szépen megpárolom (tényleg nem kell bele sok hagyma). Ha üveges-puha, akkor ráöntöm a gomakonzerveket, levükkel együtt, és addig sütöm, amíg teljesen elfő a leve. Ha ez kész, akkor hozzákeverem a villával összetört főtt tojáskat, a mustárt, a fűszereket, és annyi tejfölt, hogy krémes, de ne túl híg masszát kapjak. A nyers tojást is beledolgozom, és ha éppen van otthon, akkor egy kis sajtot is reszelek hozzá. A krémet kenyerekre halmozom, jó bőven, azután mehetnek az előmelegített sütőbe (érdemes nem a szendvicssütőben készíteni, hanem a rendes sütőben, hogy a kenyerek alja is picit megpiruljon). Addig sütöm, amíg a krém megszilárdul, és a teteje megszínesedik.


Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei


A gombás-tojásos krém melegszendvicsre elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook