Game over (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Game over
Többszáz videó játékkal játszottam már. De sosem jutott volna eszembe, hogy azt életben is száguldozzak az autókkal, vagy fegyverrel emberekre lőjek ,rájuk vadászak.
A játék nálam addig tart,míg ki nem kapcsolom a gépet, utána már eszembe sem jut soha.
Gondolom így a normális.
Néhány előző írásod szerintem bírt irodalmi értékkel, de ez nem.
Fikciónak nem jó. Olyan,mint egy bűnügyi esetleírás. Akár Kovács 2 János törzsőrmester is írhatta volna.
Minden vicc nélkül túl vagyok mindkettőn. 7 éves koromtól videojátékokkal játszom. 18 évesen kipróbáltam ezt azt utána főiskolán is nyomtunk ezt azt. Ittunk is (néha részegen mentünk be előadásra. De lediplomáztam 4-esre. Nem vagyok elveszve. Lehet ezt jól is csinálni. Nem kell túl dramatizálni. :D
Nekem inkább egy jellemtelen ember bukása ez az iromány. Semmi tanulsága nincs.
Igen, azt hiszem akinek van mai fiatal/serdülő gyereke, annak ismerős lehet a téma. De azért megnyugtatásul, nem minden számítógép és "lövöldözős játék" imádóból lesz kábítószeres gyilkos. Ez a történet inkább csak egy lehetséges magyarázat azokra az agresszív történésekre, amikre időnként nem tudunk magyarázatot.
Hiszen, ha arra gondolunk, hogy a játékpisztollyal vagy fa karddal viaskodó gyerekekből sem mindegyikből lesz bankrabló és macsétás dühöngő, hanem tisztességes felnőtt, akkor nyugodtan hihetjük azt is, hogy az a gyerek aki szereti a számítógépes stratégiai játékokat (mert a legtöbbje erről és nem a horrorisztikus öldöklésről szól) logikusan és problémákat átlátó gondolkodású, korának megfelelő érettséggel bíró felnőtt lesz. :)
MOndanivaló?
Elkúrt fiatal élet reload nélkül.
Igen, valószínű, hogy az, és nem értem, hogy miért volt szükség egy ilyen írásra....
Na, végre nem vagyok egyedül:DDD
Akkor nem csak minket kerül el a drog:D
És igen! Ha a mai fiatalok olyan rosszak, akkor bizony mi tehetünk róla, mert mi neveljük őket ilyenné.
Sajnos nekem volt egy ismerősöm, aki drogozott, de ő nem a mai fiatalokhoz tartozna, ha élne, hanem ahhoz, akik nevelik a mai fiatalokat...
Nem tudom, de szerintem valami klisékből és sztereotípiákból összetákolt tanmese. Annak is elég közepes és közhelyes.
Elég széles az ismerőseim köre, egyetlen egy drogos középiskolás vagy egyetemista sincs közöttük. Azzal meg meglehetősen tele a hócipőm, amikor felteszik a "mai fiatalok" lemezt. Semmivel sem rosszabbak, mint a korábbiak, a rossz hír pedig, hogy ez előző generációk nevelték. Ha silányak, akkor rossz munkát végeztek.
Egyébként álmomból felverve is fel tudnék sorolni legalább tizet, aki huszonévesen már igen komoly sikereket elértek. És nem drogoznak. Van közöttük divattervező, színész, grafikus, IT startupper. Olyan is, akinek diplomája sincs, de tudja, hogy mit miért csinál.
Most ez mi volt?
Egy fikció?
Gondolom igen, mert nem hallottam ilyet a TV-ben.
Nem tudom mit lehet tenni. Szerencsére az én életemből ez kimaradt. Bár az én gyerekem nem ilyen okos, de a drog sosem érdekelte.
Még általános iskolába az első napon volt egy drog felvilágosítás. Nem tudom mit mondtak ott a gyerekeknek (6-7 éveseknek), de az én fiam úgy megijedt, hogy azóta is kerüli nem csak a drogot, de azokat is, akik drogoznak, füveznek, stb.
Az is igaz, hogy nálunk, a mi családunkban nem is láthatott, hallhatott jót az ilyenekről. Hogy mi számított nem tudom, de sem drog, sem pia, azaz pia van, de ha iszik, akkor is csak bizonyos mennyiséget, részegre sosem issza magát.
Remélem nem fog ilyen történni, mert ugye ez inkább amerikás valami.....
Tanulságos.
Ezért kell a beszélgetés a családon belül.Pénzben nem kifejezhető értéke van ha figyelünk a másikra és meghallgatjuk.Ezt kicsi gyerekként még megteszik.Próbáljuk ezt megőrizni,hogy jól érezze magát köztünk és ne tévedjen egy másik világba.
Nem a gép itt a hibás meg a lövöldözős játékok. Hanem a nevelés hiánya....
nem az a nevelés, hogy szorgalmasan eljárok dolgozni, és mindent megveszek a gyereknek, hagyom tvzni egyedül meg ráfogom a számítógépre... az már a pórcselekvés a tényeges élő kapcsolatok helyett ha túlzásba esik. a drog, ivás szintén. Ha nem tanul az egyetemen vki, akkor eleve nem olyanra ment ami érdekli. Ugyanis a felsőoktatás nagyon nem kötelező...
összességében, igen a szülők hibája nagyobb részt az ilyen történet. mert nem nevelték csak tartották mint eg kiállítási tárgyat aygereket. ha a nagyobb családban, vagy a tanárok között nincs követhető vezéregyéniség, akkor igen, szülői minta nélkül durva dolgok lesznek.
ennek semmi köze a lövöldözős játékokhoz, meg a horrorfilmekhez. a józan belátás hiányához van...
Ez a befolyásolható gyenge jellemű emberekkel történik meg... mondhatni maga alatt vágta a fát, de itt a szülőket sem lehet hibáztatni, hiszen nem volt a kezükben az irányítás.
Az önpusztítás egy döntés, kérdés mikor szállsz ki és milyen veszteséggel (mert nyerni ugye nem lehet vele. Tapasztalat.)
A videojátékok hibáztatása meg kb akkora hülyeség mint pl a marhákat hibáztatni, hogy van hamburger..
Miért történik egy jól tanuló, okos, értelmes, szorgalmas fiúval ez? Mit lehet tenni, hogy meg lehessen akadályozni a drogozást, ivást?
Ha a szülő tiltja annál jobban akarja... el kéne vinni elvonóra, hogy lássa hova fog jutni ha folytatja?
Még nincs gyerekem, de amikor ilyen történetet olvasok mindig megrémülök, hogy mi lesz ha majd az én gyerekem is belekeveredik egy rossz bandába... :-(