Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Galyasági pecsenye recept

Galyasági pecsenye recept

Elkészítési idő 60 perc

A Galyasági pecsenye hozzávalói:
( 6 személyre): 12 szelet sertéskaraj
1 nagy fej fokhagyma ( kb.6-10 gerezd)
8-10 szem egész fekete bors
1 púpozott evőkanál kissé csípős fűszerpaprika ( vagy csípős paprikakrém)
1 dl
étolaj ( vagy 2 evőkanál sertészsír) 3-4 evőkanál liszt
2-3 db
babérlevél
ízlés szerint só
őrölt fekete bors
csipetnyi borsikafű.


A Galyasági pecsenye elkészítési módja:
A hússzeleteket kiklopfoljuk, majd megszórjuk ör9kt fekete borssal, finom sóval és lisztbe mártjuk. A zsiradékot felforrósítjuk és hússzeletek mindkét oldalát kissé megpirítjuk, majd kizsírozott tepsibe szedjük.A hússzeletekre öntjük a visszamaradó zsírt is. A hússzeletek tetejét megszórjuk a zúzott ( reszelt )fokhagymával, a szemes borssal, valamint a a babérlevéllel. Magasabb hőmérsékleten a tepsit rázogatva 2-3 percig pirítjuk a hússzeleteket, majd a tűzről lehúzzuk a tepsit hagyjuk kihűlni.A tetejét megszórjuk fűszerpaprikával és félre tesszük.A visszamaradó zsiradékhoz hozzáadjuk a maradék fűszerpaprikát, csipetnyi csombort és jól elkeverjük, mártást készítünk. A szeleteket visszarakva a mártással megöntözzük és kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. Sült burgonya, zöld saláta illik hozzá.


Kategória: Húsételek receptjei


A galyasági pecsenye elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook