Galéria a lakásban (beszélgetés)
Egy generálkivitelező mindent megold. Nem olcsó,mert val.szeg. alvállalkozókat is hívna,de egyszerre mindent megcsinál(nak).
Sajnos a párom nem ér rá,pedig generál kivitelező.:(
A földszinti lakásoknál a fal azért salétromosodik általában, mert nedvességet kap.
Sok pesti bérház földszinti lakásának ez az átka. Baj van az alapok szigetelésével. (mert hogy az nincs)
a vízszerelőt már nem is említem
szóval, komlett felújítás
vagy eladod ebben az állapotában, és ha mázlid van, akkor tudsz venni egy valamivel jobbat
egyébként a salétromos fal a leggázabb, mert ha ennek az okát nem találod meg és nemszünteted meg, akkor az mindig elő fog jönni (gondolom földszinti a lakás)
ja és villanyszerelő!!!
ha ilyen állapotban van a lakás, akkor az elektromos hálózat is őskori lehet (valószínűleg az egészet át kell húznia új vezetékek kiépítésével)
kőműves
hidegburkoló
parkettás
asztlalos
gázszerelő
festő
(nagyjából ez a sorrend, de bizonyos szakaszokban egyszerre is tudnak ügyködni, hogy haladjon a munka)
Létezik olyan kivitelező, akinek van minden szakmára szakembere.
Kérjél ilyen cégektől árajánlatokat.
Lehet, hogy most marha rondán néz ki a lakás,de hidd el ez csak a látszat.
A végeredmény lehet nagyon gyönyörű is.
1.) Konvektor, mert jön a hideg és te is megfagysz és ráadásul a lakásnak sem ártana kicsit száradnia.
2.) Szétbontani ami nem kell. Ha jól értem, akkor a galériára nincs szükséged, így azt le kell bontani.
3.) Parkettát felszedni és felönteni valami padló kiegyenlítővel,
4.) Festés, mázolás, persze előtte a fal lekezelése valami gombaölővel.
5.) Parketta
Ha mégis kell a galéria, akkor a parkettázás előtt.
És ezek után megkérdezném, hogy mi van a többi helységgel? Azok milyen állapotban vannak?
Én parkettához, galériához asztalost hívnék.
Ha laminált padlózni akarsz, akkor azt bárki meg tudja csinálni.
Gázszerelő mindenképp kell!
A festés sem nagy dolog, max. a fal lekezelése.
Nem tudom, hogy állsz anyagilag, de gondolkodj el azon, hátha van ismerősöd ezekre a munkákra.
Mi magunknak szoktunk szinte mindent csinálni, kivéve a gázszerelést.
Igazából azért kértem tanácsot, mert akik galériával foglalkoznak, itt a neten azt igérik, hogy felmérés, tervezés, stb. tán 1 nap alatt kész.
namost, akkor hogy is va ez.
Most kitalálom - erre irányul a kérdésem a menetére
1. galéria szétszed
2. konvektor leszed -javíttat, vagy új
3. fest, mázol
4. parkettáztat
5. galéria
6. konvektor
mondom, csak kitaláltam a sorrendet
Galéria igénytelen: nem tudom mi tartja, és mi van középen, de felül házilag lerakott parketta van, ami enyhén szólva hézagos. Alulról pedig kerítésléc! komolyan, amilyet az OBI-ban árulnak. előlről nézve ez kb 30 cm magas, maga a galéria lapja, és előlről be van fedve lambéria lécekkel, ami - természetesen - nem egyforma hosszú, thát csálé. az alja, és az eleje házilag van lefeste, de úgy, hogy látni ez már 5-ször 5 féle színnel történt.
A lépcsŐ, hát nem bír ki egy 80 kg-os felnőttet
1. a fal (kômûves)
2. a gáz (gázszerelô)
3. a parketta (melegburkoló)
4. a galéria (asztalos).
Gyanítom, a parketta csak tüzifának jó, ehelyett mást rakatnék le.
Ezután jöhet a galéria.
1.kőműves vagy szobafestő.
!nálunk mind a kettő dolgozott már)
2.Parketta,csere.
3.nem tudom,nekünk is van galériánk,de az jó,nem tudom milyen az igénytelen.
4.értelemszerűen,gázszerelő.
5.ex férjet kinyírni;)
Sziasztok!
Hátha van itt olyan hölgy olvasó, akinek a családjában található olyan férfi ember, akitől meg tudná kérdezni a következőket (nagyon hálás lennék érte)
A férjem eladta a fejem felől a lakást, és a "nekem járó" részből vettem - még tavaly - 1 (igazából nem nevezném ennek) lakást.
A dolog több sebből vérzik, most mégis egy kevésbé fontos, gologra kérdeznék rá. A választól függ, hogy gyüjtők pénzt, és megcsináltatom, vagy továbbállok...
Adott 1 szoba
1. aminek az egyik fala salétromos
2.a parketta több hónapig víz alatt volt, tehát a szoba egy domb
3.és a felében van egy igénytelen galéria
+1. a konvektor iszonyatosan igénytelenül van bekötve, nem tudom, meg se merem próbáli, hogy működik-e
A kérdések adotta. Mi lenne a sorrend.Létezik-e olyan kivitelező. aki mind a 4 problémát orvosolja?
Köszi a segítséget Judit