Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Gazpacho (Spanyol zöldségleves ) recept

Gazpacho (Spanyol zöldségleves ) recept

Elkészítési idő 30 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Gazpacho (Spanyol zöldségleves ) hozzávalói:
1kg paradicsom (lédús)
1db kígyó uborka
2fej fokhagyma
1db vöröshagyma
1kanál olívaolaj

borssal ízlés szerint ízesíthető


A Gazpacho (Spanyol zöldségleves ) elkészítési módja:
A spanyolok finom és egyszerűen elkészíthető nemzeti étele. Meghámozom a paradicsomot és apró darabokra vágom, ugyanezt teszem a kígyó uborkával. Felaprítom a hagymát és a fokhagymát. Kézi mixerrel összeturmixolom a fentebb említett hozzávalókat, majd amikor már "leveses" állagú, megfűszerezem borssal és hozzá adok 1 kanál olívaolajat.Folytatom a turmixolást, amíg teljesen össze nem áll. Fogyasztás előtt berakom a hűtőbe 10-15percre.

Bár a spanyolok hagyományosan meghámozzák a zöldséget,az sem probléma, ha hámozatlanul kerülnek bele a levesbe.

Pirított kenyér kockákkal is meg lehet bolondítani ez a levest!

Remélem mindenkinek elnyerte a tetszését!


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A gazpacho (spanyol zöldségleves ) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook