Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Főzés nélküli ebédek ebben a melegben? fórum

Főzés nélküli ebédek ebben a melegben? (beszélgetős fórum)


1 2
2012. júl. 4. 08:24
Teljesen imádom ám ezt a fórumot,engem a férjem beállított vasárnap rántott húst sütni,hát majdnem válás lett a vége,soha többé 25 fok fölött :D
2012. júl. 4. 08:23
Fagyit kell enni:D
14. b7f7648620 (válaszként erre: 11. - Ficánka5)
2012. júl. 4. 08:23
Vagy kevés főzéssel.
13. 1f54aa1f71 (válaszként erre: 11. - Ficánka5)
2012. júl. 4. 08:22
de:-)
2012. júl. 4. 08:22
Köszi a tippeket, a tésztát nem részesítem előnyben, mert hízlal és fél óra múlva meg éhes leszek....még várom a tippeket, az eddieket megjegyzem.
2012. júl. 4. 08:22
Na de most nem arról kérdezett, hogy főzés nélkül mit lehet készíteni???
10. 07016ed7ac (válaszként erre: 8. - Ficánka5)
2012. júl. 4. 08:22

JAjj,igen,egy jó kis hideg uborkaleves,mi majdnem úgy csináljuk,mint a tzatzikit,csak tejjel hígabbra :)

Ha szánsz 10 percet a csirke megsütésére,feldarabolva,akkor gyros,a sparban lehet kapni 300ftért pitát hozzá,3 db van egy csomagban.

9. githaj (válaszként erre: 5. - Githaj)
2012. júl. 4. 08:21
tavalyi hidegen, melegen☺☺☺
2012. júl. 4. 08:19

Azért egy nagyobb adag tésztát ki lehet főzni, és a hűtőben tárolva naponta felhasználni.

Ebben az esetben az a lényeg, hogy zsiradékot nem szabad tenni a főzővízbe, hanem ha megfőtt, addig engedni rá a hideg vizet, amig teljesen ki nem hűl.

Így nem fog összetapadni, és az ilyen-olyan szószok jól fognak rá tapadni.


Ebből a tésztából lehet aztán különféle tésztasalátát készíteni joghurttal, tejföllel sós és édes változatban is.A lehetőségeknek csak a képzelet, vagy az izlés szab határt.


Levesnek nyersen uborkaleves, kovászos uborka krémleves, paradicsomleves és az általad is említett gyümölcslevesek.

7. 07016ed7ac (válaszként erre: 1. - 1f54aa1f71)
2012. júl. 4. 08:19
Saláta,(jégsaláta,uborka,paradicsom,sajtkocka,sonkakocka,öntet), Hot dog (hosszú zsömle,virsli,reszelt sajt,szósz), bruschetta (pirított kenyér,fokhagymás,oregánós apróra vágott paradicsom sajttal a tetejére)..mi ezt ettük a héten,de még jár az agyam..:)
2012. júl. 4. 08:18
Ananászkonzerves vagy barackkonzerves csirke vagy pulykahúscsíkok serpenyőben. kb. 15 perc alatt készen van. Kevés olajon csíkokra vágott csirke v pulykahúst átsütünk , só, bors mehet rá, majd a lecsepegtetett gyümölcskonzerv. Ezzel is kicsit összesütni. Pirítóssal is eheted, ha nem akarsz a rizsköret főzésével bemelegíteni.
2012. júl. 4. 08:18
lecsó
4. b7f7648620 (válaszként erre: 2. - B7f7648620)
2012. júl. 4. 08:14
A főtt tésztáról a vizet nagyon alaposan le kell csepegtetni mielőtt a hagymás virslihez teszed.
3. gne2
2012. júl. 4. 08:13

Leves helyett szoktam adni ilyenkor hűtött rostoslevet, vagy fagyasztott gyümölcsökből tejes, tejszínes turmixot, hígra készítve.

Érdemes este megfőzni olyat, ami 2 napra is kitart és hidegen is jó. Pl nálunk szeretik a paradicsomos húsgombócot. Második nap a húsgombócokból spagetti feltét lesz, esetleg pörkölt helyett főzelékhez esszük meg.

2012. júl. 4. 08:13
Tésztasaláta. Engedj meleg vizet a csapból a fazékba, néhány perc múlva forrni kezd, főzz benne tésztát. Felvágott hagymát és karikára vágott virslit piríts kevés olajon 3-4 percig. Keverd össze a tésztával , tegyél rá tejfölt és sót , majd tedd be a hűtőbe. Ha lehűlt akkor már eheted is akár pirítós kenyérrel is.
2012. júl. 4. 08:09

Tegnap jól "befűtöttem" a konyhát, pedig anélkül is szauna volt...

Úgy döntöttem ezen a héten olyan kajákat csinálok, amiket egyáltalán nem kell főzni vagy max egy icipicit.


A gyümölcslevesen kívül a halas saláta jutott még az eszembe, esetleg tudnátok tippeket adni?

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook