Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Fizetésig az utolsó 300 forintomon egy litert vettem. fórum

Fizetésig az utolsó 300 forintomon egy litert vettem. (beszélgetés)

Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

1 2
23. Ruslan (válaszként erre: 19. - Ruslan)
aug. 31. 13:57
Nyáron mennek ki a csordával minden nap. Mert itt így van. Kimennek a legelőkre, aztán este visszahajtsák. Úgy mint régen Magyarországon a falukban.
22. Ruslan (válaszként erre: 20. - Semleges)
aug. 31. 13:34
Én ezt nem tudhatom. Az első kommentemben azt írtam, ha van telke. Ha nincs, akkor természetesen értelmetlen állatokat tartania. Viszont érdemes kihasználni a lehetőségeket. Nekem például van egy nagy telkem. Ott állt üresen, miután apám meghalt. Ki is használtam minden részét. Egyik részén fű nő és egyéb takarmánynövények, azt megeszik az állatok. Másik részén zöldségek és gyümölcsfák. Jobban kijövök, mintha megvenném a boltban. Ha nem így lenne, nem csinálnám. Én csak ötleteket adok mindenkinek. Azt viszont bárhogy is van, fontos szem előtt tartani, hogy távlatokban kell gondolkodni. Nem szabad eljutni odáig, hogy háromszáz forint maradjon hónap végére.
21. globus (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
aug. 31. 13:19
Kedves FI! Sajnálom, hpgy ilyen helyzetbe kerültél, bizonyára több volt a kiadásod. Ha van otthon krumpli és liszt, készíthetsz dödöllét, lepcsánkát. Tejbe főzhetsz búzadarát. Kert? 1-2 szál répa csak akad leveshez?
20. semleges (válaszként erre: 19. - Ruslan)
aug. 31. 13:17

És ha városban lakik? Nem mindenkinek van gazdálkodásra, állattartásra alkalmas területe és ha van is nem mindenki akar azzal foglalkozni és munkálkodni.

Kedves FI!

Remélem hétfőn már kapsz fizetést és van otthon élelmiszered.

19. Ruslan (válaszként erre: 14. - Amaunet)
aug. 31. 13:12
Ha van egy nagy telke, akkor lenne fű. Én innen szerzem be a takarmányt. A felesleges tejet leadjuk pénzért. Nálam ez így működik.
18. Flóra76 (válaszként erre: 17. - Pulcsis)
aug. 31. 12:51
Az biztos. De ha ennyire kevés a fizetés, vállalok még munkát pl.
17. Pulcsis (válaszként erre: 16. - Flóra76)
aug. 31. 12:44
A net fix havidíjas, az biztos ki van már fizetve 😅
16. Flóra76 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
aug. 31. 12:43
Elég furcsa nekem, hogy akinek 300Ft van a zsebében össz-vissz hó végén, az itt fórumozgat.
15. Kacsahercegno (válaszként erre: 14. - Amaunet)
aug. 31. 12:24
Majd minden nap 8 liter tejjel issza a kávét, nem nagy ügy. De legalább "spórolt" 300 forintot, és egészségesebb is.
14. Amaunet (válaszként erre: 7. - Ruslan)
aug. 31. 12:20

Szerintem egy tehén tartása többe kerül napi szinten, mint egy liter tej ára. Akkor jönne csak jól ki belőle, ha legalább 100-at tartana.

Etetés/itatás, fejés (reggel/este), trágyázás. Takarmány beszerzés, szalma beszerzés aljazáshoz.

Aztán mit kezd a felesleges tejjel, ha neki csak 1 literre van szüksége naponta?

13. Ruslan (válaszként erre: 10. - Liliom10)
aug. 31. 12:07
Így van, ha csak saját magának kell, akkor az jobb lenne.
12. Ruslan (válaszként erre: 9. - Kacsahercegno)
aug. 31. 12:05
Én nem magyarázkodok neked. Aki akarja megérti és aki ovis szinten belemagyaráz mások kommentjeibe rendszeresen, az úgyis azért van itt, hogy ezt csinálja. Tudod mit? Vegyen inkább kacsát és készítsen belőle húslevest. Azzal jobban járna. Én minden héten elvágom egynek a nyakát.
11. liliom10 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
aug. 31. 11:54
Az utolsó 300 Ft- ot biztos nem költöttem volna el. Mikor lesz fizetés ? Lehet vizet is inni. Tea nincs otthon ?
10. liliom10 (válaszként erre: 7. - Ruslan)
aug. 31. 11:49
Elég lenne egy kecske is.Úgy rémlik, ad napi 2 l tejet.
9. Kacsahercegno (válaszként erre: 7. - Ruslan)
aug. 31. 11:47

300 forintja van a hó végén, szerintem a kommented hatására rohan venni egy tehenet, az tuti jobban megéri, mint egy liter tejet megvenni. Minden problémáját megoldottad 😂😂

FI-nak kitartást!

8. Amaunet (válaszként erre: 6. - Amaunet)
aug. 31. 11:31
*jobban
7. Ruslan (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
aug. 31. 11:24
Lehet tartani tehént. Ha van nagy telked, akkor még inkább. Ami a boltban van vizes tej tartósítókkal, fajtától függően kivonva belőle a zsír.
aug. 31. 11:23

Lényeg, hogy van internet!

Máskor oszd be kobban a pénzedet!

5. Violet18 (válaszként erre: 3. - Smaragdzöld 🐉)
aug. 31. 11:15
Spar?
4. bnedora (válaszként erre: 3. - Smaragdzöld 🐉)
aug. 31. 11:14
Lehet kapni több helyen is.
aug. 31. 10:56

Kérdés, hogy mikor kapsz legközelebb fizetést? Másik: remélhetőleg van élelmiszer tartalékod.

Egy liter tejet hol vettél 300 forintért?

aug. 31. 10:53
tejet
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook