Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Gombamártás tejszínnel recept

Gombamártás tejszínnel recept

A Gombamártás tejszínnel hozzávalói:
50 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
kb. 1 evőkanál liszt
2 dl főzőtejszín
só bors
petrezselyem


A Gombamártás tejszínnel elkészítési módja:
A hagymát apróra, a gombát vékony szeletekre vágom. Kevés olajon megfuttatom a hagymát, ráteszem a gombát, sózom, borsozom, hozzáteszem a petrezselymet, és addig főzöm, míg csak egy kevés lé van a serpenyőben. Ekkor megszórom a liszttel, kicsit megpirítom, majd ráöntöm a tejszínt. Addig főzöm, amíg kellemes, krémes állaga lesz. Nagyon finom kísérője sülteknek, de rizzsel is finom.

Ha kicsit sűrűbbre főzzük, kenyérre kenhetjük, és reszelt sajttal megszórva melegszendvicsnek is kitűnő.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A gombamártás tejszínnel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook