Fogyjunk együtt, úgy könnyebb (beszélgetés)
Mára elköszönök tőletek, további szép estét, jó éjszakát kívánok mindenkinek!
Holnap majd találkozunk!
sok sikert hozzá!
ha eléggé elszánt vagy, sikerülni fog.
A mérlegelőt fogom vezetni bár még nem döntöttem el milyen időközönként állok a mérlegre,ha nem tetszik amit látok akkor biztos,hogy nem naponta dehát mindig szemem ügyében van. Szóval 168 magas vagyok és 97 kiló, hana 70et elérném az már nagyin boldoggá tenne, nehéz a csontozatom, fiatalon ezzel a súllyal mondhatni bomba alakom volt de nem is remélem,hogy valaha olyan leszek megint. Heti 4-5ször tornázok, 1200-1500 kalória között mozgok, de igyekszem az 1200hoz közelebb maradni. Igaz vasárnap konfirmálásra kell mennem szóval akkor valószínüleg elmarad a számolgatás de ilyen esetekben azt hiszem elnézhető.
Remélem júli 24ig le tudok adni pár kilót mert megyünk a párommal nyaralni s szeretném jobban érezni magam a bőrömben, amit már jó ideje nem érzek..Többféle diétával próbálkoztam, köztük a 90 napossal is de mindig visszahíztam,ezért kell az életmód váltás, kalória számolgatás mert talán ha megszokom ezt az étkezést akkor ha elérem a kívánt súlyt meg is tudom tartani..na rólam kb ennyi hirtelen:)
Ha édesanyádéknál vagy, ne is csodálkozz, nemcsak azért kell enni mert finom, az a legfinomabb, amit ő készít.
De képzeld el mit érezne, ha nem ennél belőle! Jól van ez így, majd ledolgozod ill. lassabban megy le a többi egy kicsit, és akkor mi van?
sajnos nem tudom mi lehet Larisszával, már én is hiányolom, remélem jelentkezik. Larissa gyere!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Meli üdv a csapatba :) akkor ezek szerint te is kalóriát számolsz?
én most meg ettem :S jáj. 1 paradicsom, két ubi, pár szalámi és egy túrós batyu. úgy látom nekem csak most ezek a 1,5 napos böjtök mennek. ez van. remélem a holnapi nap sikeres lesz.
Elcsábulás azért történt, mert itt vagyok anyuéknál és elkezdtek kínálgatni mindennel. :( gyenge vagyok, mint a harmat.
jövő héten akkor is megcsinálom az 5 napot. ha törik, ha szakad. a héten meg még botorkálok ilyen egy napokkal.
Csurmi!
Nem tudod mi van, mi lehet Larisszával?
Ő indította ezt a fórumot, és ha jól nézem már 2 nap óta nem járt itt közöttünk. Nincs talán valami baj? Tud róla valaki, valamit?
Sziasztok, úgy döntöttem csatlakozom hozzátok, kalóriabázis segítségével próbálok fogyni, van miből leadnom szóval nem elhanyagolandó a társaság sem ebben a hosszú szélmalom harcban.
Időm még nem volt elolvasni minden hozzászólást de a napokban ezt is behozom.
Kitartást mindenkinek!
Tudod, először én is a heti fél kg-ot írtam be neki, akkor nekem is kihozott valami napi 600 kcal körül, de belenyúltam, beírtam a napi 1200 kcal-t.
Amikor gondoltam egyet, hogy átállítom a heti 1 kg-os fogyásra, és levitte a napi kcal szükségletet is 1200 alá, no akkor viszont a szervezetem állt át a tartalékoló üzemmódba, vagyis amint írtam is, valamelyik nap, gyorsan visszaszedtem magamra a nagy nehezen leadott kilókat.
Szerintem hagyd meg a napi minimum 1200 kcalt, és sportolj minél többet. Persze vannak akik azt írják, hogy esznek naponta 1400-1600 kcal-t, és ehhez képest annyi kerékpár, + DVD, meg akármi, ami mellett elérik azt a fogyásmennyiséget, amit beütemeztek. Ez esetben a KalóriaBázis vezetése arra jó, hogy figyeld, mennyit, és milyen összetételű kaját eszel. (ch-fehérje-zsír %-arány)
Ne írd be neki a határidőt, csak azt, hogy hetente fél kg-ot vagy max 1 kg-ot (még a helyedben a max heti 1,3 kg-ot) írd be, akkor megadja, hogy a napi elfogyasztható kcal mennyi, és ebben az esetben kiszámolja,hogy kb. milyen időpontra menne le ideális mértékre a testsúlyod.
Mert ugye azt beszéltük, hogy nem biztos, hogy aug.-ra valóban az összes többlet-kilód lemenne.
Gyere fel a kalóriabázisra ott biztos, hogy meg tudják mondani, hogy mennyi kell.
Én "szerencsés" voltam a babavárás alatt - végig olyan rosszul voltam, hogy alig bírtam lenyelni bármit is, juhtúrós burgunyán kívül nem sokat ettem én a hét és fél hónap alatt (az első 6 hét alatt még nem éreztem semmit), egy ideig szedtem a terhes vitamint, de volt olyan időszak amikor gyorsan távozott. Végül 2800 grammosan egészségesen megszületett a kislányom.
Én is jó étvágyú vagyok, sőt mindig a második adag esett jól nekem, de valahogy tényleg bejött ez a bizonyos kattanás, mert különösebb gond nélkül átálltam a mostani táplálkozásomra. Nincs szándékomban változtatni ezen, majd csak annyit, hogy a súlytartáshoz megfelelően táplálkozzak. Néha nem mondom, hogy nem bűnözök, de ennyi kell is, mert ezzel biztosítom magam, hogy ne akarjak visszatérni a régi rossz szokásaimhoz.
Ide rakom a linket. Valaki azt mondta rá, hogy gusztustalan, pedig csak a ráolvadt sajttól olyan, mintha a nyers tojás-fehérje lenne a tetején.
Egyébként az a jó benne, hogy azt raksz rá, ami éppen van otthon, így nagyon jó "fradis pizza" lehet belőle = minden bele!!
Így ahogy mondod:
a napi 1200 kcal éppen elég, csak elosztva több étkezésre. Ha alámégy az 1200 kcal-nak akkor is tartalékol, ha megeszed ugyan, de nem elosztva, hanem este fő-étkezésként szinte együltő helyben, akkor is tartalékol. El kell osztani, de az 1200 kcal-ra szüksége is van a szervezetnek, most már én is tudom! :)))
hát én pont az ellenkezője vagyok, én az a fajta vagyok aki képes megenni egy egész disznót egy ültő helyében. :( sajna nekem azért is lesz a fogyi után megtanulnom rendesen táplálkozni, mert nagyon jó étvágyú csaj vagyok.
Ráadásul babát is szeretnék már és ugye akkor nagyon észnél kell majd lennem, amíg várandós leszek. Nem akarok felszedni csillió kilókat, hanem a most leadottat megtartani.
Jó hogy mondod: egy pizza receptem nekem is van!
"Serpenyős pizza 10 perc alatt" néven szedtem le a netről.
Az írt mennyiségből egy 30 cm átmérőjű pizza lesz, ha esetleg kedvet kapnál hozzá, ne síma palacsinta-sütő méretű serpenyővel kezdd!
Magamnak legközelebb elég lesz az ott írt mennyiség fele is, akkor is minimum 2x alaposan belakok vele.
Nem, a legjobb ha a vércukrodat szinten tartod: napi ötszöri étkezéssel nagyon jól megvagyok. Én nem attól híztam ilyen szép kerekre mert megettem a hütő egész tartalmát, hanem a kevés kajától annyira lelassult az anyagcserém, hogy képes voltam már egy pohár víztől is hízni. Olyan időszak is volt, hogy napi kétszer ettem, elég keveset és híztam....
És az 1200 kcal mellett nem voltam soha éhes, mert nem hagyom a szervezetem éhezni, tudja már, hogy biztosra kap valamit 3 óránként, nem tartalékol, nincs amiért.