Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Csirkeleves bográcsban recept

Csirkeleves bográcsban recept

Elkészítési idő 90 perc

A Csirkeleves bográcsban hozzávalói:
2 db kisebb csirke
2 fej vöröshagyma
1 evőkanál fűszerpaprika
1 db paradicsom
2 db paprika
1 csokor petrezselyemlevél
1 db tojás
3 evőkanál liszt

bors
köménymag
ízlés szerint.


A Csirkeleves bográcsban elkészítési módja:
A csirkét hideg vízben többször átmossuk, feldaraboljuk, lecsöpögtetjük. Az olvasztott zsírban megfonnyasztjuk a vöröshagymát, a csíkokra vágott paprikát, a húsdarabokat. Beletesszük a sót, borsot, köménymagot. Együtt pirítjuk. Rászórjuk a fűszerpaprikát, felengedjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. A húst puhára főzzük. A tojást kevés sóval felverjük, és liszttel elkeverve galuskatésztát készítünk. Ha a hús megfőtt, 3-3.5 liter forró vízzel felengedjük. Felfőzzük, és apró galuskákat szaggatunk bele. Ha a galuska megfőtt apróra vágott petrezselyemlevelet szórunk rá. Ezzel is felforraljuk, majd levesszük a tűzről. Forrón, bográcsból, friss kenyérrel kínáljuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A csirkeleves bográcsban elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook