Gipszlenyomat (beszélgetés)
az a cél :) hogy öntőformám legyen.
ezért is szerettem volna tudni, hogy az a gél alapú mennyire tartós... ha egyáltalán használható :)
értem :)
viszont én nagyon szeretném, ha nem negatív lenne... ez meg így nem megy.
viszont ha máshogy nem sikerül, akkor ez marad :/
óóóóóóóóóóóóóóó, nemár!!!
(remélhetőleg alszik majd annyit a prücsök, hogy el tudjak jáccani a talpikájával :))
de a sóliszt-gyurmát hogy szeded le a megkötött gipszről?
hiszen az is megszilárdul...
akkor már tényleg sima natúr gyurma kellene.
Szia,
Én is megvettem a készletet, nem akarlak elkeseríteni, de olyan száraz volt a benne lévő agyag (hiába vizeztem) még én sem, nemhogy a fiam tappancsát bele tudtam volna nyomni :S -> más is így járt vele :(
Azóta én is a só-liszt gyurmában gondolkozom, és majd a megmaradt gipszel kiöntöm :S
csak só-liszt
én fogtam a lányom a párom meg nyomta a kezét bele és a lábát
utána vagy kisütöd,hogy kiszáradjon,vagy mi a radiátorra tettük!
kicsit megrepedt,de nem tört el
csináltunk a hátuljára keretet,hogy valami megtartsa
köszi...
lehet, hogy beszerzek gyurmát is... ha nem kell, unokahugom még mindig el tud majd vele játszogatni :)
Én gyurmából csináltam a negatív formát. Ezt le tudod fejteni a gipszről, és ha kiegyengeted, többször is felhasználható.
Bevallom, kipróbáltam a gélt, de nekem nem jött össze. Mondjuk, a kisfiam 10 hónapos volt, nem tudtam a mancsát egyenes ujjakkal belenyomni a gélbe. Mindig belemarkolt.
Ráadásul, amivel én próbálkoztam, gyárilag elég kevés gél volt benne, talán 1/2 cm vastag lehetett...
mmint hogy mit? hogyan?
most hirtelen az jutott eszembe, hogy sóliszt-gyurma... és abba nyomtad bele a kis kezét/lábát?
én lisztből csináltam:)
kicsit olcsóbb
Vettem egy készletet, amivel baba kezéről/lábáról lehet lenyomatot készíteni (másról is persze, csak így elvakult anyukáknak drágábbért el lehet adni :)).
Arra volnék kíváncsi, hogy az a gél, amibe lényegében a negatív lenyomatot készítjük, mennyire tartós?
A gipszről le lehet szedni egyben, vagy csak darabokban lefejteni?
Baba ugyan még nincs, de majd karácsonyi ajándék lenne... és hát egyszerűbb (olcsóbb) lenne egy negatívból legyártani a nagyiknak/dédiknek, mint esetleg még venni vagy 5 ilyet...