Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Galyasági gombakrémleves recept

Galyasági gombakrémleves recept

Elkészítési idő 60 perc

A Galyasági gombakrémleves hozzávalói:
50 dkg mezei szegfűgomba
(csiperke, sárga rókagomba, stb.)
10 dkg zeller
1 fej vöröshagyma,10 dkg sárgarépa
15 dkg cukkini
2 dl főzőtejszín
3 evőkanál napraforgó olaj
1 csokor petrezselyemzöld
Ízlés szerint: só
őrölt fekete bors
fűszerpaprika


A Galyasági gombakrémleves elkészítési módja:
A gombát alaposan megmossuk, lecsurgatjuk, felkockázzuk. Olajon az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk, majd hozzárakva a gombát tovább pirítjuk. Ha kész megszórjuk fűszerpaprikával, elkeverjük és aláöntünk egy kevés vizet. Belerakjuk a felkockázott sárgarépát és a zellert, majd annyi vizet öntünk hozzá, amennyi jól ellepi. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Amikor a zöldségek már majdnem megpuhultak, a felkarikázott cukkinit is beletesszük és az egészet puhára főzzük. Ha kissé meghűlt összeturmixoljuk, miközben a tejszínt is belecsurgatjuk. A tűzhelyre téve felrottyantjuk. Szükség esetén kevés vizet - esetleg kevés tejfölt is - tehetünk bele, majd utánaízesíthetjük ha szükséges. Apróra vágott petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk. Külön adhatunk hozzá pirított zsemle vagy kenyérkockákat, reszelt kemény sajtot, vagy citromlevet is.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A galyasági gombakrémleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook