Főoldal » Receptek » Kenyerek, péksütemények receptjei » Gluténmentes kenyér. recept

Gluténmentes kenyér. recept

A Gluténmentes kenyér. hozzávalói:
Schär Mix B liszt!!!

4 dkg friss élesztő
1 kk só
1 kk cukor
kb 1/2 liter víz
1,5 dl olaj
18 púpos evőkanál liszt
3 őzgerincforma
disznózsír a forma kikenéséhez


Gluténmentes kenyér.

A Gluténmentes kenyér. elkészítési módja:
Felfuttatom az élesztőt 1 kk cukorral. Részletekben adom hozzá a lisztet, vizet, olajat, sót. Nem kemény a tészta, ragadós, fakanállal keverem, kanállal rakom a zsírral kikent 3 őzgerincbe. Fél órát hagyom kelni. Megvizezem a tészta tetejét és megy be a sütőbe. 10 percig 100 fok majd 200 fokra állítom a hőmérsékletet. 1 óra sütés.

De lehet másik sütő jobban melegít, ha szép barna a teteje kész a kenyér.


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


A gluténmentes kenyér. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook