Fogzás és bébikaja (beszélgetés)
Hát az én fiam jövő héten lesz egy éves.most jön a 3.foga alul(a másik 2is alul van)és darabosat kap.
1évesnek már azt kéne enni mint ti persze nem ajánlják a túl fűszeres dolgokat.
Szerintem nem lehet arra várni hogy kint legyen a rágó fog.Hidd el az ínyük is nagyon erős.
Fokozatosan hozzá kell szoktatni őket a darabos ételhez,a rágáshoz!
A jégkockatartóval az volt a bajom mindig, hogy nem volt teteje, és így nem találtam higiénikusnak. Jó, persze lehet zacskót tenni a tetejére, de attól féltem, beleragad és véletlenül megetetem a gyerekkel. :(
Én vettem pici, kb. 1 decis műanyag dobozkákat, tetővel, és ezekbe tettem bele. Nem tettem tele, csak úgy bő félig vagy kétharmadáig, és két nap alatt megette a gyerek.
Tehát pl. hétfőn kivettem a fagyasztóból és áttettem a hűtőbe, kedden délelőtt megnéztem, milyen az állaga, de általában elég volt 1 órát állnia szombahőmérsékleten, és kanalazni lehetett. Kivettem a felét, belekevertem a babaételbe, a maradékot meg a dobozkában visszatettem a hűtőbe.
Amúgy szerintem turmixolni már nem kell, és ha nem tűl fűszeresen főzöl, eheti azt, amit ti.
Arra kell csak odafigyelni, hogy a pépesbe először csak mutatóban legyen a darabka, majd egyre több. De míg nincsenek kint az őrlői teljesen, valami lé vagy pép mindig legyen az ételen, különben nem tudja megenni, nehezére esik.
Az enyém nagyjából mindent eszik, amit mi, de neki 12 foga van már régóta...
Pépesítve szép fokozatosan áttérhetsz rá persze, ha elfogadja, aztán próbáld meg a puhább zöldségeket és tésztát csak villával össszetörni, ezekhez nem kell fog, az ínyével és a szájpadlásával is szét tudja nyomni.
A húst viszont mindaddig pépesíteni kell, míg nincs rágófoga, rágás hiányában ugyanis hiába eszi meg, nem tudja rendesen megemészteni.
Egy tipp: nagyobb adag főtt-turmixolt húst tegyél jégkockatartóba, és be a fagyasztóba. Mikor van levesed, zöldséges stb, akkor csak beledobsz 1-2 kockát és kész a húsos kaja! :)
kékesfekete fog: gondolom vérömleny lehet alatta, szerintem vidd el dokihoz
Szia!
Az a kékesfekete az bevérzés. Az a köv. fogtól van,nekünk is volt,bár csak a rágófogaknál.
Sziasztok!
Kisfiam 1 éves elmúlt, és most jön az első foga de felül, ezzel nincs is baj, de a mellette lévő fogíny, pedig kékesfekete, ez mit jelent??? Vigyem orvoshoz??
A másik kérdésem az lenne, hogy már 1 éves gyermeknek adhatom amit mi eszünk, persze pépesítve...
Arra lennék kiváncsi, hogy külön főztök a babának, vagy ugyanazzal a fűszerezéssel kapja az ételt.
További ajánlott fórumok:
- Borostyánlánc babáknak, állítólag megkönnyíti a fogzást. Mik a tapasztalataitok?
- Mivel vagy hogyan lehet enyhíteni a fogzással járó fájdalmat?
- Késői fogzás
- Repülőgépre bébiételt fel lehet vinni? Gondolok itt 2 üveg normál 190 grammos bébikajára, és 1 üveg (2 deci) babagyümölcslére.
- Erőltessük-e a bébikaja vonalat?
- Üveges bébikaja lefagyasztható?