Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Fórumozás, de hogyan? fórum

Fórumozás, de hogyan? (beszélgetés)

❮❮ ... 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 ... ❯❯
2009. aug. 13. 14:17

Azt olvastam valahol, hogy a tehéntejben lévő kalcium olyan kötésben van, hogy az emberi szervezet nem tud mit kezdeni vele. Szóval csak kijön alul. És csak azért nem leszünk betegek tőle, mert kifejlődött valami olyan mikroorganizmus a beleinkben, ami ezt megakadályozza.

Sőt, a Testkontrollban az is benne van, hogy a tehéntejtől a gyomor falán egy plusz nyálkás réteg rakódik le, és egy csomó problémát okozhat.

Aztán, hogy ezekből mi igaz, meg mi nem, az rejtély...

Mindettől függetlenül fogyasztunk tejtermékeket, mert nagyon szeretjük őket. Nekem pl. majd' minden reggelim 1 szelet baracklekváros kenyér meg egy pohár tej.

Amikor ittam kávét (most a homeo-s cuccok miatt nem lehet), azt is tejjel ittam.

505. garamond (válaszként erre: 504. - Sylvia81)
2009. aug. 13. 14:15
Nem olvastad Lenkei Gábor könyvét? Már megjelent a következő is, amit még én sem, de az első döbbenetes tényeket tartalmaz, többek között a vitaminfogyasztást is boncolgatja. Ajánlom figyelmedbe, nagyon elgondolkodtató könyv.
2009. aug. 13. 14:12
A homeopatánk szerint pl. a napi 60mg Cvitamin rettenetesen kevés. Kiarámnak 2x250, nekem 2x1000 mg-ot javasolt...
503. garamond (válaszként erre: 498. - Huszka)
2009. aug. 13. 14:11

Csak azért gondoltam a Ca-ra, mert minden gyerekeknek szánt cuccban fennen hirdetik, hogy Ca tartalmú és ezért mennyire egészséges. Ca-os csoki, müzli,... mittomén.

Egyébként én is gondoltam már rá, hogy nem lehetne eltartani az ásványvizeket tartósítás nélkül. Én egyébként bubi nélkülit fogyasztok, mert refluxom van, és a bubi még több savat csinál.

502. huszka (válaszként erre: 501. - Sylvia81)
2009. aug. 13. 14:07
Hát jah :)))) De tényleg nem vagyok szakértő..leírtam, amit hallottam...
501. Sylvia81 (válaszként erre: 500. - Huszka)
2009. aug. 13. 14:04
Na, ja. Ne vegyünk levegőt! :D
500. huszka (válaszként erre: 499. - Sylvia81)
2009. aug. 13. 13:41

Szerintem azért, mertha felbontod, akkor már nem lesz légmentes és akkor sem egy ültő helyedben iszod meg..

RDA pedig a napi ajánlott mennyiséget adja meg és nem minimumot..én legalábbis így olvastam. Van, amiből túladagolás esetén baj is lehet. Én még sosem foglalkoztam ilyennel és ezek utána sem szándékozom. Az én témám a probis bacik, nem az ásványvizek :))) Ja és palackozás során is lehet fertőzés...szóval, ma már semmi sem biztonságos :)))

2009. aug. 13. 13:05

A magas ásványi tartalmú csak akkor nem egészséges, ha napi 5-6 litert iszol. Én ezt olvastam. De javíts ki! Ezzel együtt nem iszom, csak olyat, ami 700mg alatt van...

Az RDA mindenből a minimumot adja meg, de hát a mai világban az édeskevés, szerintem... Vagy ebben is tévedek?

És miért kéne a légmentesen lezárt üvegbe tartósító? Ezt nem értem... De lehet, hogy én vagyok a kiskrumpli! Sose tanultam ilyesmiket...

498. huszka (válaszként erre: 497. - Garamond)
2009. aug. 13. 13:00

Ebben a joghurtban nincs is kalcium :) Van cink, jód, magnézium, vanádium, molibdén, mangán, vas, szelén, réz, kobalt.. ez csak még "kísérleti" fázisban van. Egyébként nem értek hozzá :)

Az ásványvízről az egyik tanárom azt mondta, hogy nem szabad magas ásványi anyag tartalmút inni, mert nem egészséges...és érdemesebb bubisat venni és abból kikeverni a bubit, mert a szénsav fertőtlenít, a mentesben pedig kell lenni vmi tartósítószernek..

497. garamond (válaszként erre: 496. - Huszka)
2009. aug. 13. 12:54
Az jutott eszembe erről, hogy mi csak ásványvizet iszunk már évek óta. És váltogatjuk. Minden véreredményem azt mutatja viszont, hogy kevés a Ca. A joghurt vajon mennyi nyomelemet tud pótolni akkor? Vagy nem jó nyomon vok?
496. huszka
2009. aug. 13. 12:50

Garamond...hát azért, hogy ne csak baci legyen benne, hanem a nyomelemek ajánlott napi bevitelének 20%-a. :) Mert az jó :)))

Cickány..olvastam és oda is fogok figyelni rá...köszi :)

2009. aug. 13. 12:41

A csülkös bab valóban jó kaja, annak, aki szereti. Én úgy szeretem, ahogy Apukám a lencsét: alul a kaja, felül a tányér.

De annak, aki szereti, egészségére! ;)

494. garamond (válaszként erre: 490. - Cickány64)
2009. aug. 13. 12:17
Múlt héten én is főztem, nagyon finom lett. Jó kis magyaros kaja. Jó étvágyat!
2009. aug. 13. 12:17

Ja, és nemtomki kérdésére válaszolva: nem tudok németül. Azaz sokmindent megértek, de csak az iskolai németet, Bécsben meg osztrákul beszélnek... Szóval lesz bajom, ha kiköltözünk... De szerencsére van valami tanfolyam az ottani munkaügyin, kifejezetten betelepülteknek, amit úgyis "kér" a munkáltató. Majd ha muszáj lesz, úgyis megtanulok. Azaz csak az aktív szókincsemet kell edzeni. És addig nincs is nagy gond, míg itthon karattyolok magamnak, csak más ne hallja!

De hát kint úgyse nagyon lesz senki, akivel magyarul lehet beszélni. Egy ismerősöm mondta mindig, hogy akit sokat dobálnak sz@rral, arra valami úgyis ráragad. Én is ebben bízom! :D

2009. aug. 13. 12:12
Mi is Zeg-ről származunk a párommal, azért is ott lesz a nagy nap. Bár elsősorban anyagi oka van: így kell a legkevesebb embert (kb.20-30!!!) elszállásolni. Ilyenkor kicsit bánom, hogy szertendődeszanaszéjjel :) van a család. Anyukám Debrecen mellől származik, a párom anyukája meg Németországból.
2009. aug. 13. 11:53
én laktam Zalaegerszegen:-) ott szereztem a jogsim is,kimondottan szerettem azt a várost!!!
490. cickány64 (válaszként erre: 489. - Garamond)
2009. aug. 13. 11:52
félig!!!most vettem ki a csülköt,tettem bele a többi cuccot/fejtős bab, répa, zeller,stb/és még picit rotyog!
489. garamond (válaszként erre: 488. - Cickány64)
2009. aug. 13. 11:41
kész van már az a csülkös bab?
488. cickány64 (válaszként erre: 485. - Huszka)
2009. aug. 13. 11:40
hát elég bonyolultat dolgozol!olvastad a babás dologról is amit írtam?komolyan gondoltam.
487. garamond (válaszként erre: 484. - Sylvia81)
2009. aug. 13. 11:40

Lagzi lesz? Jaj, már úgy táncolnék egyet az asztalon, de nálunk nincs kilátásban egyenlőre.

Zalaegerszeg meg nagyon szép. Voltam ott még megboldogult 15 éves koromban építőtáborban és egyből a szívemhez nőtt az a város. Akkor biztos jól beszélsz németül, ha ki akartok menni.

486. garamond (válaszként erre: 485. - Huszka)
2009. aug. 13. 11:36
És abba miért kell nyomelemeket tenni? Hát nem natúr? Tényleg érdekel és nem vok a témában elmélyedve.
485. huszka
2009. aug. 13. 11:11

Sziasztok! :)

Cickány: nem vagyok sem vegyész, se tehenészjány :))) Eredetileg agrármérnök vagyok és ezen belül is állatbiotechnológus..tehát inkább értenék a mesterséges megtermékenyítés, klónozás stb dolgokhoz, mint az állattenéyztéshez, kertészethez, növénytermesztéshez :) Jelenleg egy élelmiszerlaborban dolgozom...ez a joghurtos nyomelemes dolog csak ilyen mellékvágány, egyébként bacizom :) Szóval egyik sem vagyok, amire tippeltél..de most ezt kaptam feladatnak :)

Garamond.. jaja, azt én is olvastam, hogy bíbortetűvel színezik a "gyümölcsös" joghurtokat...nos, mi natúr joghurttal dolgozunk :))

484. Sylvia81 (válaszként erre: 483. - Cickány64)
2009. aug. 13. 09:41

Köszike!

Az esküvő 2010.07.10-én lesz, Zalaegerszegen.

Bécsben azért szeretnék lakni, mert a párom ott dolgozik, és nagyon rossz, hogy minden nap 2 órát kell autókáznia, jobb esetben.

2009. aug. 13. 09:30
mikor lesz az esküvő?és miért akarsz Bécsbe menni lakni.gyönyörű a kislányod! / Sylvia81-nek/
2009. aug. 13. 08:54

Jó reggelt Mindenkinek! Nem tudom, tegnap este hogy maradt ki ez a fórum... És lemaradtam a hullócsillagokról is. Bár asszem felhős volt az ég.

De sebaj, mert nem unatkoztam! A lakodalmunkról beszélgettünk. :) Tervezünk ezerrel... Bár még kicsit odébb van, de nem lehet elég korán elkezdeni! :)

2009. aug. 13. 06:02

na jó reggelt!4-től fent vagyok megint,mert az én férjem úgy megy dolgozni,mint a dózer!mindennel csörög,zörög,úgyhogy ha ő reggeles,akkor 4-kor kelés!hiába mondom neki,hogy "mekkora paraszt" vagy,csak röhög.szerintem úgy van vele,hogyha ő nem alhat,ne aludjon más se!idaz,hogy ő már este nyolc után alszik,mi meg bőven nem,dehát ez nem érdekli!:-)gyerekem meg 5-kor kel/igaz,ő is fent van 4 óta/úgyhogy ilyenkor már nem tudok aludni.

hullócsillagot egyet se láttam tegnap,mert nálunk be volt borulva.ma csülkös bableves lesz az ebéd,bicajra pattanok és beszerzem a hozzávalókat.minden jót!

480. garamond (válaszként erre: 479. - 81f46d06d3)
2009. aug. 12. 20:50
Akkor előrébb vagy mint én, és ráadásul ablakokat is fogok pucolni. Éljen a szabi! Jó éjt!
479. 81f46d06d3 (válaszként erre: 478. - Garamond)
2009. aug. 12. 20:49
Akkor szia, jó éjt, keress egy hullócsillagot és kívánj egy szépet! Holnap -remélem-találkozunk, ma egész jól elvégeztem, még egy kis levest is főztem holnapra.
478. garamond (válaszként erre: 477. - 81f46d06d3)
2009. aug. 12. 20:47
Nem, nem csak négyen vagyunk két gépre és már egy ideje itt vagyok. Át kéne adni másnak is, mert kitör a forradalom.
477. 81f46d06d3 (válaszként erre: 476. - Garamond)
2009. aug. 12. 20:46
Hova mész? Aludni? Vagy leselkedni? Dolgozni ne menj, túl szép hozzá az este... :D
❮❮ ... 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook